Poate că nu a făcut parte din celebra trupă „Jonas Brothers”, dar mezinul familiei a ajuns cel puțin la fel de cunoscut ca frații săi mai mari. La cei 20 de ani ai săi, Frankie Jonas a ajuns o adevărată vedetă pe Tik Tok și recent, a vorbit despre copilăria sa în lumina reflectoarelor.
Într-un interviu acordat Bustle, el a dezvăluit că nu i-a plăcut niciodată porecla „Bonus Jonas”. Deși a fost inventată de fanii trupei ca un semn de afecțiune pentru fratele mai mic al băieților, Frankie a recunoscut că nu s-a simțit confortabil având acest apelativ.
„Am urât întotdeauna porecla aia”, spune el.
Cu toate că fanii află acest lucru pentru prima dată, se pare restul familiei Jonas cunoaște demult această problemă și toți au avut grijă să nu-l supere pe fratele lor mai mic.
„Am refuzat să-i mai spun lui Frankie „Bonus Jonas”, după ce mi-a povestit cât de dureros a fost pentru el”, a dezvăluit Joe. „Are sens și am avut multe discuții și scuze în spatele ușilor închise prin care mi-am arătat înțelegerea și respectul față de dorințele sale. Cred că este nedrept să simți că ești al doilea, al treilea sau al patrulea cel mai bun la ceva; suntem toți egali”, a mai adăugat acesta.
Faptul că întotdeauna a trăit în umbra fraților săi a fost dureros pentru Frankie, dar totul s-a agravat când s-au mutat cu toții în Los Angeles. La acea vreme, el avea doar cinci ani și își vedea tot viitorul în orașul său natal.
Nici după mutare lucrurile nu au mers mai bine pentru el. De asemenea, după succesul înregistrat de trupa frațior săi, a decis să își facă un cont de Twitter, dar glumele făcute pe seama lui acolo l-au afectat și mai tare.
„Multe dintre ele erau de genul: „Dacă vreodată te simți uitat, amintește-ți de acest tip”. Sau „Frankie Jonas este un tip fără talent”, spune el. „A devenit o formă de auto-vătămare să citesc aceste lucruri. Apoi a devenit în esență un OCD, ca un tic. Nu mă puteam opri. Verificam în fiecare zi ce a mai apărut nou pentru a ma simți OK, într-un fel. S-a transformat într-adevăr într-o problemă serioasă pentru mine”.
„Multe din acestea au perpetuat ideea că eu sunt doar acest meme”, a continuat Frankie. „Eram această glumă și întreaga mea identitate față de oameni era „adiacentă”, ceea ce m-a afectat cu adevărat pe mine și modul în care priveam lumea și modul în care mă priveam pe mine”.
El a mai povestit că pentru a putea să se desprindă de frații săi, a avut nevoie de un ritual. Frankie a dat foc „inelului purității” pe care inițial și-l dorise foarte mult, pentru a fi la fel ca frații lui mai mari. „Am stat acolo două ore, până când metalul s-a topit încet. A fost acest ritual ceremonial; continuam cu viața mea și îmi luam înapoi voința. Încercam doar să am controlul asupra vieții mele”, își amintește el.
La 16 ani, el a început să urmeze cursurile Universității Belmont din Nashville, dar nici asta nu a durat prea mult. După doar un an, a renunțat la școală în urma unei citații pentru marijuana.
De-a lungul anilor, s-a confruntat cu mai multe probleme de natură emoțională, însă, fără acele momente nu ar fi ajuns omul care este astăzi. „M-am confruntat întotdeauna cu mult mai mult decât cu anxietatea. La acea vreme, nu știam că am atacuri de panică. Nu știam că am gânduri obsesive. Nu știam că voi fi diagnosticat cu PTSD”, a spus el.
După o pauză de doi ani de la rețelele de socializare, Frankie a decis să își facă un cont de Tik Tok, unde să fie cu adevărat el însuși. Și se pare că planul lui a funcționat, având în vedere că a ajuns la aproape două milioane de urmăritori.