STIRI

Cartea soaptelor de Varujan Vosganian va fi lansata si la Giurgiu

Dupa ce a trecut prin Slatina si Ramnicu-Valcea Varujan Vosganian vine duminica aceasta la Giurgiu pentru a lansa la Ateneul Nicolae Balanescu romanul Cartea şoaptelor.

Cartea soaptelor este castigatoarea a numeroase premii, precum Cartea Anului 2009  acordat de revista “Romania Literara” , premiul pentru proza „Mihail Sadoveanu”, oferit de revista “Viata romaneasca”, premiul pentru proza, oferit de revista Observatorul cultural, insotit de premiul publicului si Marele premiu Niram Art, Trofeul Mihail Sebastian acordat de Revista multiculturala Niram Art in colaborare cu Institutul Cultural Roman de la Madrid.

La numai trei luni de la apariţia romanului, o editura din valencia -spania a achiziţionat drepturile de publicare a acesteia în limba spaniolă , iar de curand a fost semnat si contractul cu o editura italiana.

Cartea soaptelor mai este in curs de traducere si in limbile portugheza, ebraica si armeana.

Istoria convoaielor interminabile de surghiuniţi în Cercurile Morţii, în deşertul Deir-ez-Zor, istoria genocidului din 1915 împotriva armenilor, istoria armenilor care au luat drumul exilului îşi află în paginile din Cartea şoaptelor de Varujan Vosganian o ilustrare cu adevărat răvăşitoare.

O sută de tone de deşeuri colectate în campania ‘Let’s do it, Romania!’

Aproape o sută de tone de deşeuri au fost colectate în judeţul Giurgiu în urma Zilei Curăţeniei Naţionale organizate sub sloganul ‘Let’s do it, Romania!’.

La nivelul judeţului Giurgiu au participat peste 2.300 de voluntari care au colectat 95 de tone de deşeuri.

La acţiunile de strângere a deşeurilor din judeţul Giurgiu au participat elevi, cadre didactice, autorităţi locale, angajaţi de la anumite instituţii, dar şi reprezentanţi ai Prefecturii, Poliţiei sau Jandarmeriei

Let’s do it Romania a avut drept scop curăţarea deşeurilor din arealele naturale limitrofe localităţilor din întreaga ţară, iar la acţiunea organizată în judeţul Giurgiu au participat 37 de localităţi din cele 54,coordonarea la nivel judeţean fiind realizată de Instituţia Prefectului Judeţului având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu.