Stiri din Valcea (28.10.2011)

  • Profesorii și părinții, revoltați de testele inițiale. Noutatea noului an școlar o reprezintă susținerea unor teste inițiale de către toți elevii. Rezultatele de la aceste testări atestă faptul că cele mai mici note au fost la limbi străine, iar cele mai bune, la limba și literatura română. Reproșurile nu au întârziat să apară nici la acest capitol. Profesorii s-au arătat nemulțumiți de faptul că trebuie să facă recapitularea materiilor la început de an școlar, dar opinia șefei învățământului vâlcean, Gabriela Ene, este cu totul alta: „Unii colegi reproșează faptul că aceste recapitulări nu intră în planificare. Țin să le amintesc că 25% din ore sunt destinate profesorilor în acest scop. Dacă ai o clasă mai slabă, cu atât mai mult trebuie remediată problema. În plus, testele inițiale fac copiii să conștientizeze dacă sunt sau nu bine pregătiți și să muncească mai mult unde au lacune”. Reproșurile au venit și de la părinții elevilor.  Aceștia s-au arătat deranjați de faptul că testele inițiale nu au nimic de-a face cu examenul de Bacalaureat, deși, în opinia Gabrielei Ene, trebuie oferită o diagnoză pentru a putea lua măsuri în vederea pregătirii examenului național.

  • Centrul Europe Direct face inscrieri pentru "Craciunul European". Din 2006, in  fiecare an, in mijlocul lunii decembrie, la Biblioteca Judeteana Vâlcea are loc "Craciunul European". Acesta este un eveniment de mare succes al Centrului Europe Direct Vâlcea, care promoveaza valorile europene prin pastrarea valorilor nationale si toleranta intre tinerii din Europa. Anul acesta, concursul de traditii si obiceiuri de Craciun este programat a se desfasura in data de 14 decembrie, in sala de conferinte a Bibliotecii Judetene, incepând cu ora 15.00. Inscrierile se fac pâna la data de 15 noiembrie, la sediul Centrului ED Vâlcea sau prin mail la adresa: bibliotecavl cic@yahoo.com. Echipajele se pot constitui din una pâna la patru persoane (tineri de liceu) si vor pregati un cântec, un dans, un obicei sau o prajitura traditionala de Craciun din fiecare tara a UE. La inscriere trebuie sa se mentioneze numele fiecarui concurent si tara pe care o reprezinta. Intrarea va fi libera pentru oricine doreste sa petreaca doua ore intr-o ambianta de sarbatoare.

  • Oltchim a invins Stiinta Bacau. Joi, 27 octombrie 2011, echipa Oltchim Ramnicu Valcea a jucat meciul restanta din etapa a VI-a a Ligii Nationale, cu Stiinta Bacau. Trebuie sa mentionam faptul ca la rugamintea clubului bacauan si in speranta ca la meci vor fi prezenti cat mai multi suporteri, partida a fost reprogramata la ora 14.00. Aceasta disputa este ultima de verificare a elevelor antrenorilor Radu Voina si Aurelian Rosca inainte de a pleca in deplasare pentru a juca partida din runda a IV-a a Ligii Campionilor, cu Dinamo Volgograd. Stiinta Bacau, cu scorul de 35-21, si are moralul ridicat inainte de disputa din Rusia, cu Dinamo Volgograd, care se anunta a fi una extrem de grea. In prezent, CS Oltchim ocupa locul I in clasament, cu 12 puncte acumulate. Imediat dupa terminarea partidei cu Stiinta Bacau, Oltchim va pleca spre Bucuresti, pentru ca astazi dimineata, de la ora 6.00, sa plece spre Rusia.

  • Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se întâlnesc azi cu angajatorii. Întâlnirea are loc de la ora 10,30 în sala de şedinţe a Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă de pe Strada Dacia. Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova organizează azi „Dialogul Muncii", o întâlnire dintre persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă şi angajatori. Întâlnirea are loc vineri, 28 octombrie, începând cu ora 10,30 în sala de şedinţe a AJOFM, de pe Strada Dacia, începând cu ora 10,30 până la ora 12.30. „Anticipăm o întâlnire interactivă între cei interesaţi să recruteze personal şi cei aflaţi în situaţia de a-şi căuta un loc de muncă, un dialog transparent, pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă atât şomerii cât şi mediul economic din zona Olteniei", a spus Tania lavcenco, manager relaţii cu comunitatea din cadrul CRS Craiova.

  • Sâmăbătă spre duminică  se trece la ora oficială de iarnă. România va trece, în noaptea de sâmbata spre duminică, 29/30 octombrie, la ora oficială de iarnă, ora Europei Orientale. Astfel, ceasurile vor fi date înapoi, ora 4.00 devenind ora 3.00, iar ziua de duminică, 30 octombrie, devine cea mai lunga zi din an, având 25 de ore. O dată cu trecerea României la ora de iarnă, alte 70 de ţări din Europa şi Statele Unite ale Americii vor da ceasurile cu o oră înapoi. Trei ţări din UE (Marea Britanie, Irlanda şi Portugalia) vor reveni la ora GMT, în timp ce Spania, Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia şi Olanda vor fixa ceasurile la ora GMT+1. La rândul lor Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia şi Lituania îşi vor fixa ceasurile la ora GMT+2.

 

Tag-uri: , ,

  
  

Baga un comentariu


Numele tau *

Adresa email *

Website

Codul din imagine

Imagine CAPTCHA

Mesaj *

Trimite comentariu

* Campuri obligatorii