Cool Stuff

Caravana Acasă Regăsit 2024, un proiect emoționant care-i aduce pe copii aproape de părinții lor plecați la muncă în străinătate

O familie reunită și bucuroasă este un vis pentru fiecare copil.

Caravana Acasă Regăsit este un proiect de suflet, unul care implică mult bine și aduce un rollercoaster de emoții la pachet.

Scopul acestui demers este de a-i aduce pe copii aproape de părinții lor plecați la muncă în străinătate, iar Kiss FM este trup și suflet implicat în acest proces și va ajuta 10 copii să meargă să-și vadă familia, în afara țării.


Totul a pornit în octombrie 2022, după ce fondatorul Vola.ro și-a exprimat dorința de a le oferi celor din diaspora atenția și sprijinul de care au nevoie. În mai puțin de o lună, o mână de oameni și-au adunat forțele și au conturat acest minunat proiect. Au avut nevoie și de un partener de încredere la drum, așa că au găsit Asociația The Social Incubator.

Toate detaliile de care ai nevoie le găsești aici.


Context

Migrația economică este una din realitățile triste de pe urma căreia multe familii suferă de ani de zile. Sute de mii de părinți au plecat la muncă peste hotare, fără a avea posibilitatea să fie însoțiți de copii. În majoritatea cazurilor, copiii au rămas în grija bunicilor, a rudelor apropiate sau a altor persoane. În 2020, peste 75.000 de copii aveau unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, iar în ultimul an, peste 500.000 de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate. 

Până acum au fost ajutați peste 200 de beneficiari, iar binele nu se oprește aici.





Caravana Acasă Regăsit 2024


Prietenii noștri de la Vola și Asociația The Social Incubator au pornit la drum să culeagă povești le copiilor care abia dacă reușesc să-și vadă părinții plecați la muncă în străinătate o dată pe an, și le-au oferit bilete de avion gratuite.

Organizorii au pornit la o călătorie prin țară (Râmnicu Vâlcea, Petroșani și Craiova), unde au descoperit povești impresionante ale familiilor despărțite de migrația economică.



„Ne-am emoționat până la lacrimi când o adolescentă de 16 ani ne-a povestit că de la 7 luni locuiește cu bunica. Are ambii părinți plecați la muncă în Germania și reușește să îi vadă o singură dată pe an, în perioada sărbătorilor de iarnă. Plină de suspine, ne-a spus cum în fiecare an își serbează ziua de naștere în decembrie, când vin părinții acasă, ziua ei fiind în luna septembrie. Are o relație foarte apropiată cu bunica, care nu lipsește de la nicio serbare școlară, însă, cu toate că vorbește și cu părinții zilnic, îi lipsește enorm prezența acestora în momentele importante din viață”, ne-a mărturisit Elena Marin, reprezentantul Vola.ro din teren.

Toți copiii prezenți la întâlniri au avut parte de surprize frumoase, însă cea mai apreciată a luat forma unor ateliere de dezvoltare personală, unde și-au putut da frâu liber emoțiilor, gândurilor și sentimentelor prin joacă, pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în sufletele lor. De la mic, la mic la mare, tinerii au luat parte la discuții interesante alese chiar de ei: familie, responsabilitate, respect, iubire și emoții.



Bianca, primul beneficiar al programului, este cea care a povestit oamenilor cum se vede Acasă Regăsit din ochii copiilor. În toamna lui 2023, ea și-a îmbrățișat din nou tatăl, plecat la muncă în Germania.

Pe 25 aprilie, Bianca vine în studioul Kiss FM, iar atunci vom povesti mai pe larg despre experiența ei și noul rol de ambasador al proiectului.


Astăzi, după 58 de înscrieri directe, Caravana se pregătește să ia drumul înapoi spre casă, dar nu înainte de a-și încheia traseul cu încă o școală din Craiova, unde zeci de tineri așteaptă cu sufletul la gură o șansă pentru a-și revedea părinții.

Puterea unei îmbrățișări nu poate fi descrisă în cuvinte, mai ales când e oferită de persoana potrivită, la momentul potrivit. Vrem ca faptele noastre să răsune în toată țara! 


Iubim când vedem că oamenii fac bine în jurul lor și ne bucurăm că suntem și noi parte din maratonul binelui.

Felicitări, Vola.ro și Asociația The Social Incubator, pentru călătoria pe care ați început-o și mulțumim că ne-ați ales să ducem vestea și mai departe.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.