Poate că vedete de la Hollywood își permit o geantă Chanel cât ai pocni din degete, dar noi nu. De fiecare dată când ne uităm pe site-urile marilor case de modă, înghitem în sec atunci când vedem gențile acelea minunate la prețuri colosale. Singura variantă ar fi să le cumpărăm din... second hand-uri. Da, da, să știți că în SH-uri chiar găsești genți de designer, trebuie doar să știi să deosebești una autentică de una fake.
Dacă nu ai timp să cauți SH-uri și ți-e mai usor să îți faci cumpărăturile online, genți de la cei mai mari designeri găsești pe Fashionhunt.ro, la prețuri mai mult decât accesibile. Iar partea bună este că le poți cere vânzătorilor poze detaliate pentru a vedea exact ce cumperi.
Gențile Louis Vuitton - uită-te după cusături drepte, cod de autentificare pe interior și piele naturală
Normal că și noi ne dorim o geantă Louis Vuitton originală, și nu o chinezărie ieftină. Partea bună e că sigur vei găsi una în SH-uri, în special în magazinele mari, dar trebuie să vezi dacă e, într-adevăr, autentică sau fake. Dacă nu ai niciun SH prin apropiere, gasești genți de designer la prețuri super bune aici. Cand găsești o geantă Louis Vuitton, trebuie sa te uiți cu atenție la următoarele detalii, pentru a-ți da seama dacă e autentică sau fake:
- fermoarul și bucățica de piele atașată lui pot arăta destul de neglijent, cu decupaje nu foarte precise
- cusăturile genții să nu fie neglijente, ci drepte, cusute ca la carte, culoarea pielii să fie un rozaliu pudră + să aibă cod de autentificare pe interior
Gențile Chanel - uita-te după accesoriile aurii, scrisul să fie paralel (mereu!) + cusături ca la carte
Veți găsi o grămadă. Nu din ultimele colecții, dar mai mult ca sigur veți găsi modelul genții de dimensiuni mici, cu lanț. Vânzătoarele nu au de unde să știe daca sunt originale sau fake, drept pentru care, ele oricum vor pune un preț mai mare (peste 50 de lei, doar scrie numele unui brand celebru). Noi am găsit unele online la prețuri foarte bune aici. La ce trebuie să fii atent când găsești o geantă Chanel: - culoarea închizătorii - aproape toate gențile Chanel au închizători aurii
- Numele brandului și locul de proveniență să fie paralele pe bucățica de piele din interior. Observați că în partea dreaptă, Chanel nu este paralel cu Made in France, așa cum se întâmplă în partea stângă. Înca un aspect neglijent care te face să deosebești o geantă autentică de una fake.
- cusăturile trebuie să fie întotdeauna drept și ușor ieșite în evidență. Dacă sunt prea băgate în material, îi dau un aspect cheap și se vede cu ochiul liber că e fake.
Gențile Prada - uită-te după inscripția de pe fermoar și după cusături ușor ieșite în evidență
Le puteți găsi în SH-uri mari, în special în cele care vând numai genți. De fapt, din proprie experiență vă spunem că în SH-uri găsiți cam orice, trebuie doar să aveți răbdare să scotociți. Și aici poți deosebi super simplu o geantă autentică de una fake:
- uita-te la detaliile de pe interiorul fermoarului. Gențile Prada folosesc două tipuri de fermoare, Riri sau Lampa. Obligatoriu, unul dintre aceste nume trebuie sa apară pe fermoar și, cel mai important, trebuie să fie lizibil. Chiar dacă ar fi o geantă veche, autentică, fermoarul nu ar rugini pentru că folosesc accesorii de calitate, care nu ruginesc în timp.
- Prada realizează cusături cu cea mai mare precizie, ele sunt aliniate și nu există niciun strop de neglijență în realizarea lor. Nu e și cazul genților fake.
Gențile Guess - uita-te unde a fost făcută (niciodată Made in China) și uita-te la accesoriile metalice, care dau de gol o geantă fake
Le găsiți pe toate drumurile, la modul cel mai serios. De la târgul din Vitan, până în piețele unde se vând chinezării. Deci nu, nu mergeți acolo în ideea că veți găși ceva original, pentru că nu se va întâmpla. În SH-uri știi măcar că există posibilitatea ca ele să fie autentice, și nu o replică ieftină. Să știti că marfa, în multe dintre SH-uri, provine din străinătate de la oameni super bogați, care se plictisesc de ceea ce au prin garderobă și preferă să le doneze SH-urilor. Așa că da, chiar există șansa să găsesți ceva original. Cam asta să urmărești ca să nu-ți iei țeapă:
- materialul care dă impresia că este super ieftin, iar accesoriile metalice sunt de fapt dintr-un plastic mai dur.Dacă vezi asta, atunci da, e un fake.
- la fel ca și la celelalte genți, regulile sunt aceleași: numele brandului trebuie să apară pe fermoar și în interiorul genții, cusăturile să fie executate cu precizie, să fie drepte, și nu neglijente, iar logo-ul arată bine și nu-ți dă impresia de chinezărie ieftină.
Uite ce trebuie să mai știi: