Ce spune sportul pe care îl practici despre tine

Faci pilates, ha? Mă tem că am vești proaste pentru tine!

Nu am fost niciodată genul de persoană care merge la sală. Dacă merg prin parc și zboară o minge spre mine, primul meu impuls nu e să o trimit înapoi cu un șut, ci să mă refugiez într-un loc sigur și să mă plâng că am fost hărțuit.

În orice caz, de când am împlinit 24 de ani la sfârșitul anului trecut, merg la sală regulat, din motive încă necunoscute mie. Poate că e o dorință sinceră să-mi iubesc corpul în loc să mă tem de el. Poate că am căutat prea des pe Google informații despre infarct cauzat de lipsa activității fizice.

Cine știe care or fi motivele. Ideea e că deja merg la sală de suficient timp ca să identific toate tipologiile de oameni care fac sport. Sunt sigur că te pot identifica ușor și pe tine. Trebuie doar să știu ce fel de exerciții preferi.

cycling machine
 

BICICLETA FIXĂ DE FITNESS

Ești genul de milenial care trăiește pentru experiențe și nu-i place să meargă în club. Preferi să primești instrucțiuni prietenoase într-o cameră bine luminată, cu neoane și muzică de discotecă, înlocuiește cu brio orice ieșire în oraș.

Te interesează ultimele curente în domeniu și ai auzit de SoulCycle, o sectă americană de bicicliști cu clienți fideli și maniaci. Îți place Lizzo. Nu înțeleg cum poți sta pe bicicleta aia fixă mai mult de treizeci de secunde fără să faci vânătăi. Nu te pot respecta pentru chestia asta, dar ține-o tot așa!

STEPPERUL

Un clasic de încredere și foarte popular. Probabil e cel mai puțin înfricoșător aparat din sala de forță. Farmecul lui e că nu trebuie decât să-l apuci de mânere și să împingi un pic și începe să se miște cu tine.

Dar tot ăsta e și defectul lui. Îți place să te miști împreună cu un aparat care nu schimbă ritmul sau intensitatea și apoi să mergi acasă să te uiți la seriale și să mănânci înghețată și să dormi?

Te informez cu regret că subiectivitatea capitalistă s-a strecurat în timpul tău liber. Cel mai trist e că nici măcar n-o să faci un cur mare de la treaba asta.

HOT YOGA

La sală la mine nu există astfel de cursuri. Dar am tot citit despre ele. Există un studio de hot yoga chiar pe strada mea și toți cei care ies de acolo sunt incredibil de bine sculptați și satisfăcuți. Și mai au și dinți frumoși. Asta m-a făcut să mă întreb ce naiba e hot yoga. O vreme am crezut că e vreun hibrid super sexy între dans și yoga pe muzica lui Janet Jackson. Dar niște cercetări recente mi-au dezvăluit că de fapt e yoga obișnuită, făcută într-o cameră fierbinte. Costă o sută de lire pe lună. Ești un idiot sexy.

Te iubesc. Sună-mă.

woman exercising
 

ALERGAT

Poți să faci asta gratis, afară. Pe bune! Încearcă!

HALTERE

Ești mereu aici. De câte ori vin la sală, te găsesc în același colț în care te-am văzut ultima oară, acum două zile. Încep să mă întreb dacă nu cumva locuiești aici. Trăiești pentru asta și se vede, n-am ce zice. Saluți fiecare tip care ridică greutăți ca pe un membru al familiei. Uneori dai din cap spre el, alteori bați cuba, dar nu la modul gay. Mă uit des la tine ca să mă inspir și-mi zic: „Și el a fost odată ca mine, am șanse să devin așa”. Dar nu-mi imaginez că te-ai chinuit vreodată cât mă chinui eu.

 

Nu te pot înțelege, mă faci să simt ce simte Lana del Rey pentru bărbații care iau prea mult oxicodon și conduc motociclete. Mă lași perplex și totuși nu pot fără tine.

PILATES

Ți-ai convins colegii de apartament să comandați ceva scump și sănătos, când ei voiau doar o pizza normală și ai impus un sistem de făcut curat în apartament cu pedepse de genul „cine nu și-a făcut treaba ca lumea e obligat să posteze o fotografie stupidă pe Facebook”. Folosești Bumble pentru dating și preferi să aranjezi date-uri la prânz, pentru că ți se pare că ești mai în formă decât seara. Te porți ca un mare influencer pe Instagram, deși ai doar câteva sute de followeri și le mulțumești brandurilor mari pentru fondul de ten pe care ți l-ai cumpărat din banii tăi la preț întreg. Ai un calendar cu mantre zilnice pe birou. Creierul tău produce serotonină regulat și ești mai fericit decât voi fi eu vreodată. Lasă-mă-n pace!

 

Articolul a apărut inițial pe VICE UK.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.