KIMARO 2024 - 5 lucruri pe care nu le știai despre Alina Eremia

Alina Eremia și-a început cariera la o vârstă fragedă, iar la acest moment este una dintre cele mai apreciate artiste din industria muzicală.

Cântecele și colaborările ei au fost întotdeauna în topuri, iar printre cele mai bune hituri ale Alinei includem: ,,Cum se face”, ,,A fost o nebunie”, ,,În dreapta ta”, colaborarea cu Vescan, ,,Tatuaj” și ,,Noi”. În 2021, Alina a lansat cel de-al doilea album al său, "Déjà Vu", care a primit titlul de Best Album la The Artist Awards 2021.

În 2022, Alina Eremia s-a bucurat de foarte mult succes cu single-uri care au ajuns rapid pe locul #1, cum ar fi ,,Supertare”, cu Connect-R, care le-a adus și premiul pentru cea mai bună colaborare a anului la The Artist Awards 2022, și ,,Cerul roșu”.

În 2023, ea a adăugat un alt #1 cu ,,Ai fost”, colaborare cu Mario Fresh, care a fost #1 pe YouTube în tendințe și a intrat în topurile radio la doar două săptămâni de la lansare, fiind declarată și cea mai ascultată piesă a anului. De asemenea, artista a lansat două EP-uri speciale,  "Metamorphosis” și ,,OH, NO!”. 2024 a venit cu succesul piesei ,,Nu te mai aștept”, scrisă de artistă și lansată inițial doar ca un piano session.

Piesa a fost atât de bine primită, încât radiourile au preluat piesa și au adus-o până pe locul #2 în Top Media Forest. Mai mult decât atât, artista a lansat recent ,,Gura ta”, piesă care deja se face remarcată. 

Alina Eremia cântă în a doua zi de KIMARO Festival, pe 3 august, în Portul Constanța, Poarta 1. În seara „Kiss Energy” vor mai urca pe scenă și Misha Miller, Mario Fresh, Cabron, Vunk, Fly Project și B.U.G. Mafia. Se anunță un program de neuitat, plin de momente irepetabile!

Până atunci, să aflăm câteva lucruri interesante despre Alina Eremia.  

Alina are un frate mai mic, Mircea.

Și el este cântăreț, iar împreună au înregistrat și o piesă - „Ilegal”. Inițial, ea nu trebuia să fie pe această piesă, dar dacă Mircea tot avea nevoie de o voce feminină, Alina s-a oferit.  


„Vrem să repetăm figura și chiar ne-am propus să vină de la mine, că eu am studio, am pian, așa că putem să stăm și să compunem în liniște”, a mai povestit Alina ultima dată când a fost invitată la matinalul DesKiss Dimineața. 

Deci, nu e exclus ca următoarea dată când Alina Eremia va veni la DesKiss Dimineața să fie însoțită și de fratele ei, pentru a ne cânta live noua colaborare.

Primul concurs la care a participat a fost „Abracadabra”.

Au urmat multe altele, printre cele mai importante numărându-se locul 5 la Eurovision Junior în 2005 cu melodia Țurai


Cariera solo și-a început-o cu melodia „With or Without You”, o colaborare cu Mister Z

Contrar așteptărilor, piesa nu a prins la public, urmând ca Alina să cunoască succesul separat de trupa care a consacrat-o în aprilie 2013. „Tu ești vara mea”, compusă de Adrian Sînă , a fost difuzată toată vara non-stop pe radiourile importante românești. 

A fost vocea prințeselor Disney 

În 2008, Alina Eremia și-a împrumutat vocea pentru dublajul în română a personajului Pocahontas, iar în 2010 ea a dublat-o pe Belle, din Frumoasa și Bestia. 


Filmul său preferat este „Titanic"

„Este filmul la care am plâns prima dată când l-am văzut, în copilărie, și la care mai plâng și acum”, spunea Alina într-un interviu. 

De asemenea, ea a mai mărturisit că serialul preferat este „Lie to me”, iar actorii preferați sunt Leonardo DiCaprio și Sandra Bullock.


Unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști din România vor fi prezenți în Portul Constanța, Poarta 1, timp de trei seri la rând cu show-uri live și muzică pentru toate gusturile! Cunoaște-i mai bine pe cei care vor urca pe scenă și vino să te distrezi alături de ei la sărbătoarea muzicii românești: KIMARO Festival, one stage and music for all! 

Intrarea publicului este liberă in toate cele trei seri de festival.


Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.