Un studiu global a descoperit că jumătate din tineri preferă să nu aibă job, decât să stea într-un loc în care nu le place. 56% din reprezentanții generației Z și 55% dintre mileaniali au declarat că și-ar da demisia dacă job-ul ar interveni în viața lor personală, iar jumătate dintre ei au mai spus că nu ar accepta o ofertă la o companie ale cărei valori nu se aliniază cu modul în care ei privesc problemele sociale sau de mediu.
2 din 5 au zis că nu ar fi deranjați să câștige mai puțin, dacă munca lor ar ajuta activ societatea.
Toate aceste rezultate ne demonstrează cum dinamica standard de la locurile de muncă începe să se schimbe. Practic, nu mai merge ca angajatorii să-și trateze aiurea angajații tineri.
„Descoperirile noastre ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți angajatorii. Este clar un schimb de putere, deoarece oamenii își reorganizează prioritățile. Tinerii vor să vină la muncă cu tot ceea ce reprezintă ei, lucru care se vede în determinarea lor de a nu face compromisuri în ceea ce privește valorile personale. Business-urile trebuie să-și regândească abordarea despre cum atrag și păstrează angajații sau ar putea avea parte de competiție serioasă”, a spus CEO-ul companiei Randstad, cea care a realizat studiul.
Pandemia în mod cert a contribuit la modul în care angajații își vizualizează viața la nivel global. Spre exemplu, în UK, 1 din 20 de tineri și-a dat demisia. Mulți făceau parte din domeniul HoReCa, industrie unde tinerii sunt de bază. Ei și-au reevaluat dorințele, după ce au fost expuși la un mediu unde sunt extra-munciți, plătiți puțin și expuși la COVID.
Mai mult, contextul global a demonstrat cât de ușor lucrurile se pot schimba, motiv pentru care din ce în ce mai mulți tineri consideră că nu au nimic de câștigat într-un loc de muncă unde așteptările nu le sunt întâlnite.