Olly Alexander lansează noul single, „Cupid’s Bow”

Olly Alexander a lansat la finalul săptămânii trecute noul single - „Cupid’s Bow”. Olly a confirmat, de asemenea, detalii despre noul său album, cât și lista de melodii pentru Polari. Materialul urmează să fie lansat pe 7 februarie 2025.

Turneul Polari a fost anunțat, de asemenea: pre-sale-ul biletelor începe pe 15 octombrie la ora 12:00 și bilete disponibile pentru vânzarea generală pe 18 octombrie, la ora locală 12:00.

Explorând teme precum dorința, intimitatea, voyeurismul și destinul, „Cupid’s Bow” reprezintă o revenire puternică pentru Olly Alexander. Sunetul intens de club și aprecierea subtilă pentru subcultură au fost create împreună cu colaboratorul său de la Polari, Danny L Harle. Olly este la fel de atras de pionierii queer din pop-ul electronic al anilor trecuți, cât și de complexitățile moderne ale iubirii și de locurile unde aceasta poate fi găsită, fie că e vorba de o săgeată trasă de Eros sau de un loc de relaxare/ socializare din apropiere.

Polari este un album pop pentru toate generațiile, care privește înapoi în istorie ca mijloc de a învăța mai multe despre sine. Primul album al lui Olly Alexander sub propriul nume își trage inspirația principală din arta (aproape) pierdută a limbajului Polari.

Originând în Europa și în comunitatea romă încă din anii 1600, acest argou codificat a devenit, în esență, un limbaj secret pentru homosexuali și alte grupuri stigmatizate în secolul al XX-lea. Este un concept de care Olly a aflat prima dată când și-a asumat public orientarea sexuală și care a rezonat mai profund cu el în timp ce îl juca pe Richie în serialul It’s A Sin, unde s-a confruntat cu întrebări legate de identitate, exprimare personală și comunitate. Întrebări de acest fel au existat întotdeauna în viața britanică și au fost împletite de-a lungul timpului cu istoria muzicii pop – doar că trebuia să știi unde să cauți.

După un deceniu de muzică lansată sub numele Years & Years, Polari este literalmente Olly Alexander, vorbind pe limba lui. S-a conectat cu Danny L Harle datorită iubirii comune pentru muzica de club din anii '80, acea perioadă de pop avangardist și necompromițător care totuși a pătruns în mainstream. Polari a rămas o stea călăuzitoare pe parcursul întregului proces creativ, un limbaj care, deși nu a avut o recunoaștere largă, a fost totuși influent în văzul tuturor (vezi termenii „drag”, „naff” și „trade”).

Albumul sosește însoțit de o construcție audio-vizuală completă, în care Olly controlează fiecare aspect, de la estetica anarhică inspirată de Derek Jarman până la scrierea unei scurte piese care însoțește lansarea, plină de cowboy, zei și, ocazional, de câte un director din industria muzicală. Și după o lungă istorie de secrete și subtexte, Polari este, în cele din urmă, un album pop deschis și universal despre acele nevoi care transcend timpul, sexualitatea și sinele: ce înseamnă să aparții, să fii iubit și, cum sugerează chiar titlul (Polari se traduce literal ca „a vorbi”), să te conectezi.


Lista de melodii ale albumului Polari:

Polari

Cupid’s Bow

I Know

Shadow Of Love

Make Me A Man

Dizzy

Archangel

Miss You So Much

When We Kiss

Whisper

Beautiful

Heal You

Language

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.