KIMARO 2022 este festivalul unde radiourile Kiss FM, Magic FM și Rock FM își dau mâinile pentru a prezenta doritorilor sărbătoarea muzicii românești, un eveniment memorabil.
Între 12 și 14 august, festivalul KIMARO dă restart distracției și te invită să cânți și să dansezi, pe malul mării, la Constanța (în Parcarea Plajei Modern), în trei seri de neuitat, cu unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști din România.
KIMARO începe la malul mării cu seara Magic, al cărei line-up va fi compus din: 3 Sud Est, Bere Gratis și Holograf. Urmează seara KISS, cu nume-senzație - Spike, Delia, Antonia și Voltaj, iar totul se încheie duminică, în seara ROCK, alături de Lupu’ cel Rău, Bucovina, Bosquito și Timpuri Noi.
Intrarea este liberă în toate cele trei seri ale evenimentului, iar dacă vrei să te împrietenești cu zona, ți-am făcut o listă de obiective turistice pe care ar fi bine să nu le ratezi.
Marea Moschee din Constanța
Monumentul istoric este impresionant și instagramabil, în același timp. Moscheea Carol I este poziționată în Piața Ovidiu și datează încă din 1910 (an în care a început construcția ei, finalizată în 1913). Construcția are elemente arhitecturale egipteano-bizantine și românești, iar partea interesantă este că reprezintă prima clădire din România unde a fost folosit betonul armat - cupolă este din acest material.
Un alt element inedit este și minaretul înalt de 47 de metri, vizibil de pe mare. În interiorul turnului sunt 140 de trepte, pe care le poți urca pentru a te putea bucura de priveliștea impresionantă. Moscheea deține numeroase obiecte de patrimoniu printre care se numără covorul lui Abdul Hamid, unul dintre cele mai vechi covoare orientale din Europa – cu o suprafață de 144 de metri pătrați și care cântărește 500 de kilograme.
Cazinoul din Constanța
Când te gândești la orașul aflat la malul mării, automat te gândești și la construcția care i-a devenit simbol - cazinoul. Clădirea datează de peste 110 ani, interiorul ei nu poate fi vizitat, dar reprezentă atracția falezei. Cazinoul datează din 1910, iar arhitectul francez Daniel Renard este cel care a decis să adopte stilul Art Nouveau. Constănțenii au criticat aspectul acestuia și l-au numit „matahală împopoțonată cu tot felul de zorzoane” sau „un monument ridicat în cinstea nepriceperei și prostului gust.”
Gusturile nu se discută, dar se și schimbă de-a lungul anilor, așa că în zi de azi este considerat una dintre cele mai frumoase clădiri din țară. În prezent, au început lucrările de restaurare, așa că abia așteptăm să vedem rezultatul final. PS: dacă nu vei putea să te bucuri de arhitectura cazinoului, plimbarea pe faleză este perfectă pentru o zi de vară, în care să te bucuri de mare, cu o înghețată rece în mână.
Acvariul din Constanța
Pe faleză, în apropierea Cazinoului, vei descoperi acvariul din oraș, inaugurat în 1958. Găsești aici expoziții permanente de faună și floră acvatică, dar constant au loc și expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica și pescuit marin.
O atracție mai ales pentru cei mici, Acvariul din Constanța este casa a peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse, dar majoritatea sunt din Marea Neagră. Cea mai spectaculoasă parte este bazinul care găzduiește o impresionantă colecție de sturioni, cunoscută pentru longevitate.
Delfinariul
Pe 1 iunie 1972, Delfinariul din Constanța și-a deschios porțile și, la acea dată, era primul delfinariu din sud-estul Europei. Dacă iubești delfinii și vrei să vezi spectacolele pe care aceștia le oferă, află că show-urile au loc în noua sală ce înconjoară bazinul, care poate găzdui până la 1300 de spectatori și poate fi folosită atât vara cât și iarna. Indiferent de vârstă, vei fi impresionat de ceea ce vei vedea aici și în mod cert este o activitate care merită făcută.
Portul Tomis
Portul orașului reprezintă o activitate în sine, nu doar pentru pasionații de ambarcațiuni. Aici vei descoperi tot felul de restaurante interesante și terase, unde te poți bucura de preparate pescărești delicioase. Poți începe printr-o plimbare, pentru a te acomoda cu zona sau a face poze, iar apoi te poți așeza în locul care ți se potrivește.
Constanța merită vizitată, iar KIMARO 2022 poate fi prilejul perfect pentru a face asta. Ne vedem pe 12-14 august la malul mării, în Parcarea Plajei Modern, ok?