Cool Stuff

DesKiss Dimineața, 13 martie - pasagerul problematic din avion și pâinea cu gust de carne

De luni până vineri, între 07:00 și 10:00, la „DesKiss Dimineața”, Cătălin Oprișan, Ciprian Dinu și Corina Băcanu spun lucrurilor pe glume!

O nouă zi de matinal, o nouă zi de ploaie în București, dar și o nouă zi alături de moderatorii tăi preferați de radio. 

Energie bună în studio, glume, dar și informații interesante și interacțiuni cu ascultătorii. 

Așa cum deja te-ai obișnuit, să dăm startul cu semnificațiile zilei:

  • Ziua mondială a plantațiilor forestiere - Data a fost stabilită prin „Declaraţia de la Paris”, cu ocazia celui de-al X-lea Congres Forestier Mondial din 1991. De exemplu, plantările forestiere, mai ales sub formă de perdelele forestiere, reprezintă una dintre soluțiile viabile pentru mai multe probleme, de la circulația rutieră până la evitarea secetelor.
  • Ziua bijuteriilor - Este prilejul perfect de a pune în valoare giuvaiere vechi sau de a cumpăra podoabe noi. 
  • Ziua deschide o umbrelă în casă - Există superstiția potrivit căreia deschiderea unei umbrele în casă e purtătoare de ghinion. Ziua de azi încurajează tocmai testarea acestei superstiții.
  • Ziua lui Ken - Fiecare fan adevărat al Barbie Girl știe că unul dintre cei mai fermecați băieți din lume este nimeni altul decât Ken Carson. Azi, e ziua în care se celebrează contribuția lui Ken la lumea Barbie.
  • Ziua femeii Inteligente și sexy - Se sărbătoresc abilitățile, inteligența și ingeniozitatea femeilor magnifice în diferitele lor domenii de activitate. Știați că, potrivit datelor existente, femeile constituie aproximativ 49% din forța de muncă globală?
  • Ziua lui Donald Duck - pe 13 martie, în 1934, s-a născut, în studiourile Walt Disney, celebrul personaj de desen animat Donald Duck, care a debutat în filmul The little hen, la 9 iunie 1934. În anul 1943, Donald devine, cu adevărat un star și primește Premiul Oscar pentru rolul din The Fuerhrer’s Face.

Pâine cu gust de carne

Una dintre știrile care au fost comentate astăzi în emisiune sună așa: „O pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne, a fost inventată de un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, iar Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a obţinut brevetul de invenţie de la Oficiul de Stat pentru Invenţii.”

Da, ați auzit bine - pâine cu gust de carne! Păreri?

„Autorii invenţiei sunt profesorii Floricel Cercel, Petru Alexe şi Romulus Marian Burluc, care au plecat de la premisa că „pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esenţiali şi au adăugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau peşte, extractul de proteine miofibrilare neavând nici gust, nici miros caracteristic)”, potrivit informaţiilor făcute publice de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi”, mai apare notat în știrea de pe libertatea.ro.


Ai cuvântul 

În această dimineață, ascultătorilor li s-au cerut să dea răspunsuri care să înceapă cu litera „D”. Raul a intrat în direct și a reușit să răspundă corect la 10 din 10 întrebări. Așadar, el a plecat de la DesKiss Dimineața mai bogat cu 100 de euro.

Pasagerul problematic

Moderatorii au mai comentat o știre interesantă, de data asta de pe digi24.ro. „Un pasager dă în judecată compania aeriană JetBlue, pe care o acuză de discriminare religioasă. El susține că a fost dat afară dintr-un avion pentru că a încercat să-și schimbe locul, după ce a refuzat să stea lângă o femeie”, apare notat în material.

Nu rata emisiunea și distracția, în podcast-ul de mai jos:

DesKiss Dimineața - 13 martie 2024

DesKiss Dimineața, 01:24:58

DesKiss Dimineața - invitată Ioana Chereji (UNTOLD) - 26 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:13:22

DesKiss Dimineața - invitați Vola - 25 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:16:19

DesKiss Dimineața - 24 aprilie 2024

DesKiss Dimineața, 01:09:54

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.