O nouă lege pentru administratorii de bloc!

Potrivit ECONOMICA.net administratorii vor mai avea voie să umble cu bani cash doar în situaţii excepţionale. Asociaţiile de proprietari vor fi obligate să îşi deschidă conturi bancare, de la sfârşitul lunii viitoare, din care să facă plăţile către furnizorii de utilităţi.

La finalul lunii septembrie intră în vigoare noua lege a asociaţiilor de proprietari, iar potrivit unor prevederi din actul normativ administratorii de bloc nu vor mai avea bani cash pe mână, fiind obligaţi să deschidă cont bancar în care să verse, opţional, banii primiţi de la proprietari în contul cotelor de întreţiere şi din care să se facă plăţile, de data aceasta obligatoriu, către furnizorii de utilităţi.

Datele contului trebuie să fie aduse la cunoştinţa tuturor membrilor asociaţiei de proprietari.
În termen de 24 de ore la momentul în care administratorul primeşte orice sumă de bani, este obligat să îi depună în contul asociaţiei.

Doar în cazuri excepţionale, în care este vorba despre cheltuieli neprevăzute, şi doar cu acordul proprietarilor, administratorul de bloc poate păstra în casierie bani cash, şi asta doar în limita a 1.000 de lei.

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Joc strămoşesc, duminica aceasta la Braşov!

Duminică, 19 august 2018, Societatea Junilor Dorobanţi şi Uniunea Junilor din Şchei şi Braşovechi organizează tradiţionalul Joc strămoşesc de la Crucea Dreptăţii. La acest eveniment plin de veselie, sunt invitati toţi iubitorii tradiţiei braşovene a Junilor din Şcheii Braşovului. Sărbătoarea face parte din calendarul de activităţi ale Junilor și este un proiect finanțat din bugetul Municipiului Braşov şi este ultimul joc strămoșesc din cele patru, care au loc în fiecare an în Șcheii Brașovului.

Evenimentul va avea loc după cum urmează:

10.00 - Hora Junilor în Piaţa Unirii;
14.00 – Aducerea fetelor la joc. Prezentarea jocurilor tradiţionale: sârba, breaza, ardeleana, brâul, braşoveanca;
20.00 - Încheierea jocului.

Jocul strămoşesc reprezintă una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase tradiţii din Şchei şi constituie unul din rarele momente când, alături de juni, pot fi admirate fetele din Şchei-Pajişte, înveşmântate în frumosul port tradiţional din Şchei: sumnă şi laibăr de brocart, cămaşă de borangic, „pumni” cusuţi cu fir de argint, brâie cu paftale din metal preţios.
Vor fi prezentate jocurile strămoşeşti pe care tinerii trebuie să le cunoască pentru a fi integraţi în viaţa socială a adulţilor din Şcheii Braşovului: hora junilor, brâul, breaza, ardealeana, sârba şi braşoveanca.
Jocul strămoşesc este o ultimă rămăşită din perioada în care comunitatea românească din Şchei mai păstra încă multe din trăsăturile caracteristice satului transilvănean tradiţional.

În caz de vreme nefavorabilă, jocul va fi reprogramat pentru duminica următoare.

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Încep pregătirile Festivalului Cerbul de Aur 2018!

Începând de astăzi, timp de o lună, Piața Sfatului va fi într-o continuă transformare deoarece încep pregătirile pentru Festivalul Cerbul de Aur care va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie 2018.

Terasele din Piața Sfatului vor dispărea pentru a face loc scenei, tribunelor, cablurilor electrice, instalațiilor de sunet și lumini, schelelor pentru transmisia TV.

Primarul Brașovului George Scripcaru a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că începând cu data de 16 august din Piața Sfatului vor fi demontate terasele, astfel încât, conform proiectului prezentat de TVR, să poată fi montată scena de mari dimensiuni. Potrivit proiectului, scena de mari dimensiuni va fi amplasată pe latura cu sucursala CEC.

Dacă pentru majoritatea populației Festivalul Cerbul de Aur aduce bucurie și reprezintă un bun prilej pentru promovarea Brașovului, patronii de localuri nu sunt foarte fericiți și încântați de idee, deoarece aceştia consideră că evenimentul le va reduce vizibil veniturile, din cauza dispariției teraselor în plin sezon de vară.

Pe de altă parte, directorul Festivalului Cerbul de Aur, Smaranda Vornicu Shalit, de la TVR, consideră că acest eveniment va fi o modalitate eficientă de promovare a Brașovului și a României, prin intermediul artiștilor străini prezenți la eveniment.

„Ne bucurăm să fim alături de Brașov și în acest proiect digital. Există mai multe proiecte care s-au unit în acest context, respectiv faptul că și noi avem pentru Cerbul de Aur un site nou. Pe de altă parte, artiștii care vor veni la Brașov au agreat să promoveze pe rețelele de socializare prezența lor la acest festival. Va fi o vizibilitate extraordinară. Numai Nicole Scherzinger are peste 15 milioane de urmăritori. De asemenea, multe activități cu invitații și concurenții se vor desfășura în municipiul Brașov și în acest județ. Cerbul de Aur va aduce beneficii atât Televiziunii Române, cât și Brașovului”, a declarat directorul Festivalului Cerbul de Aur, Smaranda Vornicu Shalit.

Ediția din acest an a Festivalului Cerbul de Aur 2018 este dedicată Centenarului României.

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!

În concediu, toată lumea vrea să se relaxeze, numai că distracţia unora poate însemna sfârşitul relaxării altora, dacă se depăşesc regulile bunului-simţ, iar de aici pot apărea situaţii conflictuale, cu urmări grave.

Pentru a nu vă strica bucuria unei vacanţe mult aşteptate, este bine ca înainte de a pleca de acasă, precum şi când vă aflaţi în concediu să vă luaţi toate măsurile de precauţie pentru a nu deveni victima unor infractori.

În cazul în care optați pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, țineți cont de următoarele :

 • Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului;
 • Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii;
 • Dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie;
 • Alegeţi locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate şi aflate la vedere;
 • Dacă doriţi să vă odihniţi puţin, nu opriţi în locuri necunoscute sau izolate; căutaţi popasurile special amenajate în acest sens;
 • Autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (radio-cd, genţi, borsete, aparate foto,laptop-uri etc.);
 • Indiferent de perioada pentru care părăsiţi autovehiculul, nu uitaţi să conectaţi sistemul de alarmă;
 • Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul, nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii;
 • Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia;
 • Dacă pe traseu sesizaţi ceva suspect iar situaţia nu vă permite să interveniţi, anunţaţi de îndată poliția;
 • Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.
 • Este de preferat să alegeţi un hotel/o vilă care să aibă parcare proprie, eventual păzită, pentru a vă şti maşina în siguranţă în orice moment al zilei. Dacă parcaţi în altă parte, alegeţi o zonă bine iluminată şi circulată.

 

Dacă ați ajuns cu bine la destinația de vacanță, relaxaţi-vă, dar nu uitaţi să vă protejaţi de pericole! Pentru siguranţa dumneavoastră, Poliţia vă recomandă:

 • În calitate de pietoni, bicicliști sau alte forme de participare la traficul rutier,    respectați în toate împrejurările semnificația indicatoarelor rutiere ;
 • Nu vă angajați în traversarea străzilor prin locuri nemarcate, în fugă și fără a vă     asigura;
 • Evitați deplasarea pe carosabil . În lipsa trotuarelor, deplasarea se face pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului ;
 • Păstraţi banii şi valorile pe care le deţineţi în seiful hotelului. Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare unor plăţi curente.
 • Bagajele trebuie supravegheate în permanenţă, mai ales în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.
 • Evitaţi taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au aparat pentru indicarea sumei datorate pentru călătorie .
 • Dacă doriţi să efectuaţi un schimb valutar, garanţia corectitudinii şi a lipsei de riscuri, este asigurată numai de casele de schimb autorizate. Nu apelaţi la diverse persoane de pe stradă.
 • Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci.
 • Orice neînţelegere cu privire la parcare, camera de hotel, locul de plajă trebuie abordată cu calm, prin discuţii amiabile, fără a ridica vocea sau a jigni.
 • Refuzaţi să participaţi la jocurile de noroc de pe stradă. Veţi fi întotdeauna păcăliţi şi vă veţi pierde banii.
 • Aţi fost cazaţi la parter sau la etajul 1? Chiar dacă este caniculă, nu lăsaţi geamurile sau uşile de la balcon deschise!  Riscaţi să aveţi musafiri nepoftiţi, care vă vor face ,,curăţenie” în cameră!
 • Cheile de la camera de hotel pot fi pierdute cu uşurinţă dacă alegeți să le luați cu dvs când părăsiți hotelul. Iar dacă pe cheie mai este trecut şi numele hotelului şi numărul camerei, hoţii vor merge direct la ţintă! Aşa că, ar fi mai bine să lăsaţi cheia la recepţie, unde este în siguranţă.
 • Vă tentează să cumpăraţi nişte cadouri mai convenabile pentru cei de acasă? Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate, de către aşa-zişii vânzători ambulanţi care vă promit lucruri ieftine! Nu numai că nu veţi câştiga nimic, dar veţi fi şi tâlhăriţi!
 • Bijuteriile şi telefoanele mobile de ultimă generaţie, afişate ostentativ, sunt ,,magneţi” pentru tâlhari. Evitaţi să etalaţi astfel de accesorii pe stradă, în special când sunteţi singuri, la ore târzii, în locuri izolate.

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Program special la SPCLEP Braşov!

Persoanele care au treabă la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor Braşov trebuie să ştie că în minivacanţa de Sfânta Maria nu se va lucra cu publicul. Mai exact, potrivit conducerii instituţiei, în perioada 15 -19 august, la „Evidenţa persoanelor” nu se lucrează cu publicul.

În ceea ce priveşte  Biroul „Decese”, acesta va fi închis în zilele de 15, 17 şi 19 august, iar în datele de 17 şi 18 august va fi deschis publicului între orele 9.00 şi 13.00.

Program special va fi şi la Casa Căsătoriilor fiind închisă în zilele de 15 şi 16 august.
„Programul obişnuit de lucru va fi reluat în data de  20 august”, a anunţat directorul executiv al SPCLEP Braşov, George Roşca.

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Autobuzele RATBV, vor circula mâine cu program special!

Data de 15 august fiind zi liberă prin lege, modifică programul de circulaţie al autobuzelor RATBV, astfel că, în această zi circulaţia mijloacelor de transport în comun din municipiul Braşov se va efectua potrivit orarelor corespunzătoare unei zile de duminică, între orele 6.30 – 22.30.

În zilele de 16 şi 17 august, autobuzele şi troleibuzele RATBV vor respecta graficele unor zile lucrătoare obişnuite, iar în zilele de 18 şi 19 orarele de circulaţie ale unor zile de sâmbătă şi duminică, au anunţat reprezentanţii operatorului de transport în comun.


„RATBV SA va monitoriza în perioada 15 – 19 august gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun ce asigură legături cu zonele de interes turistic ale oraşului şi, în funcţie de cererea existentă, va lua măsurile care se impun”, a anunţat conducerea operatorului de transport în comun.

 

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Dansul Braşoveanca, în Piaţa Sfatului!

Jocul Braşoveanca, care va avea loc mâine, în Piaţa Sfatului din Braşov, va fi dansat de profesionişti din patru ansambluri de dansuri tradiţionale. La Jocul Braşoveanca sunt invitaţi şi iubitorii de dans, turiştii sosiţi mâine în Braşov cât şi cei care vor să învenţe paşii dansului popular.

Evenimentul începe la ora 16.00, iar pe lângă Jocul Braşoveanca acesta include şi un program artistic cu muzică şi alte dansuri româneşti care se încheie la ora 18.00.

Ziua Jocului Braşoveanca este dedicată recuperării şi recunoaşterii acestui dans ca simbol al Braşovului şi face parte din proiectul cultural Sm@rtCult Brasov, implementat de Asociaţia “Mă Implic” în perioada 2 august-11 octombrie 2018 şi finanţat din Bugetul Primăriei Braşov.

„Ziua Jocului Braşoveanca urmăreşte să aducă în atenţia publicului jocul Braşoveanca ca o parte însemnată a patrimoniului imaterial al vechii comunităţi româneşti din Şcheii Braşovului. Originea jocului Braşoveanca se pierde în negura timpului, se ştie însă că acest dans a fost inventat în Şchei şi că a fost păstrat în cadrul jocurilor strămoşeşti, fiind unul dintre cele şase jocuri pe care junii şi tinerii le dansau în public pentru a demonstra ca se pot integra în comunitatea adulţilor.  Jocul a fost răspândit în Braşov, Transilvania şi în Ţările Române de către elevii care au venit să înveţe la Gimnaziul Românesc şi de studenţii care l-au dus în marile centre universitare din România, Budapesta, Viena, Leipzig, Berlin. În ultima sută de ani, Braşoveanca a devenit un simbol al apartenenţei la identitatea culturală naţională, fiind dansat astăzi de către românii de pe patru continente“, a declarat istoricul dr. Alexandru Stanescu.

Tag-uri: , , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Începând de ieri,avem trecere de pietoni spre Tribunalul Brașov!

Persoanele care au treabă la Tribunalul şi Judecătoria Braşov nu vor mai trebui să treacă Bulevardul 15 Noiembrie pe la pasajul subteran de la Camera de Comerţ şi Industrie, ci pe noua trecere de pietoni semaforizată de la intersecţia acestei artere cu strada Dorobanţilor.

Spre deosebire de alte treceri de pietoni, la care lucrările au durat mai multe luni, trecerea de pietoni de pe 15 Noiembrie a fost amenajată la o lună după ce Primăria a anunţat că proiectul a fost aprobat de Comisia de Circulaţie a municipiului Braşov.

După instalarea acesteia, mulți dintre șoferi ignorau culoarea semaforului,astfel că la față locului a fost trimis un polițist pentru a-i atenționa. Decizia amenajării trecerii de pietoni a fost luată după ce s-a constatat că prin locul respectiv, pietonii treceau frecvent strada ilegal, pentru a nu mai fi puşi în situaţia de a face un ocol.

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Festivalul Musica Barcensis ne va bucura şi luna aceasta!

 • Festivalul Musica Barcensis continuă şi în luna august, un prilej pentru spectatorii de toate vârstele de a evada din cotidian şi de a petrece un timp de calitate în compania muzicii, în spaţiile gotice sau clasiciste ale bisericilor fortificate din Țara Bârsei. Pentru luna august, organizatorii Festivalului Musica Barcensis pregătesc opt concerte variate, în fiecare weekend, cu o acustică de excepţie. Weekend-ul acesta Festivalul va fi găzduit de biserica evanghelică fortificată din Prejmer.

  Cele 8 concerte din august aduc în prim plan artişti consacraţi (Ansamblul Cantate Domino), ansambluri cunoscute şi premiate (The Chamber Music Project, Cvartetul Arcadia), muzicieni internaţionali şi combinaţii mai puţin obişnuite de instrumente (Tehran Recorder Atelier - Iran şi duoul format din Marko Dzomba - Serbia, şi Ioan-Dragoş Dimitriu - Austria), concerte educative cu şi pentru copii (The Fernandez Family - trio pian, orgă, vioară şi Bucharest Winds Ensemble, cu povestea simfonică „Petrică şi Lupul”).
  Festivalul se va încheia în 26 august 2018, la Prejmer, cu concertul aniversar Jugendbachchor, ce sărbătoreşte în acest an 25 de ani de la înfiinţare.

                 Programul Festivalului este următorul:

  • 11.8. Cristian – Tehran Recorder Atelier din Iran – ora 18:00
  • 12.8. Prejmer – Duo saxofon și orgă – Marko Dzomba / Dragoș Dimitriu  – ora 17:00
  • 18.8. Râșnov – The Fernandez Family – ora 18:00
  • 19.8.  Prejmer – Cvartetul Arcadia – ora 17:00
  • 25.8. Sf. Martin – Bucharest Winds Ensemble – ora 19:00
  • 26.8. Prejmer – Jugendbachchor & Capella Coronensis – ora 17:00

Intrarea la toate concertele este liberă.

Tag-uri: , , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

KISS FM, radioul nr. 1 în România dă voce generației Millennials!

Inițiativa Kiss FM de a afla "de la sursă" cum stau lucrurile cu generația Millennials (sau generația Y, tinerii născuți în anii '80 - '90) are la bază o serie de informații, culese timp de doi ani dintr-o comunitate online de cercetare. Specialiști în studii de piață, la rândul lor reprezentanţi ai acestei generaţii, au stat de vorbă în fiecare zi cu 200 de millennials care au împărtășit stilul lor de viață, modul în care se raportează la diferite industrii, trenduri și chiar modul de implicare în evenimentele sociale care se întâmplă în România.
Prin acest workshop, Kiss FM a deschis dialogul între participanți, iar ideile generate au demonstrat încă o dată complexitatea acestei generații, numită cu această ocazie și ”Generația Căutătorilor”. De ce? Pentru că e una dintre primele generații care a început să pună întrebări „incomode”, să exploreze și să caute răspunsuri din mai multe surse, online si offline; este generația care explorează și caută să aplice și să dezvolte noi trenduri.

Astfel a apărut booklet-ul „Milenialii: Generația Căutătorilor”, care prezintă profilurile acestor căutatori, ele diferențiindu-se, în principal, prin nevoile, valorile și chiar temerile pe care le au acești tineri.

Iată cele mai importante profiluri:

Căutătorul de Stabilitate - 27% - este cel care își dorește „liniștea, deoarece nu mă simt confortabil în zone de conflict. Îmi doresc stabilitate ca să nu am grija zilei de mâine”.

Căutătorul de Conexiuni - 26% - se simte „ataşat de familia şi prietenii mei și cred că oamenii care ne înconjoară ne definesc! Sentimentele de apartenenţă, de iubire, de grijă, mă definesc cel mai bine!” .

Căutătorul de Originalitate - 14%- spune despre el: „Îmi place să mă diferenţiez faţă de restul lumii! Îmi cunosc adevărata valoare, învăţ pentru a mă dezvolta şi pot mereu să demonstrez cât de înzestrat sunt!”.

Căutătorul de Succes - 13% - este mândru, în primul rând, de realizările profesionale: „Am obţinut un job conform aşteptărilor și muncii mele şi mă face să mă simt mândru de mine”.

Deși există tendința de a caracteriza această generație „diferită” de generațiile anterioare, aceste 4 profiluri scot la iveală o tendință des întâlnită la populația țării: toleranța scăzută la risc, căutarea zonei de confort și siguranța zilei de mâine.

Astfel Generația Căutătorilor prefera produse și servicii care să îi ajute să aibă grijă de cei dragi (73%), care îi fac să se simtă relaxați și în siguranță (74%) sau care să îi ajute să uite de grijile zilnice și să se bucure de viață (67%) și mai puțin produse care să îi facă diferiți și originali (55%) sau puternici și influenți (52%).
Toate aceste informații relevante despre generaţia millennials din România au fost materia primă a workshop-ului. Pe baza informațiilor, participanții au replicat căutarea reprezentanţilor millennials într-un într-un exercițiu creativ, folosind instrumente de cercetare specifice DesignThinking.

DesignThinkers Academy este o organizație globală fondată în Olanda care încă de la înființare și-a propus să abordeze provocările de business dintr-o perspectivă centrată pe oameni și pe dezvoltarea capacității de a crea un impact pozitiv. Solutiile DesignThinkers Academy sunt utilizate de companii precum Google, Nike, Coca-Cola, MasterCard, Philips, iar începând din 2018 si în Europa de Est, prin deschiderea unei subsidiare în România.
Mai multe informații despre DesignThinkers Academy Romania sunt disponibile aici: designthinkersacademy.com/bucharest/

De la școala DesignThinkers Academy, Thomas de Bresser (Senior Service Designer DesignThinkers Group Amsterdam) și Lăcrămioara Loghin (co-fondator DesignThinkers Academy Bucharest) au pus la lucru inovația și inspirația participanţilor, iar Exact şi WaveTree0 au pus la dispoziție specialiștii în studii de piață, la rândul lor reprezentanţi ai generaţiei millennials: Denisa Apreutesei (Senior Qualitative Researcher în cadrul Exact Business Solutions) și Adina Manta (Online Offline Research Lead în cadrul WaveTree0).

Kiss FM este de 10 ani radioul numarul 1 în România cu o audiență zilnică de 2,5 milioane de ascultători la nivel național, targetul principal fiind ascultătorii din generația millennials. Alături de Kiss FM, din același grup media – AG Radio Holding – mai fac parte Magic FM și Rock FM, precum și televiziunile muzicale Kiss TV, Magic TV, Rock TV și publicația online unsitedemuzica.ro.

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »