Trofeul Total se joacă cu casă închisă. 95 de piloţi pe lista de înscrieri!

Programat să se desfăşoare la finalul acestei săptămâni (27-28 mai) pe unul dintre cele mai apreciate trasee de motorsport din România, Trofeul Total a atras un număr impresionant de cereri de înscriere. Nu mai puţin de 95 de piloţi şi-au declarat intenţia de a concura pe Drumul Poienii în cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. Campionul naţional en titre, Bogdan Cuzma, vine la Braşov pentru a-i infrunta pe liderul clasamentului general Lucian Răduţ, pe campionul bulgar Lyuben Kamenov şi pe precedentul campion din CNVCD Paul Andronic.

 

Trofeul Total promite spectacol. Locul de desfăşurare, numărul mare de participanţi şi varietatea maşinilor de concurs sunt doar câteva din ingredientele necesare unei curse atractive. Cei 5 km ai traseului ce porneşte din Braşov şi şerpuieşte spre Poiană vor avea pe margine, cu siguranţă, un număr mare de spectatori veniţi să îi vadă în acţiune pe cei mai buni piloţi ai campionatului de viteză în coastă. Chiar dacă regulamentul concursului menţiona un număr maxim de 90 de automobile acceptate, organizatorii au decis să accepte 95 de înscrişi, existând eventualitatea ca, din diverse motive, unii piloţi să nu ajungă să ia startul sâmbătă dimineaţă. Alături de diversele generaţii de Mitsubishi Lancer Evolution, vor putea fi văzute trei Ferrari Challenge, un monopost Tatuus, un Audi R8 GT, un Porsche 911 GT3 şi mai multe automobile istorice, să enumerăm doar câteva dintre "vedetele" acestui weekend.

 

Deşi a fost mai rapid în prima zi a etapei de debut de la Râşnov, în condiţii de asfalt uscat, Lyuben Kamenov (Mitsubishi Lancer Evo VIII) nu a putut ţine pasul cu Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII) în manşele de concurs desfăşurate pe un traseu ud în ziua secundă. Aşadar, Răduţ vine la Braşov cu un moral ridicat, pregătit să îl înfrunte din nou pe rapidul pilot bulgar. Nici Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo V) nu a fost prea departe de cei doi în prima etapă şi ştim că rundă de pe Drumul Poienii este una care îi convine, fiind locul unde în 2015 a devenit campion naţional absolut. Costi Stratnic a început adaptarea cu noua Dacia Logan STCC tot la Trofeul Râşnov, iar întrecerea de pe Drumul Poienii, cea mai rapidă cursă de şosea din România, este locul perfect pentru evoluţie. Cu o maşină nouă, un Audi A4 B5 Quattro SPF, Alexandru Mirea a fost una dintre surprizele primei etape, fiind aproape de podiumul clasamentului general, aşa că va fi interesant de urmărit parcursul său de la Braşov. Şi pentru ca lupta să fie şi mai interesantă, Trofeul Total va însemna şi prima etapă din 2017 pentru campionul naţional en titre Bogdan Cuzma. După absenţa de la Râşnov, Cuzma revine în concurs la volanul maşinii câştigătoare a ultimelor două sezoane (Mitsubishi Lancer Evo IX), Drumul Poienii reprezentând pentru el locul unde, acum un an, urca în premieră pe prima treaptă a clasamentului OPEN.

 

Sâmbătă dimineaţa (27 mai) vor avea loc primele manşe de recunoaşteri, urmând că după-amiază să se desfăşoare antrenamentele cronometrate. Ziua de duminică (28 mai) va începe tot cu runde de recunoaşteri, manşele de concurs în urma cărora se vor stabili câştigătorii, fiind programate să înceapă la 14:30, respectiv 17:00.  Aşadar veti avea parte de  un spectacol TOTAL!

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

BIOLOGIA DE AUR la Centrul Județean de Excelență Brașov !!!

Parafrazându-l pe Nicolae Iorga învăţătura trebuie să fie nu doar un drum, ci un orizont către o carieră viitoare , spune d-na prof. Lector Mohan Rodica de la Centrul Județean de Excelență Brașov. Acest lucru l-au demonstrat cei 8 elevi care au participat  în data de  06.05.2017 la concursul interjudeţean „Medicii de mâine”, organizat la Slatina.

       Întrecerea aflată la a VI-a ediţie, s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Radu Greceanu, colegiu de prestigiu slătinean, fiind totodată gazda care a organizat acest concurs sub egida MEN.S-au aliniat la start 130 de elevi de gimnaziu din clasele a VII-VIII-a şi liceeni din clasele a XI-XII-a, pasionaţi de anatomie, fiziologie şi igienă umană, cei care în viitor  se vor orienta spre cariera de medici, cercetători sau geneticieni. Elevii braşoveni, pregătiţi în Centrul Judeţean de Excelentă, de profesorii de biologie Tudor Mariana, Avădanei Dumitru şi coordonaţi de prof.lector Mohan Rodica, au realizat o mare performanţă obţinând:

 

a)  MEDALIA DE AUR

 - prin elevul Blaj Vlad George din clasa a VII-a, de la Liceul Sextil Puşcariu din Bran. Pregătit de prof. Mohan Rodica şi la clasă Paşca Anastasia.

b)  2 MEDALII DE ARGINT

 - elevele Ursan-Horgan Daria şi Arapalescu Antonia, ambele de la Colegiul Grigore Antipa, Braşov (tot cls.a VII-a) pregătite la clasă de Mocanu Crenguţa, în centru de Mohan Rodica și Avădanei Dumitru.

c)  5 MEDALII DE BRONZ

- eleva Vartic Melania de la Şc.Gim.nr.1,pregătită în centru de Mohan Rodica, iar la clasă de Diaconu Laura.

- Nicolau Mara - Şc.Gim.nr.19 Braşov ,pregătită la clasă de Tudor Mariana, la centru de Mohan Rodica.

- Sighinaş Cătălin - Şc.Gim.nr.2 Braşov, pregătit la clasă de Avădanei Dumitru, la centru de Tudor Mariana.

- Candidatu Anisia Ioana - Şc.Gim.nr.19 Braşov,pregătită la clasă de Tudor Mariana,la centru Avădanei D-tru.

-Niţă Loredana Maria - Şc.Gim.nr.19 Braşov,pregătită la clasă de Tudor Mariana,la centru Avădanei D-tru.

     Aceşti elevi sunt pasionaţi de biologie, au dat dovadă de multă implicare şi s-au evidenţiat şi în alte concursuri de profil.

·       La Olimpiada de Biologie-faza judeţeană clasa a VII-a, din martie 2017,elevii din CJEX  au obţinut:

1.  PREMIUL I -elevul Blaj Vlad George, care s-a calificat pentru faza naţională,din aprilie 2017,unde a obţinut un loc bun la nivel de ţară.A fost pregătit de lector Rodica Mohan şi prof.Paşca Anastasia.

2.  PREMIUL III-eleva Vartic Melania Diana-pregătită Mohan Rodica

 3.  MENŢIUNI - elevii Bodean Ioan-Paul, Pulţea Iulia, Ursan-Horgan Daria, Candidatu Anisia, Sighinaş Cătălin, Arapalescu Antonia, Niţă Loredana. Pregătiţi la centru de Mohan Rodica, Tudor Mariana şi Avădanei D-tru, iar la clasă de Iurea Adriana, Mocanu Laura, Diaconu Laura.

 

·       La concursul  „STELELE ŞTIINŢEI” din 1 aprilie 2017, de la Galaţi, elevele Nicolau Mara şi Ursan-Horgan Daria,au obţinut o menţiune la secţiunea SPOT PUBLICITAR, cu tema „SÂNGELE SPERANŢA VIEŢII ”. Au fost coordonate de Mohan Rodica.

Palmaresul bogat al acestor elevi dovedeşte o bună pregătire teoretică şi practică atât la clasă cât mai ales în Centrul Judeţean de Excelenţă,sub îndrumarea unor biologi devotaţi meseriei de dascăl, pe care cei trei profesori Mohan Rodica, Avădanei Dumitru şi Tudor Mariana, au reuşit să o ridice la rangul unei Meserii de Aur.

„Doar prim multă muncă, perseverenţă şi seriozitate ajungem la performanţă şi excelenţă”, spunea responsabila disciplinei biologie, lector Rodica Mohan, din cadrul CJEX Braşov.

 

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Cursa europeana Tesla începe din România

În data de 20 mai 2017, masina electrică Tesla va pleca într-un circuit european cu un traseu incitat. Modelul Tesla S a fost fabricat în iunie 2012, în celebra Silicon Valley, California, fiind un automobil de lux cu propulsie electrică. Unul dintre principalii artizani ai acestei excursii auto este Rafael de Mestre, care este deținătorul recordului mondial pentru cel mai rapid înconjor al lumii cu o mașină electrică.i. Aceasta va începe de la București cu destinația Monaco, via Copenhaga și înapoi în capitala țării noastre, data estimativă pentru finiș fiind 4 iunie. Pe lângă asta, în Danemarca, participanții vor fi întampinați de Casa Regală Daneză, iar în principatul Monegasc de către Prințul Albert II de Monaco. Această cursă este un preambul pentru un circuit special care se va desfășura în 2020, care are ca scop ocolul pămantului în 80 de zile, la bordul mai multor mașini Tesla S.

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Spectacolul de la Brașov ‘FROZEN – Regatul înghețat’ SE AMÂNĂ !

Echipa teatrului muzical Art Theatre du Soleil împreună cu echipa FROZEN- Regatul Inghețat pregătesc o nouă reprezentație pentru data de 29.05.2017 de la ora 19:00, la Teatrul Sică Alexandrescu, Sala Mare, din Brașov.

 Show-ul este un spectacol muzical în limba română, cu dansuri, proiecții 3D și scene teatrale de basm, unde cele mai îndrăgite personaje din Frozen: Prințesa Anna, Regina Elsa, Hans, Kristoff, Olaf, Svevn, vor fi alături de spectatori într-un cadru cu totul și cu totul nou.

Un spectacol in care personajele tale favorite din Frozen, vor aparea intr-un cadru cu totul si cu totul nou. Interpretata intr-o atmosfera de basm cu diferite elemente de balet si scene muzicale, povestea ii va transpune cu usurinta atat pe cei mici, cat si pe cei mari in lumea Regatului Inghetat.

Un spectacol in care personajele tale favorite din Frozen, vor aparea intr-un cadru cu totul si cu totul nou. Interpretata intr-o atmosfera de basm cu diferite elemente de balet si scene muzicale, povestea ii va transpune cu usurinta atat pe cei mici, cat si pe cei mari in lumea Regatului Inghetat. Un spectacol in care personajele tale favorite din Frozen, vor aparea intr-un cadru cu totul si cu totul nou. Interpretata intr-o atmosfera de basm cu diferite elemente de balet si scene muzicale, povestea ii va transpune cu usurinta atat pe cei mici, cat si pe cei mari in lumea Regatului Inghetat.Deși data de desfășurare a spectacolului a fost anunțată cu mult înainte, și anume pe 19.05.2017  ora 18:30, din motive tehnice se va reprograma pe data de 29.05.2017 ora 19:00 la Teatrul Sica Alexandrescu Brașov.

 

Întrucât va urma o zi importantă pentru cei mici și anume, 1 iunie - Ziua Copilului, origanizatorii spectacolului au pregătit si câteva surprize. Aceștia vor fi întâmpinați în foaier, unde trolisorii le vor înmâna cadouri fiecărui princhindel în parte.

 

Cei care și-au cumpărat deja bilele pentru reprezentația din 19.05.2017 și vor fi afectați de această schimbare sunt rugati sa contacteze organizatorii la adresa (office@bilet.ro) sau telefonic (0725.33.33.30).

 

 

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Cupa României la scrabble se dispută la Brașov!

În perioada 19 – 21 mai 2017, Braşovul va fi gazda Cupei României la Scrabble, o competiție open adresată tuturor persoanelor care cunosc regulile acestui joc, la care vor participa jucători din toată țara. Turneul se va desfăşura la Hotel Astra (str. Panselelor nr. 2), în organizarea C.S. Locomotiva București şi Funsports Braşov. „Iată că am ajuns la ediţia jubiliară nr. 31 a Cupei României la scrabble, populara competiţie care s-a organizat pentru prima oară în 1987 - la acea dată purta denumirea de Cupa Campionilor. Să spunem că analogia cu jocul de fotbal poate să fie folosită, fiind o competiţie care se desfăşoară într-o singură etapă și poate genera surprize în funcţie de forma de moment a unora dintre jucători. Frumuseţea acestei competiţii rezidă şi din paleta largă a probelor de concurs, combinând şansa liberelor cu exactitatea duplicatelor precum şi cu talentul artistic al probei de compunere. Să nu uităm şi caracteristica inedită a duplicatului top, care se joacă numai la Cupă.

Un alt fapt, nu lipsit de importanţă, este că este o competiţie deschisă tuturor, o competiţie care an de an s-a desfăşurat în numeroase localităţi din țară. Iar anul acesta, Braşovul este o gazdă care întotdeauna a oferit peisajul montan mirific dar şi căldura sufletească a organizatorilor, care au primit cu braţele deschise acest joc al inteligenţei. Suntem convinşi că şi pe viitor Cupa României va oferi un cadru atractiv pentru toţi cei ce îşi vor încerca puterile pe tărâmul minunat al dulcelui nostru grai românesc”, afirmă Dan Laurențiu Sandu, președintele Federației Române de Scrabble.

De-a lungul timpului doar 11 dintre jucători au intrat în posesia râvnitului trofeu – Cupa României, cei mai titraţi fiind Dan Laurenţiu Sandu (8 victorii) şi Alexandru Lacatis (7 victorii), coincidenţa făcând ca şi la ora actuală ei fiind cei care se bat pentru supremaţie şi în campionat.

Programul competiției debutează vineri cu turneul de partide libere, continuă sâmbătă cu probele de duplicat clasic, compunere – integral parțial și duplicat completiv și se încheie duminică cu proba de duplicat top. Festivitatea de premiere va avea loc la finalul competiției de la Brașov.

 

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

KISS FM este radioul numărul 1 în România!!!

Cele mai recente audiențe spun că suntem radioul numărul 1 în România. Aproape 2.400.000 de ascultători în fiecare zi!!!

Vă mulțumim că ne sunteți alături!

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

S-a deschis traficul rutier pe pasajul de la Sânpetru!

S-a deschis oficial traficul pe pasajul spre Sânpetru. La inaugurare au fost prezenti reprentanți ai Poliției, cât și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. Potrivit prefectului Marian Rasaliu  pe pod se va circula în regim de santier, ținând cont că mai sunt unele lucruri de remediat, respectiv va exista o restricție de viteză pe acest pasaj.

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Cu ajutorul clienților Libris, Spitalul de Copiii din Brașov a fost dotat cu aparatura de ultimă generatie!

Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov, va avea la dispozitie aparatura medicala de ultima generatie, in valoare de 24.500 de euro, datorita donatiei facute de Organizatia Salvati Copiii România, cu sprijin Libris.ro, in programul de combatere a mortalitatii infantile. Aici sunt ingrijiti anual peste 900 de copii cu patologii grave.Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov deserveste atât judetul Brasov, cât si judetele Covasna si Harghita, iar o mare parte din aparatura medicala depaseste 30 de ani. Astfel, Organizatia Salvati Copiii România si Libris Brasov au decis sa sprijine efortul medicilor, prin punerea la dispozitia acestora a patru monitoare functii vitale, patru injectomate si patru pulsoximetre, de care spitalul avea nevoie.

”Atunci cand avem de-a face cu patologii grave, aparatura medicala adecvata unei interventii rapide si functionale este, pur si simplu, o sansa in plus pentru salvarea acestor copii. Este crucial ca medicii sa aiba la indemâna instrumentarul care ajuta in interventia imediata si in monitorizarea functiilor vitale ale pacientilor”, a declarat Dr. Maria Mitrica, Șef de sectie la Spitalul Clinic Judetean de Copii din Brasov.

Timp de 2 ani si jumatate  de cand a demarat acest parteneriat, 145.000 de euro au fost donati catre Salvati Copiii România cu sprijinul a 205.000 de clienti Libris.

Cei care doresc sa sustina in continuare demersul Organizatiei Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile in Romania se pot alatura campaniei sustinute pe Libris.ro!

Tag-uri: ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Cele mai iubite spectacole de comedie din țară se joacă la Brașov, la “Săptămâna Comediei”

Sapt Com city ad1150x1650

8 spectacole de teatru, dintre care 7 în premieră pentru brașoveni, se joacă la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov în perioada 14-21 mai, la “Săptămâna Comediei”, eveniment organizat de Asociația Culturală Fanzin. Festivalul, ajuns la cea de-a V-a ediție, își propune să aducă la Brașov cele mai iubite comedii de către publicul din întreaga țară.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc duminică, 14 mai cu o avanpremieră a Teatrului Sică Alexandrescu, ”Prins în plasă”, de Ray Cooney, în regia lui Cristian Ioan.

Teatrul Odeon din București aduce la Brașov spectacolul ”Svejk”, ce are la bază dramatizarea realizată de regizorul Alexandru Dabija, inspirată de cartea scrisă de Jaroslav Hašek - ”Peripețiile bravului soldat Švejk” (traducerea Jean Grosu). Pe scenă vor urca Pavel Bartoș, Cezar Antal, Ioan Batinaș, Mircea Constantinescu, Sabrina Iașchevici, Dorina Lazăr, Ruxandra Maniu, Paula Niculiță, Alexandru Papadopol, Gabriel Pintilei, Anda Saltelechi, Mihai Smarandache, Silvian Vâlcu, Veronica Gherasim și Dan Iosif.

Teatrul Metropolis vine la Brașov cu două piese - „Tartuffe sau Impostorul” în regia lui Victor Ioan Frunză și „Domnul Ibrahim și florile din coran”, în regia lui Chris Simion, spectacol premiat anul trecut în cadrul mai multor evenimente şi festivaluri.

Unul dintre cele mai iubite spectacole ale Teatrului Excelsior, ”The History Boys. Povești cu parfum de liceu”, va fi jucat pentru prima dată la Brașov. După un text de Alan Bennett, în regia lui Vlad Cristache, spectacolul cu, pentru și despre tineri, surprinde anarhiile vârstei, intrigile de cancelarie, și relațiile elevi-profesori.

Teatrul Mic aduce la Brașov ”Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag, o aniversare a iubirii pierdute și regăsite, o încercare a unui bărbat pentru a intra în grațiile unei femei frumoase.

Teatrul Național ”I. L. Caragiale” este reprezentat de „Micul Infern”, o comedie despre iadul conjugal, așa cum numim, cei mai mulți dintre noi, instituția matrimonială, în regia lui Mircea Cornișteanu, cu Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

De la Craiova, de la Teatrul Național ”Marin Sorescu”, vine „Spargerea”, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, o dramatizare după nuvela "Jaf armat" de Răzvan Petrescu, o comedie neagră condusă cu fantezie, cu Claudiu Bleonț în rol principal.

Brașovenii vor avea ocazia, timp de 8 zile, să-i vadă pe cei mai îndrăgiți actori români: Pavel Bartoş, Alexandru Papadopol, Dorina Lazăr, Adela Mărculescu, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, Claudiu Bleonţ, Marian Râlea, Magda Catone și mulți alții.

Biletele pentru Săptămâna comediei s-au pus în vânzare online pe www.biletebrasov.ro și la casieria Teatrului Sică Alexandrescu.

 

 

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Cercul de Donatori revine cu o nouă ediție!

Fundația Comunitară Brașov organizează joi, 4 mai 2017, de la ora 18.00, la Hof Cafe, cea de-a cincea ediție a Cercului de Donatori, un eveniment cu circuit restrâns, ce oferă persoanelor care doresc să determine o schimbare socială, oportunitatea de a se implica împreună pentru un impact vizibil și vizează crearea unei comunități conectate, cu oameni ce vor să susțină financiar proiecte sustenabile în care cred. Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri prin care un grup de oameni identifică și selectează trei proiecte din comunitate care vor fi susținute financiar într-un eveniment public.

Pentru ediția din 4 mai, a fost selectat și primul proiect depus de Asociația de Părinți „PRO MUSICA – Tudor Ciortea” Brașov care își propune achiziționarea de instrumente muzicale cu coarde necesare studiului elevilor de la Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov. „Liceul funcționează într-o clădire retrocedată, de aceea condițiile din sălile de clasă nu sunt proprii procesului de învățare iar elevii nu au instrumentele muzicale necesare pe care să studieze – unele sunt deteriorate, iar altele lipsesc cu desăvârșire. Din păcate, cu ceea ce există în prezent, nu se poate forma o orchestră completă”, declară Cecilia Toma, coordonatorul proiectului, părinte al unui elev la Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov. Ambasadorul acestui proiect este Cristina Radu, cea care susține nemijlocit cauza acestuia, prim-solistă a Operei Brașov, doctor în muzică și profesor universitar: „Cred că prin educație putem da aripi tinerilor și transformă societatea în bine, dar și realitatea noastră imediată cotidiană. Muzica, arta, cultura au forța de a pune în mișcare idealurile și viziunile cele mai îndrăznețe umane. De aceea susțin cu toată încrederea acest proiect de achiziție de instrumente, pentru ca tinerii muzicieni care studiază în prezent la Liceul de Muzică brașovean să aibă parte de condiții optime, decente în educația lor, indiferent de cariera pe care o vor alege ulterior în viață”.

Astfel, cei 125 de elevi ai catedrei instrumente cu coarde, de la clasa I până la clasa a XII-a, vor folosi instrumentele achiziționate cu prilejul acestui proiect pentru a desfășura, împreună cu profesorii lor, orele de studiu. Instrumentele cu coarde se estimează că au o durată de viață îndelungată, de aceea ele vor putea fi folosite de mai multe generații de elevi. Cu bugetul cerut, asociația va achiziționa 4 viori ½, 4 viori ¼, 4 viori ¾ și un violoncel 4/4 (mărimea instrumentelor este dată de statura interpretului), a căror valoare totală se situează la 7.738 lei.

Donația se poate face pe loc, cash sau prin card, sau după eveniment doritorii pot face un transfer bancar, sau pot dona online pe site-ul Fundației Comunitare Brașov: http://fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza/

Deoarece capacitatea maximă a sălii în care se va desfășura Cercul de Donatori este de 70 de locuri, participarea la eveniment se face pe baza invitaţiei sau cu o înscriere prealabilă la adresa alina@fundatiacomunitarabrasov.ro Pentru detalii, o puteți contacta pe Alina Moldovan, la tel 0732.162.726 – coordonator Cercul de Donatori.

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »