Ce era la modă pe platforma hi5, în urmă cu 16 ani?

Astăzi dăm timpul înapoi și ne amintim ce era Hi5!

Mai știți ce era hi5? Hai să facem o scurtă recapitulare! hi5 era platforma aceea pe care stăteai de vorbă cu prietenii tăi, înainte să existe Facebook și Instagram. Rețelele sociale s-au schimbat mult de atunci și cu timpul am fost acaparați de platforme noi, mai atrăgătoare.

hi5 era platforma perfectă pentru un adolescent dornic de afirmare, un loc unde îți puteai personaliza pagina și să îți pui ce nume vrei tu.

Haideți să ne aducem aminte care erau cele mai tari lucruri pe care le puteai face pe pagina ta de hi5!

1. Profil personalizat



Spre deosebire de Facebook, care are o interfață standard, pe hi5 puteai să îți creezi pagina personală după propriul gust. Mov, albastru, cu buline sau fără, cu cât era mai colorat, cu atât era mai bine.

2. Spionaj pe față



Dacă pe Facebook nu poți vedea cine ți-a vizualizat profilul, pe hi5 aveai această „plăcere vinovată”. Da, în urmă cu 16 ani, pe hi5 puteai să monitorizezi cine ți-a vizitat profilul și nimeni nu se ferea!

3. Topul de prieteni



Dacă astăzi îi numim close friends (prieteni apropiați), pe vremea hi5 exista topul de prieteni. Dacă ai avut vreodată un cont pe Hi5, ai avut cu siguranță și un top al celor mai apropiați prieteni, care era la fel de vizibil chiar pe prima pagina. Și dacă se întâmpla ca cineva să „dispară” din top, se iscau mari discuții și rivalități!

4. „Dă-mi comentariu la poză!”



Dacă azi sperăm la cât mai multe like-uri după ce postăm o fotografie sau un clip video, ei bine, în era hi5 „cerșeam comentarii. Și bineînțeles că persoana care avea cele mai multe comentarii era invidiat de ceilalți utilizatori. 

Potrivit unui articol iLikeIT din 2016, hi5 a ajuns din cea mai mare rețea socială, un site de matrimoniale. Dacă în 2007 avea aproape 100 de milioane de membri, în 2011 erau doar jumatate.

Foto: Tenor

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.