Festivalul Teatrelor Dunărene, la final

‘Bordelul’ de Gabriel Barylli, un spectacol al Teatrului Pygmalion din Viena şi ‘Puşlamaua de la etajul 13′ de Mircea M. Ionescu sunt spectacolele care au încheiat la Giurgiu cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Teatrelor Dunărene.

In ultima zi de festival a fost initiat şi un colocviu în care cronicari dramatici, actori, regizori, dramaturgi au dezbătut situaţia dramaturgiei române astăzi’.

La eveniment au participat cronicarul dramatic, Gelu Negrea, dramaturgii Lucia Verona, Dinu Grigorescu, Gheorghe Truţă, actori şi regizori de substanţă, Vili Perveli Vili, Emil Gaju din Chişinău, Livius Rus, Vasile Toma şi alţii.

Toţi cei prezenţi în ultima seară a festivalului de teatru de la Giurgiu, au fost de acord că dramaturgiei româneşti trebuie să i se ofere o şansă, iar cei care se ocupă de cultura română astăzi ar trebui să acorde atenţie acestui subiect aşa cum se întâmplă şi în alte ţări în care este promovată cu precădere dramaturgia autohtonă.

 

‘Tema dramaturgiei româneşti în prezent e generoasă, provocatoare, pentru mine este un subiect care ar trebui să trezească multe insomnii celor care conduc azi cultura română şi nu se face mai nimic pentru a promova dramaturgia română aşa cum fac toate ţările din lume de a-şi promova dramaturgia autohtonă’, a declarat Gelu Negrea.

 

 

Tag-uri:

  
  

Baga un comentariu


Numele tau *

Adresa email *

Website

Codul din imagine

Imagine CAPTCHA

Mesaj *

Trimite comentariu

* Campuri obligatorii