Piețe volante în mai multe zone ale Brașovului

Weekendul trecut a dat startul sezonului aprovizionărilor pentru cămara de iarnă. Prima piață volantă a fost amenajată la sfârșitul săptămânii pe pietonalul din cartierul Răcădău, acolo unde s-au adunat  producătorii de fructe și legume. 

Următoarea piaţă volantă va fi organizată în Piaţa Sfatului, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie, unde vor fi prezenţi producători din judeţ şi din ţară. Va urma, în perioada 3 - 9 octombrie, târgul de toamnă, în toate pieţele braşovene.

10268516_632026976886131_597112929528142810_n

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

A început „Săptămâna prevenirii criminalității” la Brașov !!!

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a luat startul luni,26 septembrie 2016,  printr-o acțiune organizată de Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov în Piața Sfatului având drept  scop promovarea unor mesaje pentru prevenirea implicării copiilor şi tinerilor în fapte antisociale.

Astfel, astăzi, la ora 12.30,  peste 300 de  elevi din clasele V- VII de la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Liceul „Andrei Mureşanu”, Liceul Johannes Honterus, Colegiul Național „Unirea”, Liceul de Muzică și Școala Gimnazială 6  vor participa la un FLASHMOB, care are ca mesaj ”UNIȚI ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI”.

În plus, oamenii legii vor organiza activităţi informativ-preventive în mai multe școli și licee din județul Braşov, pe tema prevenirii delincvenţei juvenile. Potrivit unui comunicat al IPJ Brașov activităţile din această săptămână vor fi structurate pe diverse domenii : de prevenire a delincvenţei juvenile, victimizării minorilor, infracţiunilor contra patrimoniului, infracţiunilor cu violenţă și siguranţă rutieră.

Acțiunile care vor fi derulate de polițiști în această săptămână au ca scop sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

În data de 27 septembrie 2016, ziua prevenirii victimizării minorilor, elevii a 15 licee din județul Brașov vor participa, începând cu ora 11.00, la Mall Coresi Brașov, la un concurs de mesaje preventive tematice pentru copii şi tineri. Ca potențiale victime care suportă efectele directe ale comiterii unei ilegalități, aceștia sunt cel mai în măsură să redea, chiar și în desen, sentimentele prin care trec într-o asemenea postură. Participanții la concurs vor fi totodată și cei care vor juriza lucrările și vor stabili prin vot direct căștigătorii.  Toate desenele vor face parte apoi dintr-o expoziție care va fi prezentată în fiecare instituție de invătământ de pe teritoriul județului Brașov.

 

 

PREVENIREA ESTE RESPONSABILITATEA FIECĂRUIA.

ALEGE SĂ TE IMPLICI!

 

news_image_1429_657

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Victorie impresionantă a bulgarului Kamenov în Trofeul Teliu !!!

La volanul unui Mitsubishi Lancer Evo VIII, Lyuben Kamenov a câştigat Trofeul Teliu, cea de-a şasea rundă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Campion al Bulgariei, Kamenov a impresionat la Teliu, câştigând la chiar prima sa participare în această etapă. Locul secund i-a revenit lui Andrei Dumitrescu (Tatuus), pilotul singurului monopost din concurs, iar treapta finală a fost ocupată de Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII).

 

A fost pentru a treia oară când Lyuben Kamenov a luat startul într-o etapă din campionatul românesc de viteză în coastă. El a mai urcat pe podium anul trecut la Rânca şi a obţinut un loc 4 în Marele Premiu al Oraşului Braşov din acest sezon. Trofeul Teliu reprezintă prima sa victorie din România iar faptul că nu a mai "alergat" pe acest traseu până acum nu a fost o problema pentru el. Mai mult, Kamenov a fost foarte aproape să bată recordul din 2013 deţinut de Lucien Hora, fiind mai lent decât acesta cu doar 0.065 secunde.

 

Şi locul 2 reprezintă o premieră, Andrei Dumitrescu reuşind primul său podium din acest an. Deşi la finalul primei manşe de concurs nu se afla în primii trei, Dumitrescu a reuşit un timp foarte bun în manşa secundă, fiind alături de Kamenov singurul care a scăzut sub un minut şi 40 de secunde. Şi Lucian Răduţ şi-a îmbunătăţit rezultatul primei manşe de concurs şi a încheiat pe podium. Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX) a fost marele perdant al manşei secunde de concurs, reuşind doar cel de-al patrulea timp, poziţie pe care a ocupat-o şi în clasamentul final. În aceste condiţii, Răduţ a reuşit să mai reducă din avansul pe care Cuzma îl are în fruntea clasamentului general.

 

Campionul Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo V) obţinut cel de-al cincelea timp, devansându-i pe Eduard Stan (Mitsubishi Lancer Evo VIII) şi pe Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge). Alex Mirea a avut o evoluţie excelentă pe parcursul întregului weekend. La volanul unui BMW E346 SPF, Mirea a reuşit în final cel de-al optulea loc al clasamentului OPEN. În urma lui s-a clasat campionul naţional de raliuri Dan Girtofan, cel care a testat în condiţii de concurs maşina pe care o pilotează în acest sezon de CNR, Skoda Fabia R5.

 

Grupa N a avut parte de o desfăşurare spectaculoasă. Deşi fusese mai rapid cu aproape 2 secunde decât Alexandru Mitroi (Mitsubishi Lancer Evo X) în prima manşă de concurs, Călin Maniţiu (Subaru Impreza) a ieşit în decor pe ultima urcare. Este primul său abandon din acest sezon, după o evoluţie foarte bună, cu clasări pe locul 2 în primele două etape urmate de trei victorii consecutive. Victoria grupei N i-a revenit lui Alexandru Mitroi care a revenit pe prima treaptă a clasamentului. El a fost însoţit pe podium de Ion Nicolae (Mitsubishi Lancer Evo VIII) şi Cosmin Salistean (Mitsubishi Lancer Evo VI). Pentru a doua oară în acest sezon, Laurenţiu Ene (Honda Civic Type R) a câştigat categoria maşinilor cu 2 roţi motrice (sub 3500cc), devansându-l pe Andrei Şerban (Skoda Fabia). Duelul celor doi a fost unul palpitant, Ene reuşind o evoluţie foarte bună mai ales în manşa secundă de concurs.

 

Adi Iliescu (Mitsubishi Lancer Evo VII) a câştigat grupa A reuşind să îl "bată" pe Bogdan Ungureanu (Mitsubishi Lancer Evo IX) în ambele manşe de concurs. Costi Stratnic (BMW Coupe) şi-a adjudecat victoria la diesel în timp ce Julian Răduţă (Renault Clio) a fost cel mai rapid debutant.

 

Cătălin Cedric Ghigea (Alfa Romeo Alfetta GTV) a câştigat categoria istoricelor, mărindu-şi avansul în fruntea clasament. Ghigea a fost foarte aproape de a abandona înainte de ziua finală din cauza problemelor la cutia de viteze însă a reuşit să revină în concurs datorită eforturilor depuse de echipa să tehnică. Cel de-al doilea rezultat i-a revenit lui Costin Ganescu (Fiat X1/9) iar cel de-al treilea lui Dorin Alexandrescu (Volkswagen Golf GTI).

 

Trofeul Teliu s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a fost organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră a judeţelor Braşov şi Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

14191713_10207162745014346_967694983_o

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

LA MULȚI ANI !!!

14138679_1240702482620908_5492628446318386645_o

Tag-uri: ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Regina Ana s-a întors la Castel !!!!

Cortegiul funerar cu Sicriul Reginei Ana a ajuns aseară la Castelul Peleș, locul în care în urmă cu 8 ani aceasta împreună cu Regele Mihai își sărbătoreau nunta de diamant.

Chiar de la intrarea în Sinaia, oamenii veniți din toate colțurile țării au salutat cotegiul, moment în care au început să bată clopotele. Accesul publicului pe domeniu a fost complet restricționat. Atunci când  cortegiul a intrat în Castel, un sunet lung de trompetă s-a auzit în semn de salut.

Ofițerii Regimentulului Gardă și Protocol au purtat pe umeri sicirul și l-au așezat în holul de onoare al Castelului Peleș. A urmat o ceremonie privată, oficiată de un sobor de preoți ortodocși. 

Trupul Reginei Ana va rămâne până în această seară la Peleș, apoi va fi adus la București, la Palatul Regal, unde accesul va fi liber pentru toți cei care doresc să-i aducă Reginei un ultim omagiu. 

 

 

13941138_10206080456964509_299342695_n 13942746_10206080456564499_68951945_n 14009907_10206080455404470_1119463772_n

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Restricţii de circulaţie cu ocazia desfăşurării Marelui Premiu al Oraşului Braşov !!!

Cu ocazia desfăşurării Marelui Premiu al Oraşului Braşov, cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016, vor exista restricţii de circulaţie pe drumul ce leaga municipiul Braşov de staţiunea montană Poiana Braşov.

Circulația va fi restrictionala pe sectorul DN1E-Calea Poienii (șirul Livezii) cuprins între Biblioteca Județeană și Hotel Heraldic Poiana Brașov:

  • Vineri, 17.06.2016, în intervalul 8:30 - 12:30 şi 14:00 - 20:00
  • Sâmbătă, 18.06.2016, în intervalul 8:30 - 12:30 şi 14:00 - 19:30

Marele Premiu al Oraşului Braşov este susţinut de Consiliul Local şi Primăria Braşov şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Braşov, al Poliţiei Locale Braşov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov, al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi al Regiei Autonome de Transport Braşov.

1601034_969415909785874_8277877147705394396_n

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Marele Premiu al Oraşului Braşov readuce spectacolul auto pe Drumul Poienii!!!

Mai sunt câteva zile până la debutul celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016. Urmând să se desfăşoare în 17 şi 18 iunie pe celebrul "Drumul Poienii", Marele Premiu al Oraşului Braşov este una dintre cele mai aşteptate runde ale sezonului atât de către spectatori cât şi de către concurenţi, lista de înscrieri conţinând până acum 87 de nume. La fel ca în anii trecuţi, etapa braşoveană omagiază memoria marelui Eugeniu Ionescu Cristea, şi el un iubitor al acestui traseu.

Maşinile de concurs vor putea fi admirate în Livada Poştei din Braşov, acolo unde va fi amplasat parcul de service, începând cu joi seara (16 iunie). Piloţii vor efectua primele urcări în dimineaţa de vineri (17 iunie), când sunt programate două manşe de recunoaşteri. În a doua parte a zilei, vor avea loc trei manşe de antrenamente cronometrate care vor stabili ordinea de start din concursul de a doua zi. Sâmbătă dimineaţa (18 iunie), concurenţii îşi vor face ultimele setări în alte două urcări de recunoaşteri, urmând ca manşele de concurs să se deasfasoare sâmbătă după-amiază începând cu 14:30, respectiv 17:00. Lungimea traseului din acest an a crescut de la 5 la 7 km, diferenţa de nivel dintre start şi finish fiind acum de 338m.

Lista de înscrieri cuprinde o gama variată de maşini, jumătate dintre acestea fiind incluse în cea mai spectaculoasă categorie, grupa H. La volanul unor Mitsubishi Lancer EVO, Paul Andronic, Lucian Răduţ şi Ovidiu Zaberca, podiumul clasamentului OPEN al sezonului trecut, vin pregătiţi să facă spectacol la Marele Premiu al Oraşului Braşov. Alături de ei se vor afla la start mulţi alţi concurenţi foarte rapizi, dintre care ii amintim pe Horaţiu Ionescu Cristea, pilotul unuia din cele 3 Ferrari înscrise şi învingătorul etapei precedente de la Păltiniş, Lyuben Kamenov, campionul bulgar care revine la o rundă românească după locul 2 obţinut la Râncă în 2015, Cornel Gardean, care speră să fi scăpat de problemele de fiabilitate ale maşinii sale, Bogdan Cuzma, pilotul maşinii care i-a adus titlul absolut lui Andronic în 2015 chiar în urma etapei desfăşurate pe Drumul Poienii şi Edu Stan, ocupantul celei de-a două poziţii în clasamentul OPEN.

Şi liderul clasamentului general, Alexandru Mitroi, braşoveanul care concurează în grupa N, aşteaptă cu nerăbdare etapa de pe Drumul Poienii. Alţi doi localnici se află în fruntea categoriilor în care concurează: Andrei Şerban (2 Roţi Motrice) şi Bogdan Ungureanu (grupa A), ambii intenţionând să îşi consolideze poziţiile în urma cursei "de casă". Ca la fiecare etapă de Coastă, "istoricele" vor încânta privirile spectatorilor ce se vor afla pe marginea probei şi în parcul de service. Numărul sportivilor prezenţi la start poate să treacă de 90, ţinând cont de faptul că înscrierile continua până miercuri.

 

Marele Premiu al Oraşului Braşov este susţinut de Consiliul Local şi Primăria Braşov şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Braşov, al Poliţiei Locale Braşov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov, al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi al Regiei Autonome de Transport Braşov. Asistenţă medicală este asigurată de Apel One Med.

Afis-Raliu-Brasov-2016-02

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Visele devin REALITATE !!!

Comefly.ro și asociația ”Aici pentru tine” încercă să aducă un strop de fericire în viața plină de suferință a unui băiat cu dizabilitate locomotorie, transformându-i visul de a zbura în realitate.

Șandor-Levente PETER din comuna Apața, județul Brașov, a vazut lumina zilei în data de 14 iunie 1990, în orașul Sfântu Gheorghe din județul Covasna. Peste doar câteva zile va împlini 18 ani și va trece pragul majoratului.

Soarta a fost crudă cu el și la varsta de doar 5 anișori a fost diagnosticat cu ”distrofie musculara Duchenne progresivă”. Aceasta este o boală care se traduce prin slăbirea progresivă a musculaturii și în special a mușchilor scheletici. Nu există un tratament curativ pentru distrofia musculară. Medicația și terapiile existente au doar rolul de a încetini evoluția bolii. De regulă, decesul apare în cea de-a treia decadă a vieții.

Șandor-Levente, un băiat cuminte care și-a acceptat boala dar care are sufletul sfâșiat de suferință, nu a avut șansa de a simți din plin bucuria copilăriei. Încă de la vârsta de 11 ani a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. Boala nu i-a permis nici măcar să-și folosească mâinile pentru a se deplasa cu scaunul în care a fost condamnat să-și petreacă întreaga viață. Părinții sunt cei care l-au dus și l-au adus de la școală și care îl ajută și acum să se deplaseze acolo unde are nevoie sau unde își dorește să ajungă.

În prezent, lui Șandor îi place să-și petreacă timpul privind zborul avioanelor pe cer și încercând apoi să le deseneze pe hârtie. Probabil că imposibilitatea lui de a merge l-a făcut să-și dorească să zboare.

Din dorința de a-i îndulci puțin viața, comefly.ro și asociația ”Aici pentru tine” îi oferă cadou de majorat un zbor cu avionul deasupra Brașovului. Gestul nostru mai are un scop. Șandor este un băiat care nu cere, însă ne-a mărturisit că și-ar dori tare mult să poată să se deplaseze singur, fără ajutorul cuiva. Pentru asta are nevoie de un scaun electric cu rotile. Cei care doresc să ni se alăture în demersul nostru de a alina suferința unui copil, pot dona orice sumă de bani în scopul achiziționării unui scaun electric cu rotile.

Zborul va avea loc duminică 12 iunie 2016, la ora 11:00, de pe aerodromul aeroclubului ”Iosif Șilomon” din Ghimbav.

Pentru mai multe amanunte accesati site-ul comefly.ro

Imprejurimi-Brasov-1200x900

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Trafic restricționat cu ocazia Maratonului Internațional Brașov!!!

Având în vedere că duminică,  29 mai 2016, se va desfășura Maratonul Internațional Brașov  traficul va fi restricţionat (complet sau parţial) pe următoarele străzi:

 

Str. Mureșenilor - trafic restricționat complet între orele 8.25 - 8.35, restricționat parțial între orele 8.35 - 15.00

B-dul Eroilor, până la Centrul Civic - trafic restricționat complet între orele 8.30 - 8.45

Calea București - trafic restricționat parțial între orele 8.15 - 14.30

Str. Poienelor - trafic restricționat complet între orele 8.35 - 14.30, cu excepția ieșirii de la Decathlon Breteaua ce unește Centura (str. Timișul Sec de Str. Poienelor) - trafic restricționat complet între orele 8.35 - 14.30

Str. Timișul Sec (Centura Brașov) - trafic restricționat parțial între orele 8.45 - 14.30

DJ 103 A - trafic restricționat complet între orele 8.45 - 14.30

Str. Mihail Kogălniceanu - trafic restricționat parțial între orele 8.30 - 14.30

Str. Iuliu Maniu - trafic restricționat parțial între orele 8.30 - 14.30

Str. Nicolae Iorga - trafic restricționat parțial între orele 8.30 - 14.30

De asemenea, organizatorii au anunțat că duminică, în intervalul orar menționat, intrarea și ieșirea din Kaufland se va face prin Calea București.

MIBv 2016 - 5km_A6

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Compania care pune PUNCT scandalului dezinfectanților. Spitalul de Copii Brașov, COMPLET curățat și igienizat !!!

În scandalul dezinfectanților, victime sigure ale acestui război nedrept rămân pacienții. Resemnați și prinși într-un sistem al absurdului, mii de oameni care vin în spitale să caute vindecarea, sfârșesc prin a pleca din unitățile sanitare bolnavi.

Pentru a da dreptul la un început frumos și curat, compania brașoveană Maurer Imobiliare, fondată de omul de afaceri Simon Maurer, a lansat o amplă campanie de igienizare și curățare a Spitalului de Copii din Brașov.

Astfel, începând cu data de 1 Iunie, pe perioada a două luni, toate secțiile spitalului vor fi atent dezinfectate și curățate de trei firme specializate în astfel de operațiuni: Velstand, Tenrom și Side.

Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi, de aceea, reprezentanții companiei Maurer Imobiliare îi invită pe toți doritorii să devină parte a acestei campanii. Cum? Foarte simplu 1 Like la pagina de Facebook a Maurer Imobiliare se transformă într-un Euro donat pentru această acțiune.

Doar împreună suntem mai puternici. Și TU poți face diferența!

 

imagine stire

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »