Cool Stuff

Cine este cea mai bogată vedetă din lume în 2024 - are o avere de 5,5 miliarde de dolari

Regizorul francizei Războiul Stelelor, George Lucas, a fost dezvăluit ca fiind cea mai bogată vedetă din lume.

În vârstă de 79 de ani, Lucas a acumulat o avere de 5,5 miliarde de dolari și a ajuns în fruntea listei anuale Forbes a miliardarilor celebri.

Lucas, care a fost producătorul executiv, scenaristul și regizorul francizei Star Wars până la Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith din 2005, a produs și seria de filme Indiana Jones.

Compania sa de producție, Lucasfilm, a fost vândută companiei Disney în 2012 pentru 4 miliarde de dolari și a produs ultimele filme din seria Star Wars. 

La începutul carierei sale, în 1973, Lucas a scris și regizat filmul „American Graffiti”, pentru care a primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun regizor și cel mai bun film. 


Însă Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977), primul film din franciză, a fost cel care i-a asigurat succesul, devenind filmul cu cele mai mari încasări la acea vreme și câștigând șase premii Oscar, precum și nominalizări pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor.

Lucasfilm a produs, de asemenea, două viitoare serii derivate din Star Wars, The Acolyte și Star Wars: Skeleton Crew, ambele programate pentru lansare în acest an.

Pe locul al doilea pe listă se află un alt regizor celebru: Steven Spielberg, cu o avere de 4,8 miliarde de dolari.

În lista celor mai bogați 20 de vedete din lume se mai află starul NBA Michael Jordan, prezentatoarea Oprah Winfrey, Peter Jackson, creatorul Lord Of The Rings, și Taylor Swift.

Swift a apărut pentru prima dată pe lista anuală, pe locul 14, după ce Bloomberg a anunțat în octombrie anul trecut că a devenit miliardară.

Cântăreața, în vârstă de 34 de ani, a doborât anul trecut mai multe recorduri de streaming, box-office și vânzări de bilete, odată cu succesul turneului său global și lansarea filmului-concert, Taylor Swift: The Eras Tour, care a generat încasări de peste 260 de milioane de dolari la box office. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.