Evenimentul are loc în sectorul 2 din oraș și se desfășoară sub sloganul „Light is more energy”, unde va afișa în premieră consumul total de energie electrică al instalațiilor expuse și va vorbi despre criza energetică actuală.
Așa cum informează organizatorii, Lights On la București înseamnă 4kwh, adică un consum mediu al unei locuințe în care cei patru membri își desfășoară activități cotidiene obișnuite precum prepararea mâncării, uitatul la televizor, cititul la lumina lămpii sau jocul pe calculator.
În cadrul festivalului vor fi expuse nouă lucrări ale unor artiști din Polonia, Marea Britanie, Franța, Olanda și România, în zone cunoscute și mai puțin cunoscute, cum ar fi parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor.
Iată despre ce e vorba:
- Museum of the Moon - instalația celebră care aparține britanicului Luke Jerram va fi expusă în premieră, timp de 10 zile, în Parcul Ioanid.
- Stringed - creația olandezului Gijs van Bon, o instalație spectaculoasă de 20 de metri lungime, va capta cu certitudine privirile publicului în Parcul Morarilor.
- Diva - lucrarea francezului Thomas Voillaume, o lucrare sculpturală extrem de inedită va inspira publicul în zona Universității Tehnice de Construcții din București.
- Balloomi și Aqua Olimpia - lucrările artistului polonez Artur Grycuk, vor fi aprinse în parcul Grădina Icoanei.
- Mi-e dor de tine - creația fondatorului Lights On Romania, Andi Daiszler, care n-a mai fost expusă niciodată la București.
- Fireflies Field - realizată de studio TOER - NL, cunoscută tuturor drept „câmpul cu licurici”, revine la București.
- in[visible] - instalația lui Daniel Popescu, directorul artistic al Lights On Romania, doctor summa cum laude în festivaluri de lumină şi impactul lor asupra publicului larg.
- Omul în lume și lumea în om - Teodor Buruiană îți face o invitație la introspecție și privit spre sine.
Festivalul este gratuit și a fost lansat în 2018 la Cluj-Napoca. Poți să te bucuri de instalații până la data de 18 decembrie.