Regina Ana s-a întors la Castel !!!!

Cortegiul funerar cu Sicriul Reginei Ana a ajuns aseară la Castelul Peleș, locul în care în urmă cu 8 ani aceasta împreună cu Regele Mihai își sărbătoreau nunta de diamant.

Chiar de la intrarea în Sinaia, oamenii veniți din toate colțurile țării au salutat cotegiul, moment în care au început să bată clopotele. Accesul publicului pe domeniu a fost complet restricționat. Atunci când  cortegiul a intrat în Castel, un sunet lung de trompetă s-a auzit în semn de salut.

Ofițerii Regimentulului Gardă și Protocol au purtat pe umeri sicirul și l-au așezat în holul de onoare al Castelului Peleș. A urmat o ceremonie privată, oficiată de un sobor de preoți ortodocși. 

Trupul Reginei Ana va rămâne până în această seară la Peleș, apoi va fi adus la București, la Palatul Regal, unde accesul va fi liber pentru toți cei care doresc să-i aducă Reginei un ultim omagiu. 

 

 

13941138_10206080456964509_299342695_n 13942746_10206080456564499_68951945_n 14009907_10206080455404470_1119463772_n

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Restricţii de circulaţie cu ocazia desfăşurării Marelui Premiu al Oraşului Braşov !!!

Cu ocazia desfăşurării Marelui Premiu al Oraşului Braşov, cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016, vor exista restricţii de circulaţie pe drumul ce leaga municipiul Braşov de staţiunea montană Poiana Braşov.

Circulația va fi restrictionala pe sectorul DN1E-Calea Poienii (șirul Livezii) cuprins între Biblioteca Județeană și Hotel Heraldic Poiana Brașov:

  • Vineri, 17.06.2016, în intervalul 8:30 - 12:30 şi 14:00 - 20:00
  • Sâmbătă, 18.06.2016, în intervalul 8:30 - 12:30 şi 14:00 - 19:30

Marele Premiu al Oraşului Braşov este susţinut de Consiliul Local şi Primăria Braşov şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Braşov, al Poliţiei Locale Braşov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov, al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi al Regiei Autonome de Transport Braşov.

1601034_969415909785874_8277877147705394396_n

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Marele Premiu al Oraşului Braşov readuce spectacolul auto pe Drumul Poienii!!!

Mai sunt câteva zile până la debutul celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016. Urmând să se desfăşoare în 17 şi 18 iunie pe celebrul "Drumul Poienii", Marele Premiu al Oraşului Braşov este una dintre cele mai aşteptate runde ale sezonului atât de către spectatori cât şi de către concurenţi, lista de înscrieri conţinând până acum 87 de nume. La fel ca în anii trecuţi, etapa braşoveană omagiază memoria marelui Eugeniu Ionescu Cristea, şi el un iubitor al acestui traseu.

Maşinile de concurs vor putea fi admirate în Livada Poştei din Braşov, acolo unde va fi amplasat parcul de service, începând cu joi seara (16 iunie). Piloţii vor efectua primele urcări în dimineaţa de vineri (17 iunie), când sunt programate două manşe de recunoaşteri. În a doua parte a zilei, vor avea loc trei manşe de antrenamente cronometrate care vor stabili ordinea de start din concursul de a doua zi. Sâmbătă dimineaţa (18 iunie), concurenţii îşi vor face ultimele setări în alte două urcări de recunoaşteri, urmând ca manşele de concurs să se deasfasoare sâmbătă după-amiază începând cu 14:30, respectiv 17:00. Lungimea traseului din acest an a crescut de la 5 la 7 km, diferenţa de nivel dintre start şi finish fiind acum de 338m.

Lista de înscrieri cuprinde o gama variată de maşini, jumătate dintre acestea fiind incluse în cea mai spectaculoasă categorie, grupa H. La volanul unor Mitsubishi Lancer EVO, Paul Andronic, Lucian Răduţ şi Ovidiu Zaberca, podiumul clasamentului OPEN al sezonului trecut, vin pregătiţi să facă spectacol la Marele Premiu al Oraşului Braşov. Alături de ei se vor afla la start mulţi alţi concurenţi foarte rapizi, dintre care ii amintim pe Horaţiu Ionescu Cristea, pilotul unuia din cele 3 Ferrari înscrise şi învingătorul etapei precedente de la Păltiniş, Lyuben Kamenov, campionul bulgar care revine la o rundă românească după locul 2 obţinut la Râncă în 2015, Cornel Gardean, care speră să fi scăpat de problemele de fiabilitate ale maşinii sale, Bogdan Cuzma, pilotul maşinii care i-a adus titlul absolut lui Andronic în 2015 chiar în urma etapei desfăşurate pe Drumul Poienii şi Edu Stan, ocupantul celei de-a două poziţii în clasamentul OPEN.

Şi liderul clasamentului general, Alexandru Mitroi, braşoveanul care concurează în grupa N, aşteaptă cu nerăbdare etapa de pe Drumul Poienii. Alţi doi localnici se află în fruntea categoriilor în care concurează: Andrei Şerban (2 Roţi Motrice) şi Bogdan Ungureanu (grupa A), ambii intenţionând să îşi consolideze poziţiile în urma cursei "de casă". Ca la fiecare etapă de Coastă, "istoricele" vor încânta privirile spectatorilor ce se vor afla pe marginea probei şi în parcul de service. Numărul sportivilor prezenţi la start poate să treacă de 90, ţinând cont de faptul că înscrierile continua până miercuri.

 

Marele Premiu al Oraşului Braşov este susţinut de Consiliul Local şi Primăria Braşov şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Braşov, al Poliţiei Locale Braşov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov, al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi al Regiei Autonome de Transport Braşov. Asistenţă medicală este asigurată de Apel One Med.

Afis-Raliu-Brasov-2016-02

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Visele devin REALITATE !!!

Comefly.ro și asociația ”Aici pentru tine” încercă să aducă un strop de fericire în viața plină de suferință a unui băiat cu dizabilitate locomotorie, transformându-i visul de a zbura în realitate.

Șandor-Levente PETER din comuna Apața, județul Brașov, a vazut lumina zilei în data de 14 iunie 1990, în orașul Sfântu Gheorghe din județul Covasna. Peste doar câteva zile va împlini 18 ani și va trece pragul majoratului.

Soarta a fost crudă cu el și la varsta de doar 5 anișori a fost diagnosticat cu ”distrofie musculara Duchenne progresivă”. Aceasta este o boală care se traduce prin slăbirea progresivă a musculaturii și în special a mușchilor scheletici. Nu există un tratament curativ pentru distrofia musculară. Medicația și terapiile existente au doar rolul de a încetini evoluția bolii. De regulă, decesul apare în cea de-a treia decadă a vieții.

Șandor-Levente, un băiat cuminte care și-a acceptat boala dar care are sufletul sfâșiat de suferință, nu a avut șansa de a simți din plin bucuria copilăriei. Încă de la vârsta de 11 ani a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. Boala nu i-a permis nici măcar să-și folosească mâinile pentru a se deplasa cu scaunul în care a fost condamnat să-și petreacă întreaga viață. Părinții sunt cei care l-au dus și l-au adus de la școală și care îl ajută și acum să se deplaseze acolo unde are nevoie sau unde își dorește să ajungă.

În prezent, lui Șandor îi place să-și petreacă timpul privind zborul avioanelor pe cer și încercând apoi să le deseneze pe hârtie. Probabil că imposibilitatea lui de a merge l-a făcut să-și dorească să zboare.

Din dorința de a-i îndulci puțin viața, comefly.ro și asociația ”Aici pentru tine” îi oferă cadou de majorat un zbor cu avionul deasupra Brașovului. Gestul nostru mai are un scop. Șandor este un băiat care nu cere, însă ne-a mărturisit că și-ar dori tare mult să poată să se deplaseze singur, fără ajutorul cuiva. Pentru asta are nevoie de un scaun electric cu rotile. Cei care doresc să ni se alăture în demersul nostru de a alina suferința unui copil, pot dona orice sumă de bani în scopul achiziționării unui scaun electric cu rotile.

Zborul va avea loc duminică 12 iunie 2016, la ora 11:00, de pe aerodromul aeroclubului ”Iosif Șilomon” din Ghimbav.

Pentru mai multe amanunte accesati site-ul comefly.ro

Imprejurimi-Brasov-1200x900

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Trafic restricționat cu ocazia Maratonului Internațional Brașov!!!

Având în vedere că duminică,  29 mai 2016, se va desfășura Maratonul Internațional Brașov  traficul va fi restricţionat (complet sau parţial) pe următoarele străzi:

 

Str. Mureșenilor - trafic restricționat complet între orele 8.25 - 8.35, restricționat parțial între orele 8.35 - 15.00

B-dul Eroilor, până la Centrul Civic - trafic restricționat complet între orele 8.30 - 8.45

Calea București - trafic restricționat parțial între orele 8.15 - 14.30

Str. Poienelor - trafic restricționat complet între orele 8.35 - 14.30, cu excepția ieșirii de la Decathlon Breteaua ce unește Centura (str. Timișul Sec de Str. Poienelor) - trafic restricționat complet între orele 8.35 - 14.30

Str. Timișul Sec (Centura Brașov) - trafic restricționat parțial între orele 8.45 - 14.30

DJ 103 A - trafic restricționat complet între orele 8.45 - 14.30

Str. Mihail Kogălniceanu - trafic restricționat parțial între orele 8.30 - 14.30

Str. Iuliu Maniu - trafic restricționat parțial între orele 8.30 - 14.30

Str. Nicolae Iorga - trafic restricționat parțial între orele 8.30 - 14.30

De asemenea, organizatorii au anunțat că duminică, în intervalul orar menționat, intrarea și ieșirea din Kaufland se va face prin Calea București.

MIBv 2016 - 5km_A6

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Compania care pune PUNCT scandalului dezinfectanților. Spitalul de Copii Brașov, COMPLET curățat și igienizat !!!

În scandalul dezinfectanților, victime sigure ale acestui război nedrept rămân pacienții. Resemnați și prinși într-un sistem al absurdului, mii de oameni care vin în spitale să caute vindecarea, sfârșesc prin a pleca din unitățile sanitare bolnavi.

Pentru a da dreptul la un început frumos și curat, compania brașoveană Maurer Imobiliare, fondată de omul de afaceri Simon Maurer, a lansat o amplă campanie de igienizare și curățare a Spitalului de Copii din Brașov.

Astfel, începând cu data de 1 Iunie, pe perioada a două luni, toate secțiile spitalului vor fi atent dezinfectate și curățate de trei firme specializate în astfel de operațiuni: Velstand, Tenrom și Side.

Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi, de aceea, reprezentanții companiei Maurer Imobiliare îi invită pe toți doritorii să devină parte a acestei campanii. Cum? Foarte simplu 1 Like la pagina de Facebook a Maurer Imobiliare se transformă într-un Euro donat pentru această acțiune.

Doar împreună suntem mai puternici. Și TU poți face diferența!

 

imagine stire

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

S-a deschis cea de-a patra ediție a Salonului Auto de la Brașov !!!

În acest weekend are loc cea de-a patra ediţie a Salonului Auto Braşov, eveniment la care participă  specialişti din industria auto, dealeri şi producători de automobile şi autoturisme, automobile ecologice cu tehnologia hibrid, autovehicule utilitare, piese şi accesorii auto, motociclete de viteză şi enduro, moto-scutere, biciclete, etc. De asemenea, la baza acestui eveniment stau parteneriatele de incredere pe care organizatorii le-au incheiat cu Inspectoratul Judetean de Politie, partener ce a fost alaturi evenimentului timp de trei editii consecutive.
Pentru prima oară în România la un Salon Auto este prezent un reprezentant TESLA S!! În persoana lui Rafael de Mestre,  care este deținătorul recordului mondial pentru cel mai rapid înconjor al lumii cu o mașină electrică. Rafael se pregateste sa doboare din nou recordul, de data aceasta cu un ocol al Pamantului in 80 de zile !!!

O altă surpriză pregătită brașovenilor , vine de data această din partea Poliției Judetului Brasov. În intervalul orar 15-18 vizitatorii pot primi informații despre funcționarea aparatului de măsurare a vitezei – Cinemometru rutier – tip Trucam și a aparatului tip Alcooltest, care testează aerul expirat în vederea stabilirii alcoolemiei, expuse în cadrul standului. Totodată, pe parcursul celor trei zile, la stand vor fi expuse materiale cu recomandări informativ-preventive pentru toate categoriile de participanți la traficul rutier.

„Târgul s-a dezvoltat cu fiecare ediţie, a ajuns să aibă alături peste 80% din piaţa auto, reunind de fiecare dată peste 40 de mărci. Cei care vor trece pragul acestui eveniment vor avea parte de nenumărate surprize placate ce constau în premii oferite la tombola vizitatorului”, au precizat organizatorii.

Nu vor lipsi nici vedetele de la Slonul Auto Brasov. Sambata va fi prezent  Razvan Fodor, iar duminica o veti putea vedea pe Lora.

Târgul  se desfășoară la Braşov Business Park şi va fi deschis de vineri, 22 mai, de la ora 12.00. În prima zi, vizitatorii vor avea acces până la ora 20.00, programul de sâmbătă este de la 10.00 la 19.00, iar cel de duminică de la 10.00 la 18.00.

 

13234784_10205595858929861_629081615_o 13262363_10205595861649929_1999226207_o 13234672_10205595874890260_1140523685_o 13271830_10205595874370247_287601523_o 13225088_10205595868810108_362735127_o 13262515_10205595863289970_1835271651_o 13234545_10205595944051989_2054239640_o

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Kiss FM este radioul numărul 1 din România!

Kiss FM este în continuare cel mai ascultat radio din România conform ultimului val de sondaje, iar mulțumirile noastre se duc și de această dată către voi, cea mai cool gașcă de oameni care iubesc muzica!

Peste două milioane de români ne ascultă în fiecare zi, zi de zi.

Datorită vouă ne menținem pe cea mai înaltă poziție, iar împreună cu voi formăm cea mai mare comunitate on air și online! La fel ca până acum, promitem să vă livrăm pe frecvențele Kiss FM umor de calitate și cele mai fresh hituri!

Pentru că sunteți cei mai tari ascultători!
VĂ MULȚUMIM !!!

sondaje

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Săptămâna Comediei la Brașov !!!

Începând de astăzi, la Brașov, se desfășoară cea de-a 4-a ediție a Festivalului Național de Teatru “Săptămâna comediei” - 8 piese de teatru, 7 filme și spectacole de teatru stradal: teatru de păpuși pentru copii, spectacole pe picioroange și cu statui vivante vor avea loc în Piața Sfatului, dar și în cartierele orașului, în perioada 9-15 mai. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Fanzin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

 

Deschiderea oficială a festivalului are loc în data de 9 mai, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. Spectacolul din deschidere, “Musca Spaniolă”, în regia lui Andrei Munteanu este oferit de Teatrul Evreiesc de Stat din București.

 

Marți, 10 mai, de la ora 20,00, brașovenii vor avea ocazia de a vedea “Titanic Vals” în regia lui Alexandru Dabija, adus la Brașov de Teatrul Odeon. Pe scenă vor urca: Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Sabrina Iașchevici, Marius Damian, Ruxandra Maniu, Ioan Batinaş, Alexandru Papadopol, Pavel Bartoş, Rodica Mandache, Anda Saltelechi, Dan Iosif.

 

Teatrul Național din București aduce la Brașov un spectacol în regia lui Radu Afrim, “Între noi e totul bine”, o piesă profund umană, în distribuția căreia îi veți regăsi pe Dorina Chiriac, Marius Manole, Liliana Ghiță, Natalia Călin, Istvan Teglas, Cezar Antal, Florentina Ţilea. Miercuri, de la ora 20,00 la Teatrul Sică Alexandrescu.

 

O comedie – glumă în două părți, cu un prolog și inserturi din Procesul, o satiră la adresa birocrației și a sistemului polițienesc, o comedie acidă, cu puternice accente parodice se va juca joi, 12 mai, de la ora 20,00. “Tarelkin”, o producție a Teatrului Metropolis este regizat de Gelu Colceag.

 

Spectacolul nominalizat la ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER, la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Florentina Năstase), “Menajeria de sticlă” este prezentat la Brașov de  Teatrul Toma Caragiu Ploiești. Vineri, 13 mai, de la ora 20,00. Tot vineri brașovenii sunt așteptați și la un spectacol inedit de teatru, muzică și pantomimă, la Sala Patria, cu ”ActOrchestra”.

 

Sâmbătă, pe scena Teatrului Sică Alexandrescu vor urca Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă, Bogdan Chichea și Marius Negoiţă, într-un spectacol în regia lui Vlad Zamfirescu – “Efecte Colaterale”, o producție a Teatrului Nottara din București.

 

Festivalul se va încheia duminică, 15 mai, cu un spectacol al Teatrului Metropolis. “A doăsprezecea noapte”, este o excelentă comedie de public semnată de Victor Ioan Frunză, o cercetare inteligentă, în centrul căreia se află omul, „acest animal ciudat”.

 

Biletele se găsesc online pe www.biletebrasov.ro și la casieria Teatrului Sică Alexandrescu. Cea de-a patra ediție a Festivalului Săptămâna Comediei va avea loc între 9 – 15 mai, în Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Sala Patria și Cinemateca Patria, Coresi Shopping Resort, Piața Sfatului, Parcul Trandafirilor (cartier Răcădău) și Parcul Tractorul.

13133228_1210410545659193_6700708541717406122_n

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

La o Cafea cu Gabriel Cotabiță !!!

Brașovenii și nu numai sunt invitați la un spectacol de zile mari, miercuri 11 mai 2016, de la ora 19.00 la Sala Patria. Gabriel Cotabiță, Walter Dionisie împreună cu cei mai talentați copii vor încânta publicul, cum știu ei mai bine...prin muzică.  Prețul unui bilet este de 35 de lei. Spectacolul face parte din seria de Evenimente pentru susținerea proiectului muzical Super Vox, proiect ce are ca scop descoperirea și promovarea copiilor talentați.

13151391_1013023942108522_1433544708887741825_n

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »