Toată lumea a auzit de Dracula, iar când spunem „toată lumea”, ne referim la oameni de pe tot Globul! La urma urmei, vorbim despre cel mai popular vampir al tuturor timpurilor. Între timp, Dracula a devenit un adevărat simbol pentru România, așa cum e Statuia Libertății pentru americani, așa că ne-am gândit să vă prezentăm câteva mituri despre celebrul vampir!
Romanul „Dracula” ar fi trebuit să aibă alt titlu!
Se pare că celebra poveste a vampirului din Transilvania ar fi trebuit să se numească „The Dead Un-Dead”, dar apoi autorul a ales o versiune mai scurtă „The Undead”. Până la urmă, titlul a fost schimbat în „Dracula”, chiar înainte de publicare!
„Dracula” nu s-a bucurat de succes peste noapte
Se pare că Bram Stoker nu s-a îmbogățit de pe urma romanului „Dracula” atât de ușor! Banii au început să vină abia după ce povestea a fost ecranizată în 1931!
Dracula, la fel de popular precum Sherlock Holmes
Dracula este al doilea cel mai popular personaj din filme, după Sherlock Holmes. Personajul creat de Bram Stoker a apărut până acum în aproape 300 de producții cinematografice.
Dracula este produsul unui coșmar!
Lui Bram Stoker i-a venit ideea de a-l crea pe Dracula, după ce a visat urât într-o noapte, din cauza unei porții de crabi cu maioneză, pe care o mâncase cu prea multă poftă.
Dracula era un tip mustăcios!
Se pare că în romanul lui Bram Stoker, Dracula era descris ca fiind un conte cu mustață. Probabil că de aici a venit și asocierea sa cu Vlad Țepeș! Povestea spune că Dracula provenea din Transilvania, însă autorul Bram Stoker nu a fost niciodată în această regiune.
Dracula s-a „modernizat” în timp
Legendele spun despre Dracula că ar fi fost mai puternic decât 20 de bărbați, iar pe lângă forța fizică, se adaugă pe lista puterilor supranaturale și hipnoza, abilitățile telepatice, teleportarea și schimbarea înfățișării. Celebrul vampir ar fi putut să urce pe verticală, pe pereții clădirilor, și își putea transforma victimele în ființe nemuritoare, dacă le hrănea cu propriul lui sânge. Toate aceste mituri s-au aplicat și în celelalte povești cu vampiri!
Dracula a fost creat după chipul unui actor!
Sursa de inspirație a lui Bram Stoker a fost actorul Henry Irving, de la care autorul a împrumutat șarmul artistocratic pentru Dracula. Scriitorul chiar a sperat ca Irving să interpreteze rolul celebrului personaj, însă acest lucru nu s-a întâmplat.
Dracula și saliva liliecilor!
Se pare că o substanță din saliva liliecilor vampir se numește draculina, numele fiind ales de cercetători după celebrul personaj Dracula.