Trofeul Serus deschide sezonul de Viteză în Coastă. 92 de maşini prezente la startul de la Râşnov

Braşovul continuă să dea startul în campionatele naţionale de automobilism. După ce sezonul de raliuri şi-a desfăşurat deja prima etapă la Braşov, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop va debuta, la fel ca în anii precedenţi, la Râşnov. Deşi condiţiile meteorologice au dus la amânarea cu o săptămână a Trofeului Serus, nu mai puţin de 92 de piloţi vor concura la finalul săptămânii viitoare (29-30 aprilie) pe traseul găzduit de drumul dintre Râşnov şi Poiana Braşov. Dintre aceştia, 15 sunt înscrişi în noul Campionat de Viteză în Coastă Dunlop 2 iar 4 în noul campionat destinat autovehiculelor istorice.

 

Zăpada şi temperaturile foarte scăzute pentru această perioada a anului (cu cod portocaliu) au forţat organizatorii să amâne mai multe evenimente ce urmau să se desfăşoare în 22-23 aprilie în judeţul Braşov. Printre acestea se regăsesc şi etapa de viteză în coastă de la Râşnov sau Zilele Braşovului. Deşi amânarea Trofeului Serus era singură opţiune în condiţiile date, Federaţia Română de Automoblism Sportiv a decis să modifice regulamentul sportiv al campionatului pentru ca cei ce nu pot fi prezenţi la start să nu fie dezavantajaţi. Astfel, la întocmirea clasamentelor anuale individuale se vor lua în calcul rezultatele de la N-1 etape unde N este numărul total de etape.

 

Chiar dacă anul trecut etapa de la Râşnov a fost câştigată de Alexandru Mitroi cu o maşină de grupa N, favoriţi la victorie rămân tot concurenţii de la H4. Printre cei 11 înscrişi în această categorie se află vicecampionul român Lucian Răduţ şi campionul bulgar Lyuben Kamenov, ambii cu câte un Mitsubishi Lancer Evo VIII. Alte maşini care vor atrage privirile spectatorilor vor fi Dacia Logan STCC a lui Costi Stratnic, Ferrari-ul 430 Challenge al lui Florin Voicu sau Audi-ul R8 GT ce va fi pilotat de Eduard Cozma. Andrei Dumitrescu este singurul pilot al unui monopost (Tatuus) şi va trage pentru unul dintre primele locuri ale clasamentului OPEN. De pe lista de înscrieri lipsesc deocamdată campionii ultimelor două sezoane, Paul Andronic şi Bogdan Cuzma. Totuşi, este posibil ca aceştia să se înscrie până înainte de startul rundei.

 

Cei doi braşoveni care şi-au disputat anul trecut grupa N, Călin Maniţiu (Subaru Impreza N12) şi Alexandru Mitroi (Mitsubishi Lancer Evo X), se vor duela şi la Trofeul Serus 2017. La fel şi cei mai rapizi piloţi ai maşinilor cu două roţi motrice, Andrei Şerban (Skoda Fabia) şi Gabriel Ene (Honda Civic EP3). Nici Bogdan Ungureanu, campionul grupei A de anul trecut, nu se află pe lista de înscrieri, dar sunt urmăritorii săi din 2016, Adi Iliescu, Ciprian Ciobotaru şi Radu Ortelecan. Deocamdată trei echipe şi-au anunţat patriciparea la Trofeul Serus: Rally Dream Team, Pasteur Racing Division şi Yacco Racing Team. Constituirea altor echipe mai este posibilă până la inceierea verificărilor administrative.

 

Acest sezon vine cu două noi campionate, unul dedicat autovehiculelor istorice iar celălalt, CNVCD2, care este gândit ca o rampă de lansare pentru tinerele talente dar şi un mod prin care cei cu bugete reduse pot participa la etapele de coastă. CNVCD2 îşi va disputa la Râşnov primele două etape, în fiecare din cele două zile urmând să aibă loc câte 3 manşe de concurs.

 

Traseul Trofeului Serus are o lungime de 4 km, diferenţa de altitudine dintre start şi sosire fiind de 239 de metri. Sâmbătă, 29 aprilie, sunt programate 3 runde de recunoaşteri şi trei manşe de antrenamente cronometrate, în urma cărora se va stabili ordinea de start în concursul de a doua zi. Dimineaţa zilei de duminică, 30 aprilie, include încă două runde de recunoaşteri, urmând ca Trofeul Serus să fie decernat după cele două manşe de concurs programate să înceapă la 13:00, respectiv, 16:00. Circulaţia publică va fi restricţionată pe DN1E în ambele zile între orele 8:00 - 20:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Zilele Brașovului se amână!

Tinand cont de conditiile meteo nefavorabile si in urma discutiilor cu partenerii si participantii la Zilele Brasovului, Municipalitatea a luat decizia amanarii acestui eveniment, pentru saptamana viitoare, in perioada 28-30 aprilie. Totodata, tot din cauza conditiilor meteo, Parada Junilor se amana pentru data de 30.04.2017.

„Defilarea călare a Junilor este principalul moment al Zilelor Brașovului, o sărbătoare a comunității brașovene, care atrage  în fiecare an un public numeros. Din respect față de publicul brașovean și turiști s-a decis organizarea evenimentului în ziua de 30 aprilie. Sperăm că vremea bună și măreția tradiției Junilor din Șchei și Brașovechi vor contribui și în acest an la organizarea unui eveniment de calitate pe măsura moștenirii culturale brașovene”, au anunțat reprezentanții junilor.

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Revine iarna. COD PORTOCALIU de ninsori abundente!

Datorită unui ciclon trans-balcanic care va traversa România în următoarele zile, reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie, au emis două avertizări de precipitaţii abundente şi răcire accentuată a vremii.

"Din această noapte de la ora 04:00 şi până vineri, 21.04.2017, la ora 10:00, a fost emis un cod galben de precipitaţii abundente, ninsori şi intensificări ale vântului. În intervalul menţionat precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 litri pe metrul pătrat, iar izolat vor fi chiar şi 40 de litri pe metrul pătrat. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50-55 km/h. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1.400 de metri, se va depune strat nou de zăpadă, destul de consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de până la 80-90 de km/h, viscolind ninsoarea", a declarat meteorologul de servicu al ANM.

De miercuri dimineaţă, de la ora 09:00, până vineri la ora 06:00, Administrația Națională de Meteorologie a instituit alertă cod portocaliu de ninsori abundente şi local viscolite în zona montană. Iniţial vor fi afectate zonele montane din vest şi sud-vest, în special în Carpaţii Meridionali şi Munţii Banatului, iar fenomentele meteo extreme se vor muta apoi în est, cuprinzând Carpaţii Orientali şi de Curbură.

Judeţele care se vor afla sub incidenţa codului portocaliu sunt: Braşov, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Prahova, Buzău, Covasna, Harghita, Bacău, Neamţ şi Suceava. Majoritatea celorlalte zone ale ţării, inclusiv Bucurestiul se vor afla sub avertizare Cod Galben de precipitaţii.

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

PAȘTE FERICIT!

Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi.

Paşte fericit!

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Vor răsuna sirenele!

Săptămâna viitoare vom auzi sirenele. Într-un context internaţional conflictual, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că, în perioada 18 - 21 aprilie2017, începe cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de urgenţă. În această perioadă, brașovenii vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00.

 

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Vești bune pentru pensionari. Pensiile vor fi plătite în avans, înaintea Sărbătorilor Pascale

Toate pensiile și indemnizațiile de somaj, aferente acestei luni, vor fi achitate în avans, în perioada 11-14 aprilie 2017, de către Casa Naţională de Pensii.

Plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor va începe în 12 aprilie 2017. De asemenea, în perioada 11-14 aprilie 2017 vor fi achitate indemnizaţiile de şomaj, la domiciliul beneficiarilor.

 

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

A început Evaluarea Națională la clasa a II-a

Luni, 10 aprilie 2017, elevii de clasa a II-a au susținut prima probă, cea scrisă la Limba română din cadrul Evaluării Naționale, iar marți, vor avea de trecut, proba de citit la Limba română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Proba la Matematică va avea loc miercuri, iar joi proba de scris și citit la limba română pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare a elaborat subiectele pentru acest examen .

Rezultatele obținute nu se vor trece în catalog, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

 

 

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

O zi liberă, în plus, pentru elevi și profesori

Elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar vor avea o zi liberă în plus, în vacanţa de Paşte. Astfel, a treia zi de Paşte, respectiv 18 aprilie, a fost anunţată ca fiind liberă pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar, conform contractului colectiv de muncă. Conform structurii anului şcolar 2017, vacanţa de Paşte durează până pe 30 aprilie, însă, pentru că 1 mai este zi liberă, elevii şi profesorii vor reveni la şcoală abia pe 2 mai.

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Zilele Filmului German și Francez, la Cinemateca Patria

 

Centrul Cultural German Braşov şi Alianţa Franceză Brașov, organizează evenimentul - Zilele Filmului German şi Francez, în perioada 7-9 aprilie 2017, la Cinemateca Patria, din Brașov. În cadrul ediţiei din acest an, brașovenii vor putea urmări filme documentare, comedii, drame şi filme pentru copii care au ca temă tehnica modernă, iubirea, prietenia, integritatea și supravieţuirea.

Toate filmele vor avea subtitrare în limba română.

 

 

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Asociaţia „Copiii de Cristal” vă invită la un spectacol de muzică clasică!

Pentru a marca și în acest an Ziua Internațională de Conștientizare asupra Autismului (2 aprilie), Asociaţia „Copiii de Cristal” organizează un spectacol de muzică clasică la Sala Patria, pe 31 martie , începând cu ora 18, împreună cu Liceul de Muzică Tudor Ciortea Brașov și Primăria Municipiului Brașov.

Printre numeroșii muzicieni care vor susține acest spectacol în beneficiul Asociaţiei „Copiii de Cristal” se numără domnul Ludovic Armin Cora, muzician de orchestră, solist și component al diferitelor ansambluri camerale, în prezent oboist asociat al Orchestrei Naționale Lorraine – Metz, Franța. Acesta, împreună cu muzicieni talentați din Brașov, vă propun o seară specială în acorduri simfonice, pentru a sărbători cum se cuvine un deceniu de activitate a Asociaţiei „Copiii de Cristal”, ONG care luptă pentru drepturile persoanelor diagnosticate cu TSA (Tulburări din Spectrul Autismului).

În aceeași seară, în foaierul Sălii Patria, se va desfășura o expoziție cu vânzare a tablourilor realizate de tânărul Radu Plopeanu, precum și a obiectelor lucrate manual în cadrul orelor de terapie ocupațională de beneficiarii Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

Toate fondurile care se vor strânge în urma acestui eveniment vor fi folosite de Asociaţia „Copiii de Cristal” pentru continuarea terapiilor copiilor și adulților cu TSA și alte nevoi speciale.

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »