Bucharest Gaming Week 2024: Palatul Parlamentului va fi invadat de gameri

15 mii de iubitori ai jocurilor video sunt așteptați pe 12 și 13 octombrie la eveniment.

Bucharest Gaming Week, evenimentul care aduce laolaltă gamerii și cele mai noi și populare jocuri ale momentului, va avea loc, timp de nouă zile, între 5 și 13 octombrie 2024, în format hibrid, atât fizic cât și online.

Evenimentul central al celei de-a opta ediții are loc la Palatul Parlamentului, pe 12 și 13 octombrie.

În cele trei săli impozante, Unirii, Take Ionescu și I.I.C Brătianu, gamerii se vor întâlni cu cei mai populari streameri din România, vor concura în zeci de competiții cu premii și vor urmări cele mai tari meciuri demonstrative de esports.


„Vom aduce cu siguranță și în acest an cele mai populare jocuri ale gamerilor din România. Vorbim de Fortinte, Counter-Strike, EA FC 25, nou lansat la acel moment, Brawl Stars sau Minecraft. Primele competiții de FC 25 organizate în România vor avea loc la Bucharest Gaming Week. Nu vor lipsi și alte jocuri noi, unele prezentate în premieră în urmă cu doar câteva săptămâni la Gamescom. Ne propunem astfel să poziționăm evenimentul de gaming de la București în cel mai important al toamnei, în centrul și estul Europei”, a declarat Tudor Dăescu, co-organizator Bucharest Gaming Week.

Participanții se vor lupta pentru premii și pentru titlul de campioni în zeci de competiții care se vor desfășura la booth-urile din cadrul evenimentului. 


Competițiile vor acoperi cele mai populare jocuri din România în rândul tinerilor: Fortnite, Minecraft, Valorant, Counter-Strike 2, EA FC 25, League of Legends, Stumble Guys, Brawl Stars și multe altele. 

Nu va lipsi arena de mobile, care va oferi șansa participanților să concureze pe zeci de telefoane performante de gaming.

Dupa succesul pe care l-a înregistrat în 2023, treasure hunt-ul revine și cu mai multe provocări pentru cei prezenți, care vor avea misiunea de a descoperi toate indiciile din Palatul Parlamentului și de a cuceri nivelurile pentru a pleca acasă cu cât mai multe premii.

Primii creatori de conținut care și-au anunțat participarea sunt xSlayder, Ovvy, iRaphahell, iSilent, LucaLuk, Sinner și Sky.

Ei vor organiza turnee demonstrative în jocuri video precum Minecraft, EA FC 25 și Fortnite, iar tinerii vor putea juca alături de ei sau împotriva lor în meciuri desfășurate pe scena mare a evenimentului. 

În plus, streamerii vor participa la sesiuni de meet & greet unde se vor putea întâlni cu cei mai înfocați fani. Mai mulți creatori de conținut vor fi anunțați în perioada următoare.

Scena mare de la Bucharest Gaming Week va aduce în lumina reflectoarelor și parada de cosplay, la care vor defila creatorii celor mai reușite costume inspirate de personaje din jocuri video, dar și meciurile demonstartive în EA FC 25, Counter-Strike 2 sau Fortnite.


În weekend-ul 5-6 octombrie, Bucharest Gaming Week începe cu o serie de stream-uri, unde unii dintre cei mai populari influenceri își vor provoca comunitățile cu misiuni în cele mai populare jocuri video.

În perioada 7-13 octombrie 2023, Bucharest Gaming Week oferă o serie de evenimente conexe care scot în față puterea creatoare și oportunitățile pe care le oferă industria de gaming, de la workshop-uri de game development pentru liceeni, la conferințe pe tema cybersecurity, care vor vorbi despre pericolele la care sunt expuși gamerii în spațiul online, până la proiecții de filme inspirate din jocuri video și competiții cu premii în sălile de gaming din Capitală.

Despre Gaming Week

Gaming Week este organizația care visează ca România să devină un Hollywood european al industriei producătoare de jocuri video. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, caută să trezească interesul tuturor stakeholderilor care pot colabora la atingerea acestui obiectiv: organizații profesionale, autorități centrale și locale, presa, gameri profesioniști sau amatori. 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.