Rambo la BC SCM Timisoara

ramboDominique Rambo,e 25 de ani,  va intra în programul de pregătire al BC SCM Timisoara, de astăzi.

Rambo vine de la clubul elvețian de primă ligă Lugano Tigers, unde sezonul trecut a avut medii de 15,9 puncte / meci, 5,2 pase decisive / meci, 4,8 recuperări / meci.

Dominique a jucat și in Statele unite ale Americii, pentru SAGU Lions, în campionatul colegiilor si a fost ales în cel mai bun cinci al sezonului.
Rambo are 1,83 m si este născut la 25 aprilie 1991.

Cu puțin noroc il putem vedea la treabă pe 22 octombrie în sala Constantin Jude, impotriva celor de la BCMU Pitesti.

 

Photo:

http://www.soonerathletic.org/article/2634.php

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Iarba verde de acasa, la cinemateca BCUT!

Filmul poate fi văzut (sau revăzut) la Cinemateca BCUT marți 11 octombrie, ora 18. Intrarea este liberă.

Iata ce spune Marian Radulescu pe http://pseudokinematikos2.blogspot.ro/

inspectorii“în 1977, Iarba verde de acasă era nu doar un debut promițător în cinematografia românească (în care se produceau și 30 de filme anual), ci și lung-metrajul cel mai puțin mincinos. Atât s-a putut atunci. Filmul lui Stere Gulea după scenariul lui Sorin Titel ilustra o teză: întoarcerea la „matcă”, la „iarba verde de acasă”. Ce-i drept, ilustrația, în acest caz, este salvată de o distribuție bine aleasă (Florin Zamfirescu, Vasile Nițulescu, Mihai Pălădescu, Octavian Cotescu, Diana Lupescu, Rodica Mandache, Ion Caramitru, Dana Dogaru, Ernest Maftei, Ovidiu Schumacher, Ion Cojar ș.a.). 

Înainte de proiecție voi spune câteva vorbe despre el și despre celelalte filme de Stere Gulea (Ochi de urs, Moromeții, Vulpe-vânător, Stare de fapt) și Alexandru Tatos (Mere roșii, Casa dintre câmpuri, Secvențe, Secretul armei secrete), prezentate aici în săptămânile care urmează.”

Sursa: http://pseudokinematikos2.blogspot.ro/2016/10/iarba-verde-de-acasa-cinemateca-bcut.html?spref=fb

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Festivalul Baroc

Primăria Municipiului Timişoara şi Asociaţia Festivalul Baroc Timişoara organizează cea de-a cincea ediţie a Festivalulului Baroc, în perioada 08 – 23 octombrie 2016. Manifestarea se doreşte a fi un prilej de a conştientiza moştenirea culturală bogată pe care o are oraşul Timişoara şi de a readuce în atenţie ziua de 18 octombrie, declaratăzi de importanţă locală,prin HCL 359 din 25.10.2011. În 18 octombrie 1716, prinţul Eugeniu de Savoya, personalitate care a marcat un moment de răscruce în istoria Europei, elibera cetatea Timişoara după 164 de ani de stăpânire otomană.


Program

8 octombrie – Muzeul de Artă
18.30 „Savoare Barocă”– serată dedicată lansării celei de-a V-a ediții a festivalului, cu participarea Incanto Quartetto. Vor acompania: Caius Hera (lăută) şi Claudiu Șola (bas). Scopul evenimentului este de a lansa programul concertelor vocal-simfonice planificate în cadrul Festivalului Baroc și de a serba figura marcantă a personalității care a schimbat cursul istoric al orașului Timișoara, Eugeniu de Savoya.
Intrarea se va face pe bază de invitaţie, care se poate obţine de laAsociaţia Festivalul Baroc Timişoara.

18 octombrie – Domul Romano – Catolic
20.00 „Timișoara 1716 – începuturile unui oraș european”  – concert vocal-simfonic dedicat lui Eugeniu de Savoya. Conducerea muzicală: maestrul Walter Kindl. Soliști: Alina Todea, Maria Virginia Oniţă, Daniel Zah, Ovidiu Ciucuriţă, Lucian Oniţă. Evenimentul va fi completat de momente inedite pregătite de Capella Academica Timisiensis (concertmaestru Ioan Fernbach) și Corul de cameră al Filarmonicii Banatul (maestru de cor Iosif Todea). La orgă: Silviana Ana Cîrdu.
Intrarea este liberă.

20 octombrie – Filarmonica Banatul Timișoara
19.00 „L`Amore Innamorato”– concert extraordinar susținut de ansamblul de muzică veche L`Arpeggiata. Ansamblul este format din cei mai buni instrumentiști ai momentului, care aduc la viață muzica barocă și tradițională din întreaga lume. Conducerea muzicală: Christina Pluhar (teorbă). Încă din anul lansării, ansamblul L’Arpeggiata a avut parte de un succes răsunător, fiind invitat să participe la cele mai mari festivaluri din întreaga lume, precum: Printemps des Arts de Nantes, Festival de Sablé-sur-Sarthe, Brugge Musica Antica, Istanbul International Festival, Hong Kong Arts Festival, Tokyo Metropolitan Art Space şi New York Carnegie Hall. Ne vom lăsa vrăjiți de ariile rare compuse de Francesco Cavalli, faimos organist și compozitor de operă în Veneția secolului al XVII-lea, reinterpretate de ansamblul L’Arpeggiata. Invitat special: soprana Hana Blažíková.
Biletele de intrare la concert se obţin gratuit, de la casieria Filarmonicii Banatul Timişoara.

23 octombrie – Filarmonica Banatul Timișoara
19.00 „Le Roi Danse”– concert de muzică barocă susținut de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, cu participarea extraordinară a sopranei Rodica Vică.
Lully, Rameau, Handel, Purcell sunt doar o parte din compozitorii ale căror lucrări geniale le vom auzi ieșind de sub bagheta tânărului dirijor Gabriel Bebeșelea, recunoscut ca fiind „unul din cei mai talentaţi dirijori români ai ultimelor decenii” (Jurnalul Festivalului George Enescu, 7 Septembrie 2011).
Concertul se bucură de participarea renumitei soprane Rodica Vică, deţinătoarea mai multor premii naţionale şi internaţionale.
Biletele de intrare la concert se obţin gratuit, de la casieria Filarmonicii Banatul Timişoara.

Pe toată durata Festivalului Baroc, între 8 – 23 octombrie, la Cărturești Mercy va avea loc expoziția „Eugenio von Savoy și Timișoara veche”. Stampele expuse vor reda o perioadă impresionantă din istoria locală, documentele fiind puse la dispoziţie de către Serviciul Judeţean Timiş al Arhivelor Naţionale.

sursa: http://www.primariatm.ro/epress.php?epress_id=10805

Tag-uri: ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Numaratoarea de toamna

Echipa “Verde pentru Biciclete” are plăcerea de a vă invita la duminică, 9 octombrie 2016, la Numărătoarea de Toamnă. Întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10:00, pe platforma Timco (Str. Circumvalațiunii).

Ca de obicei, vom distribui stickere ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete” și numere de bicicletă. De la ora 11:00 vom parcurge împreună următorul traseu: Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii – Bulevardul Republicii – Str. Gheorghe Pop de Băsești – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul 16 Decembrie – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Bulevardul Liviu Rebreanu – Str. Martirilor – Str. Surorile Martir Caceu – Aleea F.C. Ripensia – Str. Michelangelo – Bulevardul I.C. Brătianu – Strada Lucian Blaga – Piața Libertății, unde vom poposi.

De asemenea Echipa Verde pentru biciclete vrea sa știe ce parere au bicicliștii despre situația pistelor pentru biciclete și cum se circula în general pe bicicleta în Timișoara. Chestionarul poate fi gasit accesand: pedaleaza.ro/chestionarnumaratoarea-de-toamna-2016

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Vest Fest

KissFM iti recomanda Vest Fest. 7-8 octombrie in Parcul Rozelor.vest-fest-2

SUBCARPAȚI, CRED CĂ SUNT EXTRATERESTRU (CCSE), ȘUIE PAPARUDE, CTC, Argatu, Frații Grime, CHIMIE, DEDEY

VEST FEST este festivalul urban ce are loc în Timișoara și reunește tineri de pretutindeni, iubitori de muzică și activităti urbane.

Dorim să aducem artiști și activităti inedite, care să transforme Parcul Rozelor, timp de 2 zile, într-un loc unde te poți exprima liber, spun organizatorii.

Detalii: http://vestfest.ro

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Pre-party Univibes!

Univibes se incălzeste cu un pre-event La Căpițe! Intrarea libera!
The Different Class de la ora 20.00 After-party cu Colin Klix.

The Different Class este un power-trio ce isi propune sa aduca un sunet instrumental inovator in trendul electric contemporan. Trupa abordeaza un stil nou, un melanj de genuri blues/funk/stoner/psychedelic, care in final dau vibeul TDC: ei l-au numit Groove Rock, si are ca esenta experimentarea live – in felul acesta fiecare concert energizeaza publicul cu o stare diferita. Forma pe care o ia muzica, este una libera in parti, cu elemente de improvizatie, dar macro-structurata, cea mai autentica auditie a acestei muzici fiind desigur in concert, LIVE.

Univibes va incepe pe 3 octombrie si se va desfasura in spatiile din interiorul UVT. In line-up puteti gasi Robin and the Backstabbers, Graham Candy, The Qemists si multi altii ce vor fi anuntati curand de catre organizatori.univibes

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Maine incepe Plai XI

logo-plai-festival

Doar o zi de startul celei de-a 11-a ediții a festivalului de muzică, artă și multiculturalitate PLAI. Cu un line-up impresionant, spectacole și concerte la scenele secundare, o mulțime de activități propuse de partenerii culturali și un eveniment conex de excepție, PLAI XI promite să fie una dintre cele mai bune ediții de festival de până acum.

Pentru al treilea an consecutiv, RATT se alătură Festivalului PLAI prin acordarea de gratuitate la transport pe autobuzul 46 (Punctele Cardinale – Muzeul Satului Bănățean și retur) pentru toți participanții, pe baza biletului de o zi/abonamentului sau a brățării de acces.

Prețul unui abonament (4 zile de festival, 8 – 11 septembrie) este de 110 Lei, preţ valabil până astăzi, 7 septembrie și asigură accesul la toate evenimentele dedicate publicului participant.

Biletul pentru una din zilele de 9, 10 sau 11 septembrie costă 50 de Lei.

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Abonamente la meciurile BC SCM Timisoara!

Planul sălii îl găsiți AICI, unde puteți selecta locul, după care veți completa câmpurile din partea inferioară a paginii, cu nume, prenume, adresă email, număr de telefon, urmând să primiți un email de confirmare.
Cei care nu pot ori nu doresc să facă rezervare online sunt invitați la sediul clubului – sala Olimpia, intrarea laterală, etaj I – de luni până vineri, între orele 10,00 și 12,00, pentru a-și alege locul.

Pentru informații suplimentare, office@bc-tm.ro și  Facebook BC SCM Timișoara.

Suporterii BC SCM Timișoara pot alege dintre următoarele feluri de abonamente pentru sezonul 2016/2017:basket

Zona Gold – 200 lei
Zona Roșie – 100 lei
Zona Galbenă – 75 lei
Zona Albastră – 50 lei
Zona Verde – destinată suporterilor / gratuit

Abonamente ”FAMILY”: plătesc doar adulții (mama, tata), iar copiii până la 18 ani primesc carduri gratuite. Acest gen de abonament este valabil pentru toate zonele, Gold, Roșie, Galbenă, Albastră.

În plus, intrarea va fi gratuită pentru copiii sub 14 ani și pentru pensionari.

Cei care au avut carduri în sezonul 2015/2016 beneficiază în continuare de GRATUITATE, dar cu începere din 16 august își mai pot păstra locul doar dacă nu a fost rezervat de altcineva.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

A 11-a editie Plai va fi… si mai mare!

Festivalul Plai va tine de data asta nu trei zile ca in povesti, ci chiar mai mult…patru!
Plai incepe cu concertul Joss Stone care va avea loc in 8 septembrie de la ora 20:00. Trebuie mentionat insa ca “accesul la concertul Joss Stone este inclus doar pentru cei care si-au achizitionat abonamente la festival pana in data de 8 septembrie”.

In plus pe 9 septembrie puteti vedea in avanpremiera la Ceau Casa Filmelor: Sieranevada de Cristi Puiu.
Line-up ul cuprinde: Milky Chance, Bob Geldof, Oi Va Voi, Aziza Brahim, Marinah y Chicuelo si Fantome (proiect Subcarpati)
La secna electro vom avea party-uri sub semnatura Sabotage si Freenetik!
Pentru mai multe detalii intrati pe: http://www.plai.ro/
Plai

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Turul Podurilor pe Bicicleta

Pe 21 august, are loc Turul Podurilor pe Bicicleta! Intalnirea are loc la ora 10:00, pe Platforma Timco, unde biciclistii vor avea parte de mai multe surprize oferite de echipa Timisoara-Capitala Tineretului din Romania si Verde pentru Biciclete. La ora 11:00, se porneste pe traseul care vizeaza podurile din Timisoara, dupa cum urmeaza: Platforma Timco – Calea Circumvalatiunii (la stanga) – Bulevardul Republicii (la dreapta) – Strada Garii – Strada Gheorghe Pop de Basesti – Podul Muncii – Bulevardul Iuliu Maniu – Piata Iuliu Maniu (sens giratoriu) – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Piata Sfanta Maria – pod – Bulevardul Regele Ferdinand I (la dreapta) – pod – Bulevardul Vasile Parvan – Piata Leonardo da Vinci (sens giratoriu) – Strada Michelangelo – Bulevardul Ion C. Bratianu (la dreapta) – Bulevardul Revolutiei din 1989 – Podul Decebal – Splaiul Nistrului (la stanga) – pod – Piata Badea Cartan – Strada Simion Barnutiu (la dreapta) – Strada Samuel Micu – Splaiul Grivita – Strada Uzinei – Uzina de Apa. TURUL PODURILOR

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »