Salsa Place Buzau 2014

Cel mai asteptat eveniment al verii s-a petrecut vineri, sambata si duminica la Buzau. A treia editie Salsa Place Carnaval Buzau 2014. Ca la orice eveniment de poveste, distractia a tinut trei zile si trei nopti: ritmuri de salsa, spectacole, nume sonore, tinerete, muzica, dans, energie si lume...cata frunza, cata iarba, vara! Daca n-ati participat inseamna ca n-ati fost in oras...

 

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Masterchef se muta la Buzau :)

Aida Parascan, cunoscuta publicului Aida - castigatoarea Masterchef Romania 2013, sau cel mai corect…Masterchef Aida isi deschide restaurant la Buzau in Galleria Mall. Pentru ca e buzoianca. Pentru ca stie ca buzoienii merita sa manance bine. Pentru ca-i place sa gateasca  si o face exceptional.

“INSIEME” va rupe “gura targului” 🙂 din prima parte a lui septembrie.

Pana atunci, Aida ne-a facut o vizita la Kiss FM Buzau unde a inregistrat un mesaj pentru toti cei care se vor delecta cu bunatatile pe care chiar ea le va gati la INSIEME. (Aida da bine si pe radio:)!

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Score Against Pain

turneu

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Campionatul Mondial de Enduro la Buzau

După ce în 2011 a întrecut aşteptările reprezentanţilor Federaţiei Internaţionale de Motociclism, Buzăul va fi din nou gazda unei etape a Campionatului Mondial de Enduro.

Între 14 şi 16 iunie se va desfăşura Grand Prix-ul României MAXXIS, care va aduna la start cei mai buni 100 de piloţi ai lumii, dintre care de amintit sunt:

-clasa E1 – Antoine Meo (KTM), Matti Seistola (Husqvarna), Juha Salminen (Husqvarna)

-clasa E2 – Ivan Cervantes (KTM), Johnny Aubert (KTM), David Knight (Honda)

-clasa E3 – Joakim Ljundggren (Husaberg), Christophe Nambotin (KTM), Fabien Planet (Sherco), Benoit Fortunato (HM Honda)

-Juniori – Giacomo Redondo (KTM), Daniel Maccaney (Gas Gas), Mattew Phillips (Husqvarna)

Alături de aceştia, vor lua startul şi piloţii români Emanuel Gyenes, Ervin Zsolt Kovacs, Marton Szilvester, Julian Raduta, Romeo Duicu, Alex Garbacea, Lucian Neaga, Alexandru Baleanu şi Paul Fratila.

Vedetele competiţiei sunt: spaniolul Ivan Cervantes, de 5 ori campion mondial la Enduro 2,  francezul Christophe Nambotin (KTM), campionul en-titre la Enduro 1 şi Matt Phillips, speranţa Enduro-ului la nivel mondial, liderul la zi al Enduro Junior.

Anul acesta, pentru prima dată în România, se va desfăşura şi etapa de Campionat Mondial destinat fetelor. Favorita cursei de la Buzău, programată între 14-16 iunie, este Laia Sanza (GasGas), caştigătoare a tuturor competiţiilor în care a concurat în ultimul an: cursa Paris-Dakar, Campionatul Mondial de Enduro şi Campionatul Mondial de Trial.

Etapa de Campionat Mondial va avea cartierul general în Piaţa Dacia din centrul Buzăului. Acolo va fi padock-ul, centrul de presă, secretariatul concursul şi zona de start/sosire.

Joi, pe 13 iunie va avea loc sosirea şi înregistrarea concurenţilor. Vineri vor avea loc antrenamentele şi proba cronometrată Super Specială, cea mai spectaculoasă parte a concursului.

Sâmbătă, 15 iunie şi Duminică, 16 iunie, sportivii vor parcurge patru ture a câte 60 km în fiecare zi. La finalul fiecărei zile se va organiza în Piaţa Dacia din centrul Buzăului festivitatea de premiere la fiecare clasă.  

Despre Enduro

Enduro  este sportul moto care combină cel mai bine tehnica de pilotaj în condiții off-road cu viteza și elementele caracteristice competițiilor desfășurate pe circuit.

Organizat pentru prima dată în 1990, Campionatul Mondial de Enduro înglobează în total opt Grand Prix-uri. O dată cu Grand Prix-ul României, organizat pentru prima oară în 2011, România a intrat într-un club select al țărilor ce organizează competiții de motorsport incluse în campionate mondiale, alături de Spania, Portugalia, Italia, Turcia, Grecia, Andorra și Franța.

Enduro în România

Prima etapă de Campionat Naţional de Enduro s-a desfăşurat în 1998. De atunci,Clubului  Sportiv Extreme Adventure Buzău a organizat peste 20 de etape de enduro, enduro cross sau motocross, nenumărate concursuri de off road (Romanian Extreme Adventure, Off Road Arena) şi pentru prima oara în România, etapa de Campionat Mondial de Enduro din 2011.

În prezent, în România există peste 20,000 de practicanţi de enduro, iar în 2012, peste 400 de sportivi români au participat la competiţii naţionale sau internaţionale.

În 2011 a fost organizată prima etapă de Campionat Mondial de Enduro la Buzau, iar 2012 a fost anul în care România a participat pentru prima dată cu o echipă naţională la International Six Days Enduro – Germania.

Ajuns la a zecea ediţie, cel mai greu raliu hard enduro din lume este organizat la Sibiu – RedBull Romaniacs .

Despre Extreme Adventure Buzău.

Membri fondatori ai clubului au organizat prima etapa de Campionat National de Enduro in 1998. De atunci au organizat peste 20 de etape de enduro, enduro cross sau motocross, nenumărate concursuri de off road (Romanian Extreme Adventure, Off Road Arena) şi etapa de Campionat Mondial de Enduro din 2011.

Cei 30 de membri ai clubului sunt uniţi de pasiunea pentru motociclete si offroad, cei mai multi dintre ei fiind la rândul lor competitori în Campionatul Naţional de Enduro şi la cele mai grele concursuri de hard enduro din România.

Clubul este promotorul practicării sporturilor cu motor în armonie cu natura şi comunităţile locale. De-a lungul anilor, membrii clubului s-au implicat în multe proiecte de susţinere a comunităţilor din zonă şi au fost alături de autorităţi, intervenind în zone greu accesibile, în situaţiile de urgenţă.

 

 

Tag-uri: , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

12 aprilie – ziua ocrotitorului Buzaului

Buzaul isi sarbatoreste astazi, ocrotitorul spiritual.
La 12 aprilie este celebrat Sfantul Mucenic Sava, martirizat în anul
372, în apele raului Buzau.
Sarbatorirea Sfantului Mucenic Sava da startul Zilelor municipiului
Buzau.
Manifestarea, aflata la cea de-a 9-a editie, va dura o luna.
Evenimentele se vor desfasura in doua etape: prima intre 12 si 18
aprilie, cand vor fi simpozioane culturale si activitati sociale, iar
a doua etapa, dupa sarbatorile pascale, va fi dedicata activitatilor
sportive si spectacolelor din Piata Dacia.

 

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Variatiuni enigmatice #hailateatru

O piesă despre doi bărbaţi total diferiţi şi despre două viziuni diferite asupra iubirii. O poveste despre un scriitor celebru şi un provincial aparent banal, care au în comun nimic altceva decât iubirea pentru aceeaşi femeie. Femeie care apare, pentru fiecare dintre cei doi, într-o ipostază total diferită.

Alexandru Repan îi dă personajului său, laureat al premiului Nobel şi retras acum pe o insulă pustie, un aer de enervantă superioritate, de exagerată aroganţă. Un scriitor blazat, un scriitor ce nu crede în modelul banal de iubire, ce preferă să ia femeile pentru ce sunt, şi să le părăsească pentru ceea ce nu sunt.

Mircea Diaconu pe de altă parte, este însă un om obişnuit. Un om simplu, banal poate, un personaj gri, uşor ezitant, mereu umil în faţa marelui scriitor. Dar, mai ales, un personaj teribil subestimat, de la bun început.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Hai la teatru!

 

            SÂMBĂTĂ, 9 FEBRUARIE, ora 19.00, la Sala Consiliului Judeţean Buzău, Teatrul “George Ciprian” prezintă spectacolul ,,VICTORIA ŞI SIRENA” de Aleksandr Galin, traducerea: Tudor Steriade, un spectacol de Diana Lupescu, cu: Diana Lupescu, Virgil Ogăşanu, Valeria Ogăşanu.

O comedie spumoasă, cu gust dulce-amar, despre dragoste şi deziluzie, despre speranţă şi deznădejde, despre pragul dintre maturitate şi bătrâneţe, despre singurătate... O comedie despre atâtea nefericiri? Chiar aşa! Râdem cu lacrimi şi ne gândim că, fiecare dintre noi traversează, la un moment dat, o mare deziluzie. Trei actori de excepţie vor evolua în faţa dumneavoastră, făcându-vă să vă simţiţi bine, să vă relaxaţi., În acelaşi timp, veţi vedea un fapt de viaţă ce se poate întâmpla oricui, oricând!!!

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Un milion de feisbuchisti

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Alb Negru canta in deschiderea Oraselului Copiilor

Tag-uri: ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Va multumiiiiim!

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »