Leoparzi de zăpadă la Zoo Brașov !!!

Cu  ocazia Zilei Internaționale a Leoparzilor Zăpezilor, care se sărbătorește duminică, 23 octombrie 2016,  Grădina Zoologică din Noua va prezenta publicului cele două exemplare de leoparzi de zăpadă, care au fost aduse la Brașov tocmai din Anglia și care vor fi noua atracție a parcului. Aceștia au sosit la Zoo de la începutul lunii, însă au avut nevoie de o perioadă de acomodare.

leopard-zapezilor-mx708492lc

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Lucian Răduţ este câştigătorul Trofeului Opel !!!

Desfăşurat în zilele de 15 şi 16 octombrie pe Drumul Poienii, unul dintre cele mai frumoase trasee automobilistice din România, Trofeul Opel a pus punct final ediţiei 2016 a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. Dacă prima zi a întrecerii a avut parte de soare şi o suprafaţă de rulare uscată, ploaia ce şi-a făcut apariţia în repetate rânduri în timpul manşelor de concurs de duminică a adus provocări suplimentare celor 81 de concurenţi aflaţi la start şi a furnizat un clasament final cu surprize. Învingător a ieşit Lucian Răduţ iar podiumul final a fost completat de Cornel Gardean şi Adi Iliescu.

Ambele zile ale întrecerii au început cu manşe de recunoaşteri în care concurenţii se (re)adaptau la cei 5 km ai traseului dintre Braşov şi Poiana Braşov şi puteau să încerce diverse reglaje ale maşinilor de concurs. Sâmbătă după-amiază au fost programate două runde de antrenamente, în urmă cărora a fost stabilită şi ordinea de start pentru cele două manşe de concurs de a doua zi. Lucian Răduţ a obţinut cel mai bun timp al weekendului pe ultima urcare de sâmbătă, oprind cronometrul la 2m19.934s. La volanul maşinii cu care a luat startul în etapa europeană din Croaţia şi în FIA Hill Climb Masters din Cehia, un Mitsubishi Lancer EVO VIII, Lucian Răduţ a mers fără greşeală în concursul de duminică obţinând victoria. "Mi-a plăcut foarte mult acestă etapă. Mi-a plăcut vremea, spectacolul şi publicul de pe margine. Am avut parte de un sezon foarte greu, aşa că rezultatul final este peste aşteptările mele." a declarat Lucian Răduţ după festivitatea de premiere.

Deşi a mai fost prezent doar la o etapă în această ediţie de campionat, Cornel Gardean (Subaru Impreza) a ţinut să ia startul la runda finală de la Braşov unde încheiat pe un excelent loc doi. Total neaşteptat, podiumul clasamentului general a fost completat de Adi Iliescu, care a pilotat un Mitsubishi Lancer EVO VII de grupa A. "Este primul meu podium în clasamentul general. Este un sentiment unic care, cu siguranţă, va rămâne în memoria mea toată viaţă. Nu mă aşteptăm la asemenea rezultat după prima urcare de concurs, atunci când am ales greşit cauciucurile." a spus Adi iliescu la finalul cursei.

 

Lider al clasamentului general încă de la începutul acestei veri, Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer EVO IX), a obţinut cel de-al doilea timp al primei manşe de concurs şi a ales să nu realizeze urcarea finală, punctele obţinute fiindu-i suficiente pentru a-şi trece în palmares primul titlu naţional absolut la viteză în coasta. "La începutul sezonului nu mă gândeam deloc la titlul absolut. Speram ca în acest an să bifez câteva podiumuri şi să mă obişnuiesc cu noua maşină. Acum sunt extrem de încântat că am ajuns până aici." a declarat Bogdan Cuzma la finalul Trofeului Opel.

Aflat la prima participare într-o etapă din campionatul românesc, bulgarul Hristo Manolov (Mitsubishi Lancer Evo VIII) a încheiat Trofeul Opel pe a patra poziţie, înaintea lui Călin Manitiu (Subaru Impreza). Cu locul 5 în clasamentul general, Manitiu a câştigat unul dintre cele mai aşteptate dueluri ale finalului de sezon, cel din fruntea grupei N, unde a reuşit să îl învingă pe Alexandru Mitroi (Mitsubishi Lancer EVO X). Mitroi a obţinut al doilea loc la grupă şi locul 8 "la general". Lui Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge) i-a revenit al şaselea loc al clasamentului general şi primul al categoriei 2 Roţi Motrice (GT). În ambele clasamente, Battocchi a fost urmat de Alex Mirea (BMW E346 SPF). Gabriel Ene (Honda Civic Type R) s-a clasat al nouălea în clasamentul general şi a câştigat categoria maşinilor cu două roţi motrice (sub 3500cc). Podiumul 2WD a fost completat de doi piloţi debutanţi, Elias-Julian (Renault Clio) şi Marius Nopcea (Honda Civic EG6), Andrei Şerban (Skoda Fabia) obţinând doar cel de-al patrulea timp.

Având parte de probleme tehnice pe parcursul întregului weekend, Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer EVO VIII) a încheiat Troefeul Opel doar pe a zecea poziţie. Unul dintre favoriţii la victorie, multiplul campion al campionatului croat, Istvan Kavecz (BMW M3), a făcut o greşeală în prima manşă de concurs, ieşind în decor. Deşi a revenit pe traseu, timpul său final a avut mult de suferit, nefiindu-i suficient pentru a se clasa în primii zece. Şi Daniel Onoriu (Mitsubishi Lancer EVO VI) a avut parte de ghinion, pilotul bucureştean fiind nevoit să abandoneze din cauza problemelor tehnice ale maşinii sale.

În clasamentul grupei A, Adi Iliescu a fost urmat la mare distanţă de alţi trei piloţi ai unor Mitsubishi Lancer EVO, pilotul brasovean de raliu Manu Mihalache, Bogdan Ungureanu şi Ciprian Ciobotariu. Cătălin Cedric Ghigea (Alfa Romeo Alfetta) a câştigat întrecerea istoricelor, devansându-i pe Dorin Alexandrescu (Volkswagen Golf GTI) şi Costin Ganescu (Fiat X1/9).

Opel a fost partener oficial al evenimentului. Trofeul Opel a fost susţinut de Consiliul Local şi Primăria Braşov şi s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul a fost organizat de Auto Blic şi AMC Racing, cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutiere Braşov, al Poliţiei Locale Braşov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov, al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi al Regiei Autonome de Transport Braşov. Asistenţa medicală a fost asigurată de Apel One Med.

Trofeul Opel a fost susţinut de partenerii Pro-X, Braiconf, GPR, Auto GPL F-ATI, Coresi Shopping Resort, ZIZIN, Comprest. Partenerul logistici şi tehnici: Cyclon Motorsport şi Turbocar Serv. Parteneri media: KISS FM, NewsBV.ro, Zile şi Nopţi, Autorally.ro, RTT, Metropola, Preţul Zilei, Brasov TV.

 

 

podium-final-trofeul-teliu-2016_1200

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Prezenţă internaţională la Trofeul Opel

Trofeul Opel, ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016, a atras un număr mare de participanţi, printre cei 82 de concurenţi înscrişi până acum aflându-se şi patru piloţi străini.

Istvan Kavecz este originar din Ungaria şi multiplu campion al Croaţiei la viteză în coastă. Pilotul magiar, care a alergat în anii trecuţi şi în campionatul european FIA International Hill Climb Cup, revine pe traseul găzduit de Drumul Poienii, unde anul trecut obţinea al treilea loc al clasamentului general. Kavecz va pilota acelaşi BMW M3 E90, cu motor V8 de 4000 cmc, încadrat în clasa H4. Programul recent al maghiarului a fost unul foarte încărcat, Trofeul Opel reprezentând pentru acesta cel de-al treilea weekend consecutiv de curse, după etapa finală a campionatului croat desfăşurată la Dubrovnik şi runda de coasta italiană Cividale Castelmonte. Dacă anul trecut reuşea un podium la debutul pe traseul dintre Braşov şi Poiană, Istvan Kavecz ţinteşte în acest weekend câştigarea Trofeului Opel. Ungaria va mai avea un reprezentant la etapa finală a campionatului românesc de viteză în coastă, Tamas Tomcsanyi urmând să ia startul cu o Lada 1200 în cadrul clasei H1.

Lista de înscrieri a Trofeului Opel include şi doi piloţi bulgari. Lyuben Kamenov este deja un obişnuit al campionatului nostru, participând până acum la patru etape de viteză în coastă din România şi reuşind să câştige în două rânduri. Kamenov a mai alergat pe Drumul Poienii în cadrul Marelui Premiu al Oraşului Braşov din vara acestui an, când a obţinut locul 5. Totuşi, prezenţa sa în întrecerea din acest weekend este încă sub semnul întrebării după ce motorul maşinii sale de concurs (Mitsubishi Lancer EVO VIII) a cedat în FIA Hill Climb Masters desfăşurat la finalul săptămânii trecute în Cehia. Bulgaria va fi cu siguranţă reprezentată în Trofeul Opel, Hristo Manolov urmând să debuteze în România la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo VIII. El a fost convins să participe la etapa braşoveană de chiar campionul naţional en titre, Paul Andronic, în timpul etapei de master.

Evenimentul automobilistic va debuta vineri (14 octombrie), atunci când Livada Poştei din Braşov va fi populată cu maşinile participante, urmând ca la ora 17:00 să aibă loc prezentarea concurenţilor. Dimineaţă zilei de sâmbătă (15 octombrie) programează manşele de recunoaşteri iar după-amiaza manşele de antrenamente cronometrate ce vor stabili ordinea de start în concursul de a doua zi. Concurenţii mai au posibilitatea de a face o urcare de recunoaşteri duminică dimineaţa (16 octombrie) înainte de punctul culminant al weekendului şi al campionatului, cele două manşe de concurs. Drumul Poienii va fi deschis circulaţiei publice sâmbătă între 13:00 - 14:00 şi duminică între 11:00 - 12:00, pentru a da ocazia spectatorilor să ajungă în zonele dorite.

Opel este partener oficial al evenimentului. Trofeul Opel este susţinut de Consiliul Local şi Primăria Braşov şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este organizat de Auto Blic şi AMC Racing, cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutiere Braşov, al Poliţiei Locale Braşov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov, al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi al Regiei Autonome de Transport Braşov. Asistenţa medicală este asigurată de Apel One Med.

istvan-kavecz hristo-manolov lyuben-kamenov

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Peste 800 de locuri de muncă la TÂRGUL DE JOBURI BRAȘOV!!!

Kron-Tour EXPO Fairs&Exhibitions, divizia specializata in organizarea de evenimente a Kron-Tour Lufthansa City Center, liderul pe piata de servicii turistice din Regiunea Centru, organizeaza in premiera TARGUL DE JOBURI BRASOV , la Brasov Business Park, in intervalul 12-13 Octombrie 2016.

TARGUL DE JOBURI BRASOV face parte din portofoliul Kron-Tour Expo alaturi de alte evenimente marca proprie, respectiv: Transylvania Tourism Fair, Targul Imobiliar Brasov, Salonul Auto Brasov, Transylvania Wedding Fair si Transylvania Wine Fair.

La eveniment vor participa peste 20 de companii din diverse domenii de activitate: call-center, banci, industria automotivelor si aeronavelor, industria tehnologiei, industria prelucrarii de sticla dar si a sculelor, industria hoteliera, industria ospitaliera a vaselor de croaziera, alimentatie, panificatie, retail, transporturi si multe altele.

Recruteaza personal la acest eveniment urmatoarele companii: ARVATO, RAIFFEISEN BANK, PREH, ARO PALACE, ANA HOTELS, HARSHA ENGINEERS, VEL PITAR, ASCO TOOLS, IPSOS, METRO SYSTEMS, STABILUS, REGE AUTOMOTIVE, PREMIUM AEROTEC, OLIN FOODS, ABITARE, AMCO, RAT BRASOV, TESS, GRUPUL TEX, OCEAN JOBS, CASA ROMA, PHOTOHOTEL si AUCHAN.

Acestia pun la dispozitia brasovenilor peste 800 de locuri de munca, ce se adreseaza TUTUROR segmentelor si nivelelor de cariera, respectiv: studii superioare, cu sau fara experienta, entry level, fara studii. Printre posturile disponibile se numara: customer service representative, supervizor, manager de echipa, analist credite, ofiter suport clienti telebanking, ofiter tranzactii clienti, economist, referent logistica si achizitii, manager de proiect, junior embedded sw developer, tehnician, inginer, specialist in domeniul calitatii, operator productie, operator CNC, operator linie, electrician, mecanic, ucenic mecanic, vopsitor, tinichigiu, stivuitorist, sofer, brutar, bucatar, ajutor bucatar, pizzar, ospatar, barman, casier, camerista, receptioner, fotograf, barman, bucatar pentru vase de croaziera si multe altele.

Targul de Joburi Brasov isi asteapta vizitatorii la TARGUL DE JOBURI BRASOV, in perioada 12-13 octombrie, intre orele 10:00-19:00.

brasov_business_park1

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Obiecte Ciudate cu Toma și Sergiu!!!

Obiecte Ciudate este un spectacol de comedie în care Toma Alexandru (Ceva Mărunt) și Sergiu Floroaia (Kiss FM), comedianți cu o experiență de peste 10 ani pe scena de stand-up, prezintă o serie de invenții gândite și produse chiar de ei. Invenții pe care îți vei dori să le poți cumpăra deja.

 Show-ul este ambalat sub forma unui start-up în căutare de investitori în care Toma și Sergiu vor arăta atât prototipuri pe viu, dar și schițe ale următoarelor proiecte.

 Toma Alexandru a filmat patru episoade de stand-up pentru Comedy Central Extra, a câștigat concursul King Gong la The Comedy Store din Londra și a participat împreună cu Sergiu și Radu la Edinburgh Fringe Festival - cel mai mare festival de comedie din Europa.

 Sergiu Floroaia este gazda matinalului Kiss FM, a filmat 6 episoade pentru Comedy Central Extra (atât în engleză, cât și în română) și a scris pentru Playboy și FHM.

stand-up-cu-inventii

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Rock FM se lansează vineri la Brașov!!!

Vineri,  7 octombrie 2016,  are loc lansarea oficială Rock FM Braşov, eveniment care va avea loc în Piaţa Sfatului, de la ora 17.00. Postul se aude deja la Braşov pe 89,5 FM. Echipa Rock FM va fi prezentă alături de câştigătorii concursului „New Kids On The Rock”,  de Cargo , Trooper, Dirty Shirt, The ROCK, Conexiuni, Trupa Coco şi Hteththemeth.

14369943_1115763261877989_4107931351770294499_n

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Activităţi de prevenire la trecerile pentru pietoni!!!

În cadrul Săptămânii prevenirii criminalității, vineri 30 septembrie 2016, polițiștii brașoveni au organizat şi desfăşurat activităţi de prevenire la trecerile pentru pietoni cu implicarea unei patrule şcolare, formată din 11 elevi ai clasei a aVI-a, a VII-a și aVIII-a de la Liceul Andrei Mureșanu Brașov. Copiii au dirijat circulația împreună cu agenții de poliție rutieră și au distribuit pietonilor flyere cu recomandări preventive.  De asemenea, în unitățile de învățământ din județ agenții de poliție rutieră au prezentat elevilor elevilor materiale pe teme de  educaţie rutieră.

 Tot în cadrul activităților derulate în această zi, polițiștii se vor alătura Asociației ”Brașovul Pedalează!” în scopul transmiterii unor mesaje pentru prevenirea implicării în accidente rutiere a bicicliștilor.

Pentru siguranța tuturor participanților la traficul rutier, Poliția recomandă:

  • Când circulați cu bicicleta, purtaţi haine de culori deschise, care vă pun în evidenţă, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este obligatoriu să purtaţi vestă reflectorizantă.
  • Traversați strada numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora.
  • Asigurați-vă temeinic înainte de a traversa drumul public pe trecerea pentru pietoni.
  • Evitați să vorbiți la telefon şi renunțați la dispozitivul hands-free atunci când traversați strada.
  • Respectați regimul legal de viteză şi adaptați în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere.
  • Reduceți viteza la trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare.

14508643_10206424655929268_1107922046_n

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Transfăgărășanul va fi astăzi închis!!!

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a anunțat că astăzi, între orele 12 și 15, circulația rutieră va fi închisă peDN 7C Transfăgărăşan pe sectorul cuprins între km 116+808 (Bâlea Lac) și km 129+100 (Bâlea Cascadă).

Motivul îl reprezintă desfășurarea cursei automobilistice „Transfăgărășan Speed Test", eveniment organizat de asociaţia Auro Blic din Braşov.

 

transfagarasan

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Piețe volante în mai multe zone ale Brașovului

Weekendul trecut a dat startul sezonului aprovizionărilor pentru cămara de iarnă. Prima piață volantă a fost amenajată la sfârșitul săptămânii pe pietonalul din cartierul Răcădău, acolo unde s-au adunat  producătorii de fructe și legume. 

Următoarea piaţă volantă va fi organizată în Piaţa Sfatului, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, unde vor fi prezenţi producători din judeţ şi din ţară. Va urma, în perioada 3 - 9 octombrie, târgul de toamnă, în toate pieţele braşovene.

10268516_632026976886131_597112929528142810_n

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

A început „Săptămâna prevenirii criminalității” la Brașov !!!

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a luat startul luni,26 septembrie 2016,  printr-o acțiune organizată de Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov în Piața Sfatului având drept  scop promovarea unor mesaje pentru prevenirea implicării copiilor şi tinerilor în fapte antisociale.

Astfel, astăzi, la ora 12.30,  peste 300 de  elevi din clasele V- VII de la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Liceul „Andrei Mureşanu”, Liceul Johannes Honterus, Colegiul Național „Unirea”, Liceul de Muzică și Școala Gimnazială 6  vor participa la un FLASHMOB, care are ca mesaj ”UNIȚI ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI”.

În plus, oamenii legii vor organiza activităţi informativ-preventive în mai multe școli și licee din județul Braşov, pe tema prevenirii delincvenţei juvenile. Potrivit unui comunicat al IPJ Brașov activităţile din această săptămână vor fi structurate pe diverse domenii : de prevenire a delincvenţei juvenile, victimizării minorilor, infracţiunilor contra patrimoniului, infracţiunilor cu violenţă și siguranţă rutieră.

Acțiunile care vor fi derulate de polițiști în această săptămână au ca scop sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

În data de 27 septembrie 2016, ziua prevenirii victimizării minorilor, elevii a 15 licee din județul Brașov vor participa, începând cu ora 11.00, la Mall Coresi Brașov, la un concurs de mesaje preventive tematice pentru copii şi tineri. Ca potențiale victime care suportă efectele directe ale comiterii unei ilegalități, aceștia sunt cel mai în măsură să redea, chiar și în desen, sentimentele prin care trec într-o asemenea postură. Participanții la concurs vor fi totodată și cei care vor juriza lucrările și vor stabili prin vot direct căștigătorii.  Toate desenele vor face parte apoi dintr-o expoziție care va fi prezentată în fiecare instituție de invătământ de pe teritoriul județului Brașov.

 

 

PREVENIREA ESTE RESPONSABILITATEA FIECĂRUIA.

ALEGE SĂ TE IMPLICI!

 

news_image_1429_657

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »