Imagini terifiante de la Cernobîl! Cum arată acum orașul complet părăsit!

La 33 de ani după explozia centralei nucleare, Chernobyl poate fi vizitat și imaginile de acolo îți dau fiori!

Probabil că ai auzit deja despre noul serial „Chernobyl”, care se concentrează pe subiectul dezastrului nuclear produs în Ucraina Sovietică în aprilie 1986. Serialul spune poveștile dramatice ale celor care s-au sacrificat pentru a salva Europa de la dezastru și piedicile puse de regimul comunist, în rezolvarea problemei. 

Scenariul îi aparține lui Craig Mazin, iar serialul a fost realizat în regia lui Johan Renck și este o co-producție a HBO, în colaborare cu rețeaua britanică de televiziune, Sky. 

„Chernobyl” a cucerit audiența și a urcat rapid în topul preferințelor publicului! Imediat după apariția ultimului episod, serialul a ajuns la scorul de 9,7 stele (din 10), datorită unui rating oferit de aproximativ 140.000 de utilizatori ai site-ului IMDb. Astfel, „Chernobyl” a subclasat seriale precum „Breaking Bad” (9.5), „Planet Earth II” (9.5) sau „Game of Thrones” (9.3). 

Imediat după explozie, este greu de crezut că cineva ar fi intrat de bună voie acolo. Însă, acum, din ce în ce mai mulți turiști își doresc să viziteze zona. Locul care i-a inspirat pe producători este o capsulă a timpului, care în prezent arată dezastruos. Lucrurile oamenilor care au locuit acolo au rămas în același loc, iar fotografiile de la Cernobîl, realizate de Jack Skelton, îți dau fiori.

Efectele exploziei se resimt și în prezent! De-a lungul anilor s-a înregistrat un număr foarte mare de cazuri de cancer la copiii și adolescenții, mai ales în rândul celor care au consumat lapte contaminat cu substanțe radioactive. Până în 2016, peste 11.000 de persoane din acel grup au fost diagnosticate cu cancer al gandei tiroide.

Mii de oameni din orașul în care se afla centrala și cei care locuiau pe o rază de 30 km, au fost evacuați. Animalele care au rămas în urma lor au fost ucise pentru a preveni riscul de împrăștiere a radiațiilor.

La plecare, oamenii știau că vor pleca doar pentru câteva zile, așa că și-au lăsat toate lucrurile acolo, fix cum erau în momentul respectiv. Nu s-au întors nici până astăzi!

Jack Skelton este unul dintre cei care au vizitat orașul părăsit, în aprilie anul acesta. El a declarat pentru UNILAD că ceea ce l-a marcat cel mai tare au fost „grămezile de teme, scrise de mână și lăsate pe mese, datate în 1986.”

Chiar dacă autoritățile spun că locul este sigur pentru a fi vizitat, Cernobîl este în continuare unul dintre cele mai radioactive locuri de pe glob.

  1. Imaginile par a fi dintr-un film post apocaliptic. Șoselele s-au stricat, a crescut vegetație nouă și animalele sălbatice umblă libere prin zonă. Așa arată acum locurile din Cernobîl, comparate cu imagini realizate în urmă cu 30 ani!

Așa cum arată acum, locul realizează o paralelă între prezent și trecut. Pe clădiri, încă sunt prezente semnele propagandei sovietice și noua viață care s-a dezolvat în oraș, arată cum a evoluat acesta în cei 33 de ani.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.