Muzeele din România se deschid pentru vizitatorii din mediul online!

Cele mai mari muzee din România pun la dispoziție tururi virtuale!

Deși în această perioadă majoritatea spațiilor culturale sunt închise din cauza din cauza coronavirusului, există câteva locuri frumoase care pot fi vizitate. Unele dintre cele mai mari muzee din țară se deschid pentru vizitatori, în mediul online.

Tururile virtuale vin însoțite de un ghid audio sau scris pentru a crea atmosfera perfectă și oferă acces în unele locuri, care în mod normal, nu sunt deschise publicului.

Iată cele 10 muzee din România care oferă tururi virtuale!

Ateneul Român

Ateneul Român, una dintre cele mai frumoase și vizitate clădiri din București, le oferă vizitatorilor priveliști spectaculoase de pe acoperișul clădirii, construite în 1888. Acesta include, de asemenea, accesul în cupolă și în galeriile luminoase.

Pe lângă imaginile cu scara oficială George Enescu și cu sala de concerte, de la etajul 1, călătoria online le oferă vizitatorilor o serie de surprize. Astfel, aceștia au acces la camera de repetiție a corului și în atelierul lutier în care sunt acordate și reparate instrumentele muzicale.

Muzeul Național Cotroceni

De la fostul Palat Regal la o colecție de artă veche decorativă europeană, toate acestea sunt găzduite de Muzeul Național Cotroceni. Mai mult, prin intermediul turului virtual poți intra în Biblioteca Regelui Ferdinand, Dormitorul Reginei Maria sau în marele Hol de Onoare, unde au fost filmate scenele din filmul „Maria, Regina României”.

Muzeul Național de Artă al României

Lucrările lui Brâncuși, Grigorescu sau Luchian din Galeria de Artă Romanească Modernă sau tablourile semnate de Rembrandt, El Greco, Monet, Rodin sau Tintoretto din Galeria de Artă Europeană, sunt doar câteva dintre operele de artă pe care le prezintă Muzeul Național de Artă al României.

Muzeul Municipiului București

Muzeul București pune la dispoziție trei tururi virtuale. Astfel, poți intra în Palatul Suțu din Piața Universității – una dintre cele mai vechi resedințe aristocratice din capitală, în Muzeul Victor Babeș, care aduce un omagiu savantului, sau în Casa Memorială Nottara, care a aparținut a faimosului compozitor român.

Aici vei putea vedea piese de mobilier în stilul Ludovic al XVI-lea, picturi interbelice, statuete antice, porțelan de Sevres, dar și o biblioteca cu 7300 de volume rare.

Muzeul Băncii Naționale a României

Probabil că ai trecut de nenumărate ori pe lângă Muzeul Băncii Naționale a României de pe Lipscani, dar acum ai șansa să-l vizitezi. Acesta deține prima monedă bătută pe teritoriul nostru, cei mai mici bani din hârtie tipăriți și o colecție impresionantă de medalii și monede de aur.

Prin intermediul turului, poți vedea Sala Consiliului de Administrație, decorată cu picturi de Grigorescu, Eugeniu Voinescu sau Vechiul Cabinet al Guvernatorului Băncii Naționale. În plus, muzeul ascunde unele dintre cele mai extravagant decorate camere din București.

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Îți dorești să vizitezi Antarctica, dar te sperie frigul? Nicio grijă! Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa te duce acolo, chiar dacă doar virtual. Deschis în 1834, acesta a strâns numeroase fosile, păsări, pești și mamifere, care au creat cea mai mare colecție de istorie naturală din România.

Muzeul Țăranului Român

Având un fir narativ, turul virtual al Muzeului Țăranului Român, include și un ghid audio care spune povestea clădirii, a fiecărei săli pe care o vizitezi și a lucrărilor expuse.

Muzeul Civilizației Populare Astra

Acum, nu trebuie să mai mergi pâna la Sibiu pentru a vedea Muzeul Civilizației Populare Astra pentru că este la doar un click distanță. Pe lângă arhitectura românească și meștesugurile tradițioane, vizita include morile de vânt și apă, rupte din poveștile cu Don Quijote, dar și casa originară din Ramnicu Vâlcea, care apare pe bancnota de 10 lei.

Muzeul de Artă „Frederic Storck și Cecilia Cutescu-Storck”

Pe langă bijuteria arhitecturală din Nordul Bucureștiului, păstrată și renovată impecabil, Muzeul familiei Storck include lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș, cărbune, pasteluri sau guașe. Acestea au fost create de Karl Storck, primul profesor de sculptură de la Școala de Arte Frumoase a lui Theodor Amman.

Casele memoriale ale marilor scriitori si poeți români din cadrul Muzeul Național al Literaturii Române

Fie că vorbim despre casa în care a trăit avangardistul Ion Minulescu, Liviu Rebreanu, Geroge Bacovia sau Tudor Arghezi, acestea ascund adevărate comori care povestesc despre viața unora dintre cei mai cuoscuți scriitori si poeți români.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.