Ai ascultat la radio de atâtea ori piesa „Dive”, dar probabil că nu te-ai întrebat cine este autorul ei. Noi l-am cunoscut pe cel „vinovat” pentru acest hit, este vorba despre Salvatore Ganacci, un tânăr DJ care are planuri mărețe în ceea ce privește cariera sa. Am stat de vorbă cu el despre muzică, filme, suedezi și maneliști, așa că vă invităm să citiți un interviu plin de culoare!
Te-ai născut în Bosnia, acum locuiești în Suedia și ți-ai ales un nume de scenă italian! Care este povestea din spatele lui Salvatore?
Pot să îți spun versiunea scurtă a poveștii! Când eram mai tânăr jucam fotbal ca un adevărat italian. Asta e versiunea scurtă, dar povestea mai lungă o veți afla din cartea mea, care va fi publicată peste 25 de ani!
Ai un titlu în minte?
Probabil că „The Sixkiller” sau „Salvatore Ganacci Renegade”! Hahaha!
Am aflat că îi asculți pe Ennio Morricone și Hans Zimmer, iar ei sunt cunoscuți pentru soundtrack-urile de film. De ce ești atras de acest gen muzical?
M-au întrebat oamenii mai demult ce mi-ar fi plăcut să fac, dacă nu alegeam industria muzicală. Le-am spus că mi-aș fi dorit să fiu actor sau regizor, pentru că îmi plac filmele. Sunt atras de tot ceea ce ține de vizual, pentru că ochii sunt la fel de importanți ca urechile.
Ai vreun personaj de film preferat, pe care ai vrea să îl interpretezi?
Dacă s-ar face un remake dupa „Renegade” în 2019, eu voi fi noul Lorenzo Lamas!
Văd că îți plac mult filmele, presupun că de-asta ai ales-o pe Enya pentru piesa „Dive”.
Da! Prima a fost Enya, apoi The Fugees cu „Ready Or Not”, iar apoi Mario Winans a folosit și el același sample. Iar în 2017 a venit rândul lui Salvatore Ganacci! Mi-a plăcut mereu Enya, mai ales că stilul ei pare inspirat din filme și piesele ei îți induc o anumită stare. Eram în studio cu niște prieteni când am auzit sample-ul și am zis „Heei, trebuie să facem ceva cu acest sample, pentru că a trecut mult timp de când nu l-a mai folosit nimeni”.
Pe YouTube ai multe comentarii din partea românilor. Te așteptai ca „Dive” să aibă un asemenea succes aici?
Nu, chiar am fost surprins. Dar un cântec bun cu o promovare de calitate are toate șansele să devină hit. Cei de la Roton au făcut chiar o treabă bună!
Ești pentru prima dată în România, cum ți se pare peisajul de aici?
Îmi place! Chiar ador Bucureștiul, mă așteptam la cu totul altceva. Îmi transmite un vibe plăcut, oamenii sunt drăguți, totul e foarte tare! Chiar știu câțiva artiști români de la prietenii mei.
Pe cine ai ascultat de la noi?
Hmm, Adrian Minune, Florin Salam, Inna și Alexandra Stan!
Și ți-ar plăcea să colaborezi cu ei?
Hmmm, poate doar să îi ascult uneori. Hahaha! Oricum, chiar aveți artiști foarte tari din zona pop, țin minte că vorbeam cu prietenii mei despre asta și trebuie să recunosc faptul că îmi plac Inna și Alexandra Stan. Ah, și Costi Forzaaa, și el face chestii interesante, așa că bravo, România! Așa e și în Suedia, și noi avem un val nou de artiști cool, precum Tove Lo și Zara Larsson! Aș spune că e ceva magic în apa suedeză, hahaha!
Am auzit că ai multă energie pe scenă, cum arată un show normal de-al tău?
Fac tot ce îmi trece prin cap! Nu îmi pregătesc un set dinainte, doar mă asigur doar că e totul în regulă pe scenă și apoi începe distracția. Chiar nu știu ce fac, am văzut reacțiile mele în câteva clipuri video și nu mi-a venit să cred.
Într-un interviu ai declarat că suferi de tulburări obsesiv-compulsive. Cum se manifestă în cazul tău?
Da, așa e, fac niște lucruri ciudate uneori. La început nu mi-am dat seama, dar apoi mi-a atras atenția un prieten și așa am aflat că am niște probleme. De exemplu când sunt în baie vreau ca toate lucrurile să se afle în același loc, în aceeași poziție. Uneori este deranjant pentru ceilalți, dar mi-am mai revenit. Sunt și un perfecționist, iar asta este câteodată un lucru bun.
Știu că te pregătești să lansezi un single! Ne spui cum se va numi?
Da, este vorba de „Way Back Home”, care este chiar o piesă bună, cu vibe relaxant. Pentru mine, acasă este acolo unde îți lași pălăria. Înainte, era important să îți cauți un loc, acum locurile te caută pe tine. Nu îmi pasă unde sunt, mă simt ca acasă în Suedia, Bosnia și chiar în România.
Pe lângă muzica electronică, ce genuri te mai inspiră?
Îmi plac băieții de la Major Lazer, Axwell & Ingrosso, Garmiani, dar și muzica mai veche, cea clasică, piesele din anii '80, Max Martin și Denniz Pop.