Cum să faci față epidemiei de coronavirus. Iată răspunsurile la o parte din nevoile și întrebările tale!

Uite cum poți trece mai ușor peste epidemia de coronavirus. Iată toate informațiile de care ai nevoie!

În această perioadă, este recomandat să petrecem cât mai mult timp acasă și să evităm contactul cu ceilalți, pentru a ne proteja de noul coronavirus. Luna aceasta, metroul, autobuzul, parcurile, mall-urile, teatrele și cafeneaua de la colț ne vor duce dorul, așa că până ne întoarcem la vechile obiceiuri, vom încerca să ne adaptăm situației actuale. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu informații și răspunsuri, care îți pot face viața mai ușoară în această perioadă, atât ție, cât și celor dragi.

Cum te protejezi de noul coronavirus?

Noul Coronavirus a iscat o mulțime de controverse în mediul online, unde au apărut zeci de mituri legate de acest virus. Tocmai de aceea, Organizația Mondială a Sănătății a decis să răspundă la o parte dintre cele mai comune întrebări legate de noul Coronavirus, pentru a calma într-o anumită măsură populația. Iată care sunt sfaturile oferite de OMS și care sunt măsurile de igienă pe care trebuie să le respecți pentru a te proteja de noul coronavirus.

Ai nevoie de medicamente și nu poți să părăsești domiciliul?

Dacă te afli în izolare la domiciliu și ai nevoie de anumite medicamente sau produse sanitare, poți apela la ONG-ul „Cutia cu medicamente”. Voluntarii acestei asociațiii sunt la dispoziția persoanelor vârstnice, bolnave, izolate, a copiilor si a părinților izolati din tot Municipiul București, și le pot aduce medicamente, alimente, apă și măști de protecție, la domiciliu.

Bunicii tăi au nevoie de cumpărături? Uite cine livrează alimente la domiciliu!

Dacă nu poți să părăsești domiciliul în această perioadă, poți apela la ajutorul voluntarilor care livrează cumpărături chiar la ușa ta. Tu doar pregătești o listă cu ce ai nevoie și îi contactezi, iar de restul se ocupă ei. În special, aceste servicii sunt destinate persoanelor aflate în izolare, în carantină, sau celor care au peste 60 de ani sau suferă de anumite afecțiuni.

La cine poți apela?

- Voluntarii de la „Cumpărături la ușa ta”

- Voluntarii de la  Asociația Studenților de la Facultatea de Construcții din București

- Voluntarii de la Beard Brothers

Te simți compleșit din cauza epidemiei de coronavirus? Cere ajutorul psihologilor!

Dacă și tu te simți compleșit de valul de informații despre epidemia de coronavirus sau de faptul că trebuie să stai în carantină, nu ești singurul! În astfel de momente, este mult mai greu să faci diferența între adevăr și fake news-uri și panica te cuprinde mai ușor. Astfel, mai multe asociații vin în ajutorul nostru, iar specialiștii în domeniu oferă consiliere psihologică gratuită în aceste zile de criză. Uite la cine poți apela!

Nu mai știi la ce filme să te uiți?

Dacă deja ai apucat să vezi cam tot ce era în trending pe Netflix, poate că ar fi timpul să încerci să te uiți la ceva alături de prietenii tăi (fără să iei contact cu ei). Cum poți face asta? Încercând extensia Netflix Party, despre care poți afla mai multe aici.

De asemenea, cei de la Netflix realizează săptămânal un top cu cele mai urmărite 10 producții, așa că iată la ce se uită românii în această perioadă.

Nu uita că acum poți urmări filme și seriale noi și pe HBO GO, dar și la televizor, pe canalele de specialitate.

Mai mult timp acasă, mai multă cultură…

Pe lângă task-urile de la job și curățenia de primăvară, ce zici dacă adaugi în programul tău și o doză de cultură! Poți citi o carte, poți urmări un spectacol online transmis de Metropolitan Opera, sau poți fi spectatorul unei piese de teatru, chiar din fotoliul tău de acasă

De asemenea, în această perioadă, mai multe muzee din România și-au deschis porțile pentru vizite online, așa că iată ce obiective poți vizita virtual!

Iar acum, lista de obiective cuprinde și muzee celebre din New York, Paris, Berlin, Londra sau Florența. Poate că nu ai ajuns niciodată în aceste locuri, dar acum le poți vizita virtual, pe gratis, de pe propriul laptop.

Cum te menții în formă când stai acasă?

Chiar dacă lucrezi de acasă în această perioadă, asta nu înseamnă că nu trebuie să faci deloc mișcare. Sedentarismul îți poate afecta sănătatea pe termen lung, așa că îți recomandăm să faci exerciții fizice acasă, folosind aplicații mobile pentru fitness, sau urmărind tutoriale pe YouTube.

Cum să lucrezi eficient de acasă în perioada epidemiei de coronavirus

În această perioadă, mulți dintre noi lucrăm de acasă, iar acest lucru poate fi dificil uneori, mai ales când vine vorba de comunicare și de lucru în echipă. Însă cineva s-a gândit la toate și a lansat o platformă, unde poți găsi o mulțime de instrumente, care te vor ajuta să îți îndeplinești task-urile și să fii mult mai eficient.

Școlile s-au închis, dar sistemul educațional încă funcționează

Chiar dacă școlile s-au închis din cauza epidemiei de coronavirus, sistemul educațional din România încă funcționează, iar cadrele didactice și-au mutat activitatea în mediul online. Cursurile se țin acum pe diferite platforme, iar elevii au nevoie doar de un device conectat la internet pentru a putea fi prezenți la cursuri. 

Și pentru că există și cazuri de profesori care încă învață să se adapteze la noul sistem de predare online, a apărut un nou proiect - „Școala pe net”, care vine în sprijinul profesorilor, care au nevoie de resurse pentru adaptarea la noile metode de predare din mediul digital.  Pe această platformă li se va explica, pas cu pas, ce mijloace tehnice și pedagogice au la dispoziție pentru a ține cursurile online, cum își pot crea conturi pe diferite aplicații digitale și platforme de e-learning sau sau cum își pot adapta conținutul educațional folosind noile tehnologii, indiferent de nivelul abilităților tehnice pe care le au.

De asemenea, elevii și preșcolarii din București vor putea urmări mai multe cursuri online, accesând platforma hubproedus.ro, din cadrul proiectului Școala TV. 

Cum să îți ții copilul ocupat în perioada epidemiei de coronavirus!

În perioada epidemiei de coronavirus, toate școlile din țară sunt închise, așa că cei mici petrec foarte mult timp acasă și cu siguranță au foarte multă energie. Așa că după ce își termină lecțiile, aceștia se pot bucura de spectacole live, transmise online de Teatrul Țăndărică și de Opera Comică pentru Copii. Stai cu ochii pe paginile de Facebook ale celor două instituții pentru a verifica mereu programul spectacolelor.

Avem timp și pentru fapte bune!

Ne bucurăm că în această perioadă oamenii au timp și pentru fapte bune. Iar unul dintre exemple este restaurantul Kane – New Romanian Cuisine, care acum gătește special pentru doctorii și asistentele din spitalele din București. Un alt exemplu sunt echipele de voluntari care livrează cumpărături la domiciliu pentru cei care nu se pot deplasa la magazin sau la farmacie, în această perioadă.

De asemenea, și tu poți face fapte bune și te poți implica în diferite campanii de voluntariat, iar dacă ești antreprenor, poți aduce o mână de ajutor, implicându-te în proiectul Ajutor pentru spitale, despre care poți afla mai multe detalii aici.

Iar dacă mai știi și alți eroi, dă-ne de veste! Împreună putem să facem și mai multe fapte bune!

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.