Legenda lui Moş Nicolae: Cine a fost el şi de ce împarte cadouri

Moş Nicolae, adorat de copii pentru cadourile aduse an de an, este de fapt Sfântul Nicolae, un personaj real. Sfântul Nicolae a fost un episcop din Myra, iar ziua de 6 decembrie îi este închinată lui, deoarece se crede că a încetat din viaţă la această dată, în anul 342, după ce a fost întemniţat pe vremea în care creştinii erau persecutaţi.

Ca sfânt, se spune că Moş Nicolae a fost mai darnic cu pedepsele decât cu recompensele. Conform tradiţiei creştine, el pedepsea pe cei care se abăteau de la dreapta credinţă lovindu-i cu nuiaua peste mâini. Sfântul Nicolae ştia însă, să ofere iertare, crezând că încercările vieţii pot fi prea apăsătoare pentru unii oameni. El a dăruit mult săracilor, a liniştit pe întristaţi şi a vindecat cu putere de la Dumnezeu pe bolnavi. Sfântul a murit în anul 340, iar din anul 1087, moaştele sale se păstrează la Bari, în sudul Italiei.

Obiceiul cadourilor în ghete îşi are orginea în legenda celor trei surori sărace ajutate de Sfântul Nicolae să se căsătorească. Sfântul Nicolae a aflat într-o zi că un tată din Mira, îndurerat că nu-şi poate mărita fiicele pentru că nu avea bani, dorea să le ia zilele şi apoi să-şi pună capăt vieţii. Sfântul Nicolae a fost impresionat şi a poruncit slugilor sale să ia câteva pungi cu galbeni şi să le strecoare în casa acelei familii. Punguţele au fost strecurate pe hornul şemineului, aşa că, de atunci, se atârnă ciorapi lângă el de Moş Nicolae sau de Moş Crăciun.

De atunci, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, cei dragi şi în special copiii primesc daruri de la Sfântul Nicolae.

15241358_1201554653259366_6510941344477444473_n-copy

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Orar special la RAT Braşov !!!

Regia Autonomă de Transport Brașov anunță călătorii că în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, circulația mijloacelor de transport în comun pe raza municipiului Brașov se va face potrivit orarelor corespunzătoare unei zile de duminică, între orele 6.30 – 22.30.

Vineri, 2 decembrie, graficele de circulație valabile vor fi cele dintr-o zi de lucru obișnuită, iar în zilele de 3 și 4 decembrie mijloacele de transport în comun vor circula potrivit orarelor valabile în zilele de sâmbătă și, respectiv, duminică.

autobuz-rat (1)

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

NOAPTEA DEVORATORILOR DE PUBLICITATE !!!

Ediția din acest an a evenimentului "Noaptea Devoratorilor de Publicitate", organizat de 3Media Advertising și Cinema One, va avea loc vineri, 25 noiembrie 2016, la multiplexul din Coresi Shopping Resort. Pentru prima dată în Brașov, clipurile din spectacol vor fi proiectate la calitate digitală a imaginii și a sunetului, simultan în cele 8 săli, cu o capacitate de peste 1400 locuri.

 În deschidere, publicul va fi întâmpinat cu un program de „încălzire“ susținut de Bogdan Nistor, începând cu ora 21:30. În continuare, va putea fi urmărit formatul deja cunoscut publicului de gen: 4 calupuri cu spot-uri publicitare internaționale, din colecția anului 2016. În cele 3 pauze spectatorii se vor bucura de activităţi diverse - degustări, multe concursuri şi o tombolă la care vor putea câştiga zeci de premii interesante oferite de sponsori. În plus, toţi participanţii la eveniment vor primi cadouri care se apropie de valoarea biletului plătit. Va fi o adevărată sărbătoare a publicităţii în Braşov!

 Prima ediție a Nopții Devoratorilor de Publicitate a avut loc în Franța anului 1981, sub titulatura "Friandises", pentru ca Jean Marie Boursicot, creatorul evenimentului, să-l denumească ulterior "La Nuit des Publivores". Succesul său nu a întârziat să apară: de-a lungul timpului, spectacolul a fost prezentat în peste 40 de țări de pe toate continentele. Deja consacrată în România, Noaptea Devoratorilor de Publicitate a devenit unul dintre cele mai așteptate și mai apreciate evenimente, reușind să îi convingă de fiecare dată pe participanți cu atmosfera incendiară în care se îmbină perfect buna dispoziție, creativitatea și pasiunea pentru publicitate.

 Biletele sunt disponibile la casele Cinema One și online, pe www.cinemaone.ro. Preţul unui bilet este de 35 de lei.

 

th_noaptea-devoratorilor-de-publicitate-brasov-2016-20758916

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

21 de medalii de aur pentru România !!!

România a câștigat 21 de medalii de aur, 14 de argint și 25 de bronz la Campionatele Mondiale de Ashihara ce s-au desfășurat în zilele de 10, 11 și 12 noiembrie, la Brașov, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”.

Au participat aproximativ 300 de sportivi din 20 de țări, iar România s-a aflat pe primul loc la clasamentul pe națiuni după numărul medaliilor primite, fiind urmată de Rusia și Danemarca. Titlul pentru ”Outstanding performance” l-a primit Petre Bulgaru, cel care a câștigat medalia de aur la kumite seniori, -90 kg și și-a păstrat astfel titlul de campion mondial.

Evenimentul a cuprins campionatul de kata (pe echipe și individual) și campionatul de kumite cu următoarele diviziuni: cadeți, juniori, seniori și veterani, la ambele concurând și sportivi din România.

Organizarea impecabilă a evenimentului și dedicarea tuturor celor implicați au făcut ca atât sportivii, cât și spectatorii să fie impresionați de felul în care s-au desfășurat campionatele, dar și de programul care a inclus numeroase momente artistice menite să destindă atmosfera de concurs extrem de încărcată și au pus în valoare artiști locali și internaționali: de la numărul majoretelor din Râșnov la Școala de Circ David și recitalul lui Dony și al Irinei Ștefan.

Evenimentul, organizat pentru a doua oară la Brașov, după Campionatele Mondiale din 2013, a fost un succes și a marcat împlinirea a 30 de ani de când Ashihara Karate este un pilon al artelor marțiale în România.

Sendai Kancho Hidenori Ashihara, președintele NIKO (New International Karate Organization), prezent la această ediție a campionatelor, a declarat: „Este a patra oară când mă aflu în România, o țară frumoasă pe care abia aștept să o vizitez din nou. Și este a doua oară când campionatele au loc la Brașov, unde sper ca disciplina Ashihara Karate să devină și mai cunoscută decât este. Ca în orice alt domeniu, întotdeauna există lucruri de îmbunătățit, însă aici am observat nenumărate aspecte pozitive. S-a muncit foarte mult pentru această competiție și asta s-a văzut. Sensei Nicu Dascălu a muncit enorm, ca președinte al comitetului de organizare, iar acesta este unul dintre motivele pentru care campionatele au ieșit atât de bine.”

Nicu Dascălu, președintele comitetului de organizare, a declarat: „Mulțumesc în primul rând echipei care mi-a fost alături la organizarea Campionatelor Mondiale, mulțumesc sponsorilor și prietenilor care m-au susținut, sportivilor și delegatiilor participante, fără de care nu s-ar fi putut organiza aceste campionate. Chiar dacă eforturile au fost extrem de mari și sursa de energie epuizată în cele din urmă, satisfacția a fost pe măsură. Pe această cale transmit felicitări sportivilor români și le doresc să se mobilizeze pe viitor pentru menținerea rezultatelor obținute pe o perioadă cât mai lungă, deoarece sportul în general este ambasadorul fiecărei țări. Și de aceea ne dorim ca și România să fie foarte cunoscută și respectată peste granițe. Toate acestea depind în continuare de noi toți: manageri, arbitri, antrenori, sportivi, părinți și voluntari. De aceea vă propun să rămânem cel puțin la fel de înțelepți, strategici, dinamici, consecvenți și cu multă dăruire în ceea ce facem.”

 

fotointerviu1

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Crosul internaţional „15 Noiembrie” întrerupe mâine circulaţia mijloacelor RAT Brașov !!!

Regia Autonomă de Transport Braşov aduce la cunoştinţa călătorilor faptul că sâmbătă, 12.11.2016, va suspenda în intervalul 10.45 – 12.30, în mod etapizat, circulaţia mijloacelor de transport în comun ce deservesc 18 linii, iar traseele liniilor 35 și 50 vor fi modificate. Măsura este determinată de desfăşurarea în intervalul orar amintit a Crosului „15 Noiembrie“.
Competiţia se va desfăşura pe traseul Roman – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Hidromecanica – Sala „Patria“ - Bulevardul 15 Noiembrie – Prefectură.
În aceste condiţii, va fi suspendată temporar circulaţia mijloacelor de transport în comun care deservesc liniile 1, 2, 4, 5, 6, 7, 16, 17, 22, 31, 32, 34, 34 barat, 36, 37, 41, 51 şi 52.

Autobuzele de pe linia 35, în ambele sensuri de deplasare, vor circula între capătul de linie Gara CFR Braşov și cartierul Noua pe traseul: Gară – Bulevardul A. Vlahuţă – Bulevardul Saturn – Calea Bucureşti – Dârste – Noua și retur. Autobuzele de pe linia 50 vor circula între capetele de linie Pietrele lui Solomon – Livada Poștei, în ambele sensuri, pe strada Mureșenilor, fără a mai parcurge tronsonul Str. N. Bălcescu – Bd. 15 Noiembrie – Str. Castanilor – Bd. Iuliu Maniu – Str. N Iorga (adică stațiile: Bălcescu – Star – Castanilor – Sanitas – Primărie). De asemenea, sâmbătă dimineață va fi realizată o suplimentare a numărului de autobuze care circulă pe linia 23, între capetele de linie Depozitele ILF și Saturn.

În cel mai scurt timp posibil de la finalizarea competiţiei se va reveni la programul normal de circulaţie corespunzător zilei de sâmbătă.

 

autobuz-rat-brasov

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

ATENȚIE Cod galben de ceață și vizibilitate scăzută în Brașov !!!

Meteorologii au emis, în această dimineață, noi atenționări Cod galben de ceață, valabile în mai multe județe din Transilvania, Muntenia și Moldova, pe durata următoarelor ore.

Astfel în județul Brașov, precum și în județul Sibiu se va semnala ceață, fenomen ce va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

 

ceata

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Start la Mondialul de Ashihara Karate World Championships 2016!!!

De astăzi şi până sâmbătă, la Braşov are loc Ashihara Karate World Championships 2016. Astăzi, de la ora 11.00, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi“ este programată festivitatea de deschidere, după care vor începe preliminariile concursurilor. Ashihara Karate World Championships 2016 cuprinde campionatul de kata şi campionatul de kumite, la ambele concurînd şi sportivi din România. 

 

Programul complet al zilei de joi, 10 noiembrie, este următorul:
- 11.00: deschiderea oficială
- 13.00: preliminarii kata
- 14.15: pauză
- 15.00: semifinale și finală kata
- 18.30: spectacol artistic
- 19.00: festivitatea de premiere a câștigătorilor de la Campionatul Mondial de kata

Orele menționate au caracter informativ, deoarece pot interveni modificări.

Un bilet pentru o zi costă 29 de lei, în timp ce un abonament pentru cele trei zile de concurs costă 75 de lei.

Copiii cu vârsta sub 7 ani vor avea parte de gratuitate.

 Bilete şi abonamente se pot achiziţiona de pe ticket.waskf.com, bilet.ro, de la Sala Sporturilor şi de la KnockOut by Nicu Dascălu.

14915161_1802562160021235_4283839372946990163_n

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Mașină răsturnată în Centrul Civic !!!

O mașină s-a răsturnat în această dimineață, pe B-dul Mihail Kogălniceanu. În urma accidentului a existat o singură victimă, o femeie, care a și fost transportată la spital. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar șef Liviu Naghi   ,,Un tânăr de 29 de ani care conducea o Dacie a pierdut controlul volanului, a ajuns cu mașina într-o parcare, a lovit două mașini și s-a răsurnat pe carosabil.”

Traficul s-a desfășurat cu dificultate în zonă preț de câteva zeci de minute.

15053164_10206719960391695_1479432387_o-114971693_10206719959751679_1415003981_o

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Ashihara Karate World Championships, spectacol de zile mari !!

În perioada 10-12 noiembrie 2016 , Sala Sporturilor din Brașov va fi gazda acestui campionat. Până atunci, iubitorii artelor marțiale au parte astăzi de o surpriză.

Shihan Kim Anderson, Kancho Hidenori Ashihara și Shihan Dai Hara Takashi vor susține un antrenament astăzi, 8 noiembrie 2016, de la ora 18.00. Antrenamentul  va avea loc în Poiana Brașov, la sala NATO a  Hotelului Piatra Mare.

Este o oportunitate unică pentru toți practicanții de Ashihara Karate de a experimenta studiul artelor marțiale alături de acești maeștrii!

 

 

14993503_1803183796625738_6570771050359536329_n

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Ashihara Karate World Championships 2016, se apropie !!!

Ashihara Karate World Championships, spectacol de zile mari !!! În perioada 10-12 noiembrie, Sala Sporturilor din Brașov va fi gazda acestui campionat. În total aproximativ 300 de sportivi, provenind din 20 de ţări vor participa la acest eveniment.

 Un bilet pentru o zi de competiție are prețul de 39 lei redus la doar 29 lei, iar doritorii pot achiziționa un abonament pentru toate cele 3 zile de Campionate Mondiale cu numai 75 lei.
Acum aveti la dispozitie si un număr de telefon la care puteți suna oricând pentru bilete (0725 528 574), asta pe lângă posibilitatea de a achiziționa bilete și abonamente de pe ticket.waskf.com, bilet.ro, de la Sala Sporturilor și de la KnockOut by Nicu Dascălu.
Nu uitați de reducerea suplimentară de 14% de care beneficiați prin descărcarea aplicației Ashihara by Nicu Dascălu, disponibilă în AppStore, pe Google Play și iOS!

14915161_1802562160021235_4283839372946990163_n

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »