Premieră la Cinema City Pitești: Premium Rush (video)

Să se strecoare printre maşinile în viteză, să se ferească de taximetriştii fanatici şi să evite opt milioane de pietoni – acestea sunt ocupaţiile zilnice ale lui Wilee (Joseph Gordon-Levitt), cel mai bun dintre curierii-biciclişti, agili şi agresivi, ai New York-ului.

Trebuie să ai calităţi speciale ca să poţi merge pe o bicicletă super-uşoară, fără frâne şi cu o singură viteză, să fii combinaţia perfectă între un biciclist super-talentat şi unul complet nebun, capabil să rişte să fie sleit pe caldarân de fiecare dată când se lansează în goană pe străzile supra-aglomerate ale oraşului.

Dar acest mesager pe două roţi, care e obişnuit să-şi rişte viaţa, va păţi de data aceasta ceva şi mai grozav în ultima sa cursă, când trebuie să ducă la destinaţie un plic, în plină oră de vârf. Această ultimă sarcină a zilei se va transforma într-o cursă nebunească între viaţă şi moarte, pe străzile din Manhattan.

 

 

 

 

 

 

Program:
Luni-Joi : 14:40, 16:40, 18:40, 20:40, 22:40
Trailer, aici:Premium Rush trailer

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Primul clopoțel la Cinema-edu

Asociaţia Culturală Macondo îi așteaptă din toamnă pe liceeni la Cinema-Edu. Peste 30 de licee din București și alte 20 din țară vor avea acces gratuit la cinematografele și spațiile culturale din programul Cinema-Edu. În Pitești proiecțiile sunt organizate de Ada Corina, Iiulia Ilie și Ioana Neamțu, iar liceele participante sunt Colegiul National Alexandru Odobescu, Colegiul Economic "Maria Teiuleanu", Colegiul National "Ion C. Bratianu" și Colegiul National Liceal "Zinca Golescu".

 

 

 

 

 

 

 

De la începutul anului până în vacanța de vară, liceenii din peste 10 orașe din țară au avut ocazia să vizioneze trei filme dezbătute la final cu invitați speciali: documentarul Waste Land de Lucy Walker, drama Străina/Die Fremde și Un eveniment fericit/ Un heureux événement de Rémi Bezançon, film proiectat în avanpremieră pentru liceeni cu spijinul Durex. Am discutat așadar cu liceenii despre reciclare, violența în familie sau etapele unei relații amoroase și intimitate. Și în acest sezon, la proiecții liceenii vor avea parte de mici cadouri din partea Durex.
Din toamnă, profesorii și liceenii sunt chemați din nou la film, cu alte trei producții special selectate pentru ei, printre care  Loverboy, în regia lui Cătălin Mitulescu, nominalizat la Un Certain Regard în 2011. Loverboy va fi proiectat în cadrul Cinema-edu prin amabilitatea distribuitorului Strada Film.
Loverboy este un film inspirat din realitate, portretizând tinerele care îşi doresc o aventură şi o evadare din mediul familial unde li se pare că autoritatea părinţilor e sufocantă, ajungând în brațele unor "loverboy" seducători dar periculoși. Pelicula atinge teme precum traficul de ființe umane, presiunea familială, delicvența juvenilă, subiecte care rezonează cu mediul social românesc și care trebuie cunoscute și înțelese de tineri.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Premieră la Cinema City Pitești: Hope Springs (video)

Kay (Meryl Streep) şi Arnold (Tomy Lee Jones) formează un cuplu devotat, dar plictisit, iar cei peste 30 de ani de căsnicie o determină pe Kay să încerce să-şi condimenteze relaţia şi să se reapropie de soţul său.  În momentul în care află că un consilier marital de renume (Steve Carell)  se află în orăşelul Great Hope Springs, aceasta pune la cale un plan să-l convingă pe scepticul său partner să ia avionul şi să urmeze o săptămână de terapie de cuplu.

 

 

 

 

 

Va fi suficient de greu pentru Kay să îl convingă pe încăpăţânatul Arnold că terapia este benefică pentru relaţia lor, însă adevărata provocare pentru amândoi vine în momentul în care trebuie să renunţe la inhibiţiile din dormitor şi să încerce să reaprindă flacăra care i-a făcut iniţial să se îndrăgostească unul de celălalt.

Trailer,. aici: Hope Springs trailer
Program: Duminică : 11:20, 15:30, 17:40, 19:50, 22:00
Luni-Joi : 15:30, 17:40, 19:50, 22:00

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Încep Zilele teatrului Davila

Timp de zece zile, până la finalul acestei luni, se desfășoară Zilele teatrului Davila. Este un mod de a puncta o nouă stagiune, care va debuta cu două premiere, „O noapte furtunoasă” şi „Cine este acest Ionescu?”. Iată programul primei părţi a activităţilor:

20 septembrie
- ora 17.00, parada personajelor din piesele de teatru jucate pe scena Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, pe traseul teatru – Piaţa „Vasile Milea” şi retur
- ora 18.00, spectacol în aer liber, în piaţeta Teatrului „Alexandru Davila”. Participă artiştii tuturor secţiior teatrului, iar invitaţi sunt virtuozii orchestrei „Doina Argşeşului” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş

 

 

 

 

 

 

 

21 septembrie
- orele 10.00 – 17.00, vizitarea expoziţiei de afişe ale spectacolelor jucate pe scena de la „Davila” în perioada 2000 – 2010
- ora 18.00, deschiderea stagiunii 2012-2013 a Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, cu premiera piesei „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale. Regia este semnată de Emilian Cortea, care a participat şi la scenografie, alături de Ruxandra Preduţ. În distribuţie: George Gentea, Emilian Cortea, Puiu Mărgescu, Adrian Duţă, Adriana Drugulescu, Gabriela Roşu şi Ionuţ Oanţă.

22 septembrie
- ora 18.00, „Căsătoria” de Gogol, în regia lui Matei Varodi şi scenografia Mirunei Varodi. În distribuţie: Luminiţa Borta, Mirela Popescu, Cristina Caragea, Puiu Mărgescu, Robert Tudor, Dan Andrei, Cătălin Mirea şi Dan Ivănesei
- ora 19.00, la Rucăr, „Donel, suflet de ţigan” de Dan Ioan Panţoiu, în regia lui Matei Varodi, pe muzica lui Dan Dimitriu

23 septembrie
- ora 18.00, „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale, în regia lui Emilian Cortea.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Premieră la Cinema City Pitești: Despre oameni și melci (video)

1992, Câmpulung Muscel.
Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.

 

 

 

 

 

 

 

 
George Petrescu, liderul de sindicat (soţul Anei, tatăl lui Viorel) trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă  ale colegilor săi.  Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment. Aşa, ar putea să dea din nou drumul la producţie şi toată lumea ar avea din nou de lucru.

Program: Duminică-Joi : 13:40, 15:40, 17:40, 19:40, 21:40

Trailer, aici: Trailer Despre Oameni și melci

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Stand Up Comedy cu Costel, la Club Hush

Serile de comedie continuă și în această toamnă în Club Hush din Pitești. Astfel, vineri, 14 septembrie, de la ora 22.00, urcă pe scena clubului piteștean Costel, fost component al Trupei Deko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prețul biletului este 20 lei, iar rezervările se pot face la 0733 956 283 sau 0729 882 211.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Premieră la Cinema City Pitești: Savages ( video)

Regizorul laureat cu trei premii Oscar, Oliver Stone, se întoarce pe marele ecran cu un thriller care reuneşte o distrbuţie de staruri formată din Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Uma Turman, Benicio Del Toro, Salma Hayek, Emile Hirsch şi Demian Bichir. Filmul se bazează pe romanul best seller al lui Don Winslow, inclus în 2010 în Top 10 al prestigiosului New York Times. Protagoniştii sunt întreprinzătorii din Lagnuna Beach, Ben (Johnson), un budist pacifist şi împăciuitor, prietenul lui cel mai bun, Chon (Kitsch), un fost soldat dn marina americană şi fost mercenar, care au afacere extrem de profitabilă – cultivă cea mai bună marijuana. Cei doi mai au ceva în comun – sunt îndrăgostiţi de frumoasa Ophelia (Lively). Trioul duce o viaţă idilică în orăşelul lor din sudul Californiei până în ziua când cartelul mexican Baja decide să intre în afacerea lor şi le impune să le devină parteneri.

 

 

 

 

 

 

Capul cartelului este Elena (Hayek), care conduce cu mână de fier ajutată de fiorosul Lado (Del Toro), dar, ceea ce ea crede că ar trebui să fie o operaţiune simplă de preluare cu forţa a unei afaceri se dovedeşte un război în toată regula. Căci cu toţii, inclusiv alunecosul agent DEA (Travolta), corupt şi laş, au subestimat puterea prieteniei care îi leagă pe cei trei. Aşa începe o serie de manevre şi lupte cu miză pe viaţă şi pe moarte, o brutală bătălie a orgoliilor.
Program: 14:30, 17:10, 19:50, 22:30
Trailer, aici: Savages Trailer

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

A început Salonul Auto Pitești

În Piața Milea sunt expuse, de miercuri până duminică, zeci de mașini aparținând unora dintre cei mai importanți dealeri auto din Pitești. Aceștia participă la ediția din acest an a Salonului Auto Pitești, organizat în colaborare de Camera de Comerț și Industrie și Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș. Evenimentul a prilejuit însă prezentarea a foarte puține premiere pentru publicul piteștean, deja obișnuit cu noutățile unora dintre expozanți, care își expun mașinile în diferite locuri circulate din oraș.

 

 

 

 

 

 

Chiar și așa, s-a putut observa, la standul Țiriac Auto, noul Hyundai i20, de fapt o versiune cu facelift a modelului de clasă mică al producătorului coreean, și noul Mercedes Benz Clasa B. La standul dealerului Renault, Amat, au fost expuse cele mai multe modele, dintre care însă singura mașină ceva mai nouă este Dacia Lodgy. Și Honda a venit cu cele mai bune modele, însă nici aici nu au fost prezentate noutăți, situație întâlnită și la dealerul Nissan. O pată de culoare au reprezentat-o însă cele trei tractoare de la Hoyo Râșnov. Totuși, dacă n-au venit cu noutăți, expozanții au găsit o altă soluție să atragă amatorii. Astfel, fiecare dealer are, pe perioada târgului, discounturi de mii de euro la majoritatea modelelor.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Concertele lunii septembrie în România: Leonard Cohen și Il Divo la București (video)

Luna septembrie continuă cu o serie de evenimente de excepție seria concertelor anului 2012, unul dintre cele mai bune din acest punct de vedere pentru amatorii de muzică de toate genurile. Aceasta este o listă cu principalele concerte programate în România în luna care a început:

Posada Rock 2012
7-9 septembrie 2012 – Stadionul Municipal, Câmpulung Muscel – cumpără bilete

Invitaţi: Celelalte Cuvinte, Ava Inferi, Krypton Reunion, Abigail, Infected Rain, Monarchy, Krypton Reunion, TARG3T, Shifting Sands.

Festivalul Plai 2012
14 – 16 septembrie 2012 – Muzeul Satului Bănăţean, Timişoara

Invitaţi: Patrice & The Supowers, Aziza Mustafa Zadeh, Fatoumata Diawara şi Subcarpaţi

Umberto Tozzi
15 septembrie 2012 – Sala Palatului, Bucureşti

 

 

 

 

 

 

 

Kempes şi Rezident Ex
21 septembrie 2012 – Arenele Romane, Bucureşti

Balkanik! Festival 2012
21-23 septembrie 2012 – Grădina Uranus, Bucureşti

Invitaţi: Orchestra Boban, Marko Markovic, Parno Graszt, Baba Zula, Fanfara Shavale, Nedim Nalbantoglu şi The Balkan Messengers

Leonard Cohen
22 septembrie 2012 – Piaţa Constituţiei, Bucureşti

Il Divo
23 septembrie 2012 – Piaţa Constituţiei, Bucureşti
Il Divo - Unbreak My Heart

 

 

 

 

 

 

 

Anathema
23 septembrie 2012 – Jukebox Venue, Bucureşti

Ministry of Sound: Made in London
29 septembrie 2012 – Turbohalle, Bucureşti

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Premieră la Cinema City Pitești: The Expendables 2 (video)

Eroii de sacrificiu s-au întors și de data asta este personal… Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) și Hale Caeser (Terry Crews) – împreună cu cei mai noi membri cooptați Billy the Kid (Liam Hemsworth) și Maggie (Yu Nan) – se reunesc când Dl. Church (Bruce Willis) apelează la echipa de Eroi pentru o misiune aparent ușoară. Scopul misiunii pare a fi floare la ureche pentru Barney și gruparea sa de mercenari de clasă veche. Dar când lucrurile merg prost și unul dintre ei este ucis cu brutalitate, Eroii de sacrificiu sunt îndatorați să își facă dreptate pe teritorii ostile, unde șansele nu sunt de partea lor.

 

 

 

 

 

 

 

Program:
Duminică : 14:00, 16:10, 18:20, 20:30, 22:40
Luni-Joi : 14:00, 16:10, 18:20, 20:30, 22:40
Trailer, aici: The Expendables 2 Trailer

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »