Grupul BTS va lua o pauză de la muzică - băieții își doresc timp liber și cariere solo

BTS va lua o pauză, deoarece artiștii își doresc cariere solo.

RM, Jin, V, J-Hope, Suga, Jimin și Jungkook formează una dintre cele mai îndrăgite band-uri la nivel mondial și au peste 65 de milioane de urmăritori pe Instagram. Ei și-au anunțat fanii despre noile proiecte în cadrul unui video, în timp ce sărbătoreau 9 ani de la înființarea trupei.


„Vom intra într-o pauză”, a spus Suga, deși un reprezentant al lor a ținut să clarifice declarația și a precizat: „Să ne înțelegem, nu sunt într-o pauză, ci vor profita de acest timp pentru a-și urma carierele solo, dar vor rămâne activi.”


RM are propria viziune asupra noilor vești: „Problema cu K-pop-ul și acest sistem de idolatrizare este că nu-ți dau timp să te maturizezi. Trebuie să produci muzică și să faci ceva mereu. Iar după ce mă trezesc dimineța și am machiajul făcut, nu mai am timp să cresc.

În trecut puteam să mențin un echilibru între a lucra singur la muzică și a ne promova grupul, dar acum nu mai pot face asta. Este imposibil și pur și simplu nu va merge. Nu pot face lucruri cu trupa și apoi brusc să-mi îndrept atenția spre proiectelor personale, ca și cum aș apăsa un întrerupător. Mi-am dat seama că am nevoie de timp singur.”


Plus de asta, RM a mai povestit și despre cum band-ul s-a schimbat în timpul pandemiei, când a lansat single-uri precum „Dynamite”, „Butter” sau „Permission to Dance.” „Cred că 90% dintre fanii noștri ne-ar susține, indiferent de ce muzică sau direcție muzicală am alege. J-hope mi-a mai spus asta, acum ne putem focusa pe munca noastră solo, iar apoi, când ne vom reuni ca un grup, energia dintre noi va fi incredibilă”, a explicat V.

Jimin a avut și el ceva de spus: „Nu putem să ne oprim din a ne gândi la fanii noștri. Cred că acum, în sfârșit, am ajuns să ne gândim la cum vrem să fim amintiți de fanii noștri. Cred că de asta trecem printr-o perioadă mai grea acum. Încercăm să ne găsim identitatea, iar procesul acesta este foarte lung și obositor.”


J-hope este convins că au nevoie de schimbare - „Este important pentru BTS să înceapă al doilea capitol.”

Grupul a atins faima mondială în 2018, odată cu albumele „Love Yourself: Answer” și „Love Yourself: Tear.” De-a lungul carierei lor au avut hit-uri globale, dar și colaborări cu nume sonore din industrie, precum Coldplay, Halsey sau Ed Sheeran. Filozofia lor a fost mereu aceea de a fi sinceri față de ei, iar asta a prins la public.


De multe ori, băieții au fost comparați cu The Beatles, ba chiar au întrecut un record al legendarei trupe britanice, atunci când au avut trei albume numărul I în Billboard, într-un singur an. Fanii lor își spun „Armata BTS”, le promovează muzica și îi apără în social media, așa cum au procedat în 2019, când band-ul a fost nominalizat la premiile Grammy.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.