Warning: Use of undefined constant PixooxHelpers - assumed 'PixooxHelpers' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /usr/share/wordpress/wp-content/plugins/photosmash-galleries/bwb-photosmash.php on line 297
Kiss FM Sibiu
  

De 1 iunie, liber la teatru!

Sarea in bucate-Catalina Draghici (1)Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 1 iunie, de la ora 18:00, spectacolul „Sarea-n bucate”. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Mihaela Grigoraș și Monica Baldea aduc basmul românesc pe scena Teatrului „Gong”. Reprezentația extraordinară a spectacolului „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu marchează Ziua Internațională a Copilului și face o incursiune fascinantă în lumea poveștilor de demult. În producția teatrului sibian fantasticul se întrepătrunde cu realul cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. „Sarea-n bucate” în regia Mihaelei Grigoraș este unul dintre cele mai apreciate spectacole ale teatrului sibian, cu 181 reprezentații jucate atât pe scena de la Sibiu, cât și în Azerbaidjan, India, Spania și SUA. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Tot de 1 iunie, la Teatrul „Gong” vor mai avea loc două reprezentații cu spectacolul „Rapunzel” în regia lui Gavriil Pinte, precum și două ateliere de creație coordonate de sculptorul Tudor Băncioiu. Aceste evenimente sunt prezentate în circuit închis, pe baza protocoalelor de colaborare cu unitățile de învățământ sibiene.

Ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, însă astăzi este sărbătorită în mai multe țări, printre care și România, ca fiind Ziua Copilului. Sărbătoarea datează din anul 1950 și a fost stabilită de către Federația Internațională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949). Variantele globale majore includ Ziua Universală a Copilului din data de 20 noiembrie, după recomandarea Națiunilor Unite.

Tag-uri: ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

CSU Sibiu la Semimaratonul 2016

Abstract sports background - glowing basketball with reflection, glowing lights

CSU Sibiu, prin Asociația Baschet Club Sibiu, va fi prezent la Semimaratonul organizat de Fundația Comunitară Sibiu, în data de 28 mai 2016, cu un proiect prin care urmărim strângerea de fonduri care să acopere o parte din costurile de închiriere a sălilor de antrenament și echipamente sau materiale sportive necesare pentru grupele de juniori ale CSU Sibiu.

”Împreună sprijinim performanța tinerei generații de baschetbaliști” este proiectul prin care încercăm să îi sprijinim pe micii baschetbaliști ai  CSU Sibiu în ceea ce înseamnă pregătirea în vederea participării la competițiile sportive organizate de Federația Română de Baschet.

Pentru acești tineri sportul cu mingea la coș a devenit din joacă o pasiune și credem că o comunitate unită îi poate încuraja să facă performață în competițiile la care participă.

Având privilegiul de a ne afla într-o comunitate care iubește baschetul, credem că putem mobliza mai multă lume pentru a se implica în creșterea performanțelor acestori copii și de a atrage, alături de ei, cât mai mulți tineri care să practice acest sport. Antrenamentele, echipamentele, dar și participările în competițiile interne implică costuri mari, care au nevoie mereu de suplimentări.  Ne-am propus să strângem a Semimaratonul organizat de Fundația Comunitară Sibiu, in 28 mai 2016, suma de 15.000 de lei, bani care să acopere o parte din costurile de închiriere a sălilor de antrenament și echipamente sau materiale sportive necesare pentru grupele de juniori ale CSU Sibiu.

Pentru a susține proiectul nostru trebuie să vă înscrieți ca alergători pentru proiectul ”Împreună sprijinim performanța tinerei generații de baschetbaliști” iar apoi să încercați să atrageți cât mai mulți susținători care vor dona diverse sume către cauza pentru care veți alerga în 29 mai 2016.

Invităm sibienii iubitori ai baschetului, și nu numai, să se înscrie ca alergători la Semimaraton accesând pagina http://maratonsibiu.ro/inscriere-alergator/ sau susținători ai alergătorilor înscriși pentru proiectul nostru aici: http://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/.

Detalii despre conceptul Semimaratonului organizat de Fundația Comunitară Sibiu pot fi găsite aici: www.maratonsibiu.ro

Tag-uri: ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Dăruim din inimă

12388243_999338770139317_1629906591_nCopilașii grupei germane a Grădiniței cu P.P. nr 33 Sibiu și domnișoarele educatoare Iuliana Finica și Maria Joarza, au adus bucurie și speranța, copilașilor din Centrul de Plasament "Speranța" cu ocazia sfintelor sărbători ale Crăciunului. Copiii au strâns și au împărțit dulciuri, hăinuțe și jucării. Magia Crăciunului s-a simțit și în cântecele specifice sărbătorilor de iarna, pe care micuții le-au interpretat atât în limba romana cât și în germana."Cel mai frumos lucru din lumea aceasta este sa vezi un copilași zâmbind, și sa știi ca TU ești motivul acestui zâmbet".....ne-a declarat domnișoara educatoare.

Acțiunile de acest gen vor continua, copii fiind hotărați sa doneze tot ceea ce altora le poate fi de folos.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

39 de echipe la startul Sibiu Streetball Winter Edition

foto Silvana Armat

foto Silvana Armat

39 de echipe de baschet 3 la 3 din București, Constanța, Brașov, Sibiu și Mediaș și-au început parcursul către finala celei de-a patra ediții a turneului Sibiu Streetball Winter Edition, care are loc în acest weekend la Sala Transilvania din Sibiu. Cei 156 de jucători sunt împărțiți pe mai multe categorii de vârstă: U13 (mai mici de 13 ani), U15, + 35 și Open.

Programul turneului: 

Vineri, 18 decembrie

09:00 – 11:00 – Meciuri grupe U15

13:00 – 14:45 – Meciuri grupe U15

14:45 – 16:15 – Meciuri grupe U13

20:00 – 23:00 – Grupe OPEN

Sâmbătă, 19 decembrie

13:00 - 15:00 – Sferturi + Semifinale OPEN

15:00 – 19:30 – pauză pentru desfășurarea meciului de baschet din divizia A Baschet Masculin CSU Atlassib Sibiu – U-BT Cluj Napoca

19:30 – 20:30 – Finale OPEN

Duminică, 20 decembrie

12:00 – 13:00 – Grupe U13

13:00 – 13:45 – Meciuri +35

13:45 – 14:00 – Semifinale U15

14:00 – 14:40 – Meciuri +35

14:45 – 15:00 – Semifinale U13

15:00 – 15:20 – Finale U15

15:20 – 15:40 – Finale U13

15:40 – 16:20 – Finale +35

Premii atractive și puncte în clasamentul FIBA 

Câștigătorii categoriei Open se vor califica automat la un turneu de categorie “Challenger” din Europa, etapă de calificare pentru Campionatul Mondial de Baschet 3 la 3 și șansa de a câștiga marele premiu de 4.000 de dolari pus în joc la un astfel de turneu. Ocupanții locului doi vor primi 200 EUR iar cei de pe locul 3, 100 EUR. Celelalte categorii de concurs, U13, U15, U18 și +35 vor fi premiate cu produse oferite de sponsorii competiției.

Ca și anul trecut, evenimentul se desfășoară după regulile impuse de cel mai înalt for din acest domeniu, Federația Internațională de Baschet (FIBA). Evenimentele susținute de FIBA sunt împărțite pe opt categorii, de la alb la negru, negru fiind culoarea atribuită celor mai bine cotate turnee, etapele de Cupă Mondială. Competiția organizată  de Asociația Eco Sport Team este de nivel albastru ceea ce înseamnă că fiecare jucător va primi 600 de puncte în clasamentul FIBA pentru o victorie și 200 pentru o înfrângere.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu

“Sibiu Streetball Winter Edition” este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a Județului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Județean Sibiu și derulată cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu și a companiilor Metropolis și AV Digital din Sibiu. Mai multe detalii pe site-ul organizatorului www.ecosportteam.ro  sau pe pagina oficială a competiției: https://www.facebook.com/SibiuStreetball

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Sibiu Streetball Winter Edition, ultima competiție sportivă a anului

Silvana Armat 1Asociația Eco Sport Team și Agenția Grey Projects organizează în perioada 18 – 20 decembrie cea de-a patra ediție a turneului de baschet 3 la 3 “Sibiu Streetball Winter Edition”, ultima competiție sportivă a anului 2015. Conceput ca o ediție de iarnă a turneului cu același nume, desfășurat în mod tradițional la Sibiu, în luna iulie, competiția oferă împătimiților acestui sport șansa de a se menține la un nivel competitiv chiar și în sezonul rece. Evenimentul se va desfășura indoor, în Sala Transilvania din Sibiu.

Ultima zi de înscrieri

 

Astăzi este ultima zi de înscrieri. Cei interesați o pot face atât pe site-ul organizatorului, http://www.ecosportteam.ro/evenimente/sibiu-streetball-winter-edition/inscriere, dar și pe site-ul www.3x3planet.com. Fiecare jucător trebuie să-și creeze un profil pe www.3x3planet.com înainte de a intra în competiție. Cei care nu sunt familiarizați cu acest sistem, pot solicita asistență echipei Eco Sport Team pe adresa office@ecosportteam.ro.

Taxa de înscriere este de 100 RON/echipă și se percepe doar pentru echipele înscrise la categoriile U 18, Open și + 35. Pentru echipele înscrise la categoria U13 și U15 nu se va percepe taxă.

 

Premii atractive și puncte în clasamentul FIBA

 

Câștigătorii categoriei Open se vor califica automat la un turneu de categorie “Challenger” din Europa, etapă de calificare pentru Campionatul Mondial de Baschet 3 la 3 și șansa de a câștiga marele premiu de 4.000 de dolari pus în joc la un astfel de turneu. Ocupanții locului doi vor primi 200 EUR iar cei de pe locul 3, 100 EUR. Celelalte categorii de concurs, U13, U15, U18 și +35 vor fi premiate cu produse oferite de sponsorii competiției.

Ca și anul trecut, evenimentul se desfășoară după regulile impuse de cel mai înalt for din acest domeniu, Federația Internațională de Baschet (FIBA). Evenimentele susținute de FIBA sunt împărțite pe opt categorii, de la alb la negru, negru fiind culoarea atribuită celor mai bine cotate turnee, etapele de Cupă Mondială. Competiția organizată  de Asociația Eco Sport Team este de nivel albastru ceea ce înseamnă că fiecare jucător va primi 600 de puncte în clasamentul FIBA pentru o victorie și 200 pentru o înfrângere.

 

Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu

 

“Sibiu Streetball Winter Edition” este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a Județului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Județean Sibiu și derulată cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu și a companiilor Metropolis și AV Digital din Sibiu. Mai multe detalii pe site-ul organizatorului www.ecosporteam.ro  sau pe pagina oficială a competiției: https://www.facebook.com/SibiuStreetball

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Moș Crăciun și doi dintre renii săi vor ajunge la Zoo Sibiu în 26 decembrie

photo (1)Grădina Zoologică Sibiu va fi gazda unui eveniment inedit în data de 26 decembrie. Moș Crăciun se va odihni aici timp de câteva ore, împreună cu sania sa și însoțit de unul dintre ajutoarele lui.

“E cadoul nostru pentru cei mici și sper că vom reuși astfel să le facem o mică bucurie. Moșul îi va aștepta pentru o fotografie la Zoo Sibiu” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Sâmbătă, 26 decembrie, între orele 14 și 16, Moș Crăciun se va odihni lângă fântâna arteziană, după ce în seara de Ajun și în ziua de Crăciun a terminat de împărțit cadouri celor mici. Cei care doresc să mulțumească Moșului pentru darurile primite sau să facă o fotografie cu acesta sunt așteptați în Grădina Zoologică.

Odată cu Moșul se vor întoarce la Zoo Sibiu și cei doi reni care l-au ajutat în călătoria sa.

Tag-uri: ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Noul pod peste Cibin, deschis circulaţiei

© Sebastian MarcoviciCirculaţia pe noul pod peste Cibin a fost deschisă de primarul interimar Astrid Fodor marți, 8 decembrie. Investiţia demarată la sfârşitul anului trecut a fost finanţată din bugetul local al Sibiului.

“Am decis deschiderea traficului pe noul pod pentru că această legătură cu cartierele Terezian şi Ţiglari este foarte necesară şi am dorit să deblocăm traficul în zonă, chiar dacă aleile de promenadă de sub pod nu sunt încă finalizate. Constructorul va executa în perioada următoare aceste lucrări, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind luna aprilie 2016 ” (Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu)

În urma procedurii de achiziţie, asocierea SC Prodial SRL - SC Arcada Company SA Galaţi - SC Repcons SRL - SC Termo Sibiu SRL - SC Consinstal Energy SRL - SC Teleconstrucţia SA a fost declarată câştigătoare, valoarea contractului semnat fiind de 13.105.460,2 lei.

Primele lucrări au început în august 2014, iar de la jumătatea lui noiembrie 2014 vechea structură a  podului fost închisă circulaţiei pentru a fi demolată. Primul pas a fost devierea reţelelor de apă, canalizare, gaz, electricitate şi telecomunicaţii din zona podului şi mutarea staţiei hidrologice. Pentru accesul pietonilor de pe un mal pe celălalt a fost instalată o pasarelă provizorie în aval de pod.

Cele mai complexe lucrări au constat în amenajarea structurii de rezistenţă a podului. Piloţii foraţi ai podului ajung la o adâncime de 20 de metri în pământ pentru a crea stabilitate şi pentru a-l ancora bine în maluri. O altă etapă interesantă a fost fabricarea, transportul şi instalarea structurii metalice superioare. Elementele metalice ale podului au fost fabricate în altă localitate şi au fost transportate rutier, unele dintre acestea fiind asamblate la faţa locului, pentru această operaţiune fiind necesare două macarale de mari dimensiuni amplasate în albia râului.

Suprastructura podului este susţinută de patru arce metalice, unite câte două în zona trotuarelor. Ca îmbunătăţire funcţională, podul are acum patru benzi, comparativ cu cele două benzi ale vechii căi de rulare. Pe ambele părţi ale podului cu o deschidere de 35 de metri au fost amenajate trotuare şi piste pentru biciclete. Sistemul de iluminat al podului este alcătuit din patru stâlpi, iar pentru punerea în valoare a structurii au fost montate în trotuar 16 corpuri de iluminat arhitectural.

Amenajarea malurilor a fost o altă etapă importantă a proiectului, pe acestea fiind prevăzute alei de promenadă asemănătoare cu cele de la podul Neculce. Bănci şi coşuri de gunoi vor fi instalate în zona acestor alei.
Garanţia prevăzută în contract pentru acest pod este de cinci ani.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Programul Revelionului 2016

Casa de Cultură a Municipiului a pregătit programul pentru Revelionul 2016. Anul acesta tema este una retro, lista artiștilor care vor concerta în Sibiu în noaptea dintre ani fiind formată din reprezentanți ai generației de aur a muzicii ușoare românești.

În ultima zi a anului, de la ora 22, pe scena din Piața Mare vor urca Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiță, Adrian Romcescu și Riff. Invitatul special al serii este Francesco Napoli, bine-cunoscutul cântăreț italian care și-a câștigat faima cu melodia „Balla Balla”, și a continuat să cunoască faima internațională cu melodii precum „Lady Fantasy” și „Marina Marina”.

În contextul evenimentelor triste ale acestui sfârșit de an, Primăria Sibiu a luat decizia de a înlocui tradiționalul foc de artificii de la miezul nopții cu un spectacol de lasere, lumini și confeti care vor marca trecerea în noul an.

Programul Revelionului 2016 va fi prezentat de Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Viaductul Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii mici a fost deschis circulaţiei

Viaductul Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii Mici a fost deschis oficial traficului astăzi.

“Viaductul asigură legătura mai rapidă dintre oraş şi Zona Industrială Vest, o alternativă la şoseaua Alba Iulia care, la orele de vârf, se aglomerează excesiv. Aproximativ 12.000 de angajaţi la unităţile de producţie din zona industrială parcurg acest drum zilnic. Un alt beneficiu al acestui proiect este faptul că viaductul deschide şi conectează zona de nord-vest a municipiului, mai greu accesibilă înainte din cauza liniilor de cale ferată. Dezvoltarea zonei Calea Şurii Mici a primit astfel un impuls important.” (Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu)

Proiectul de construcţie a acestui viaduct a fost finanţat din fonduri structurale, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Sibiu. Valoarea totală a proiectului depus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 -2013, Axa Prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbană", Sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbană" a fost de 38,4 milioane lei.

În urma procedurii de achiziţie organizate, contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat în luna martie 2014 cu Asocierea SC Geiger Transilvania SRL - SC Construcţii SA – SC Sinecon SRL – SC Wilhelm Geiger GmbH, subantreprenorii pentru anumite secţiuni de lucrări fiind SC Construcţii Feroviare SA, SC Electro-Con Impex SRL şi SC Standard Instalaţii SRL. Valoarea acestui contract a fost de 28,2 milioane lei, adică aproximativ 6,4 milioane de Euro. Perioada specificată pentru execuţia lucrărilor este de 22 de luni, termenul pentru finalizare fiind astfel aprilie 2016. Constructorul a încheiat însă lucrările în doar 19 luni.

Viaductul are o lungime de 401 metri şi o lăţime de aproape 8 metri, circulaţia desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare sens. Pe fiecare parte au fost amenajate trotuare şi piste pentru biciclete, iar pentru accesul pietonilor pe viaduct au fost create scări de acces pe partea dreaptă (spre gara Turnişor). Pentru accesul bicicliştilor şi al persoanelor cu handicap locomotor au fost amenajate rampe. Proiectul a inclus şi amenajarea iluminatul public, precum şi instalarea unor panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomotul. Constructorul a legat străzile adiacente cu noua structură, creând 20 de spaţii de parcare sub viaduct.

Doar pentru a arăta amploarea lucrărilor, pentru construcţia acestui viaduct s-au folosit 6.000 m3 de beton, 2.100 de tone de asfalt şi peste 450 de tone de armături metalice. Au fost utilizate două macarale uriaşe (cu o capacitate de 250 de tone) pentru instalarea părţilor metalice ale structurii care cântăreşte singură aproape 1.000 de tone. Cea mai dificilă etapă a fost cea de forare pe sub liniile de cale ferată. Pe acest şantier au lucrat aproape o sută de persoane.

Garanţia oferită de constructor pentru această lucrare este de cinci ani.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Studenții sibieni au intrat în atmosfera Crăciunului

DSC_7542Gogoși, mere coapte, plăcintă cu mere, colinde și multă bună dispoziție. Așa au sărbătorit studenții din caminele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, intrarea în magica atmosferă a Sărbătorilor de iarnă. Marți seara, în 24 noiembrie, cu o lună înainte de Ajunul Crăciunului, ULBS a organizat a doua ediție a evenimentului ”Parfum de Crăciun în fiecare Cămin”.

Cele mai harnice dintre studente și-au pus șorțul de gospodine și au intrat în bucătărie. Timp de câteva ore, ele au pregătit pentru colegii și colegele lor bunătăți după rețete învățate bunici. ”Rețeta de gogoși am învățat-o de la mama, dar bunica este cea care ne-a transmis secretul”, spune Anca, studentă la Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate. ”Asistentă” i-a fost colega de facultate, Alexandra, cea ca a fost ”responsabilă” de coptul merelor cu scorțișoară și rom.

Între timp, ceilalți colegi s-au ocupat de împodobitul căminelor și a brazilor. Inclusiv parcul din fața clădirilor a fost inundat de lumina caldă a instalațiilor. Totul sub coordonarea administratorilor căminelor și a directorului general administratvi adjunct al ULBS, conf. univ. dr. Ramona Todericiu.

De la sărbătoarea studenților nu a lipsit nici rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea. Acesta a colindat și a împodobit bradul împreună cu studenții. ”Vă doresc tuturor să vă bucurați de Crăciun, alături de familii și toți cei dragi și să ne vedem sănătoși în anul care vine”, le-a transmis rectorul.

Nici studenții străini, veniți la Sibiu prin intermediul programelor Erasmus și Erasmus+ nu au rămas indiferenți la sărbătoarea din cămine. Ei au pregătit chiar un program de colinde, s-au înfruptat din gogoși și plăcinta cu mere și și-au făcut sefie-uri cu bradul de Crăciun.

”Ne bucurăm foarte mult că acest eveniment este primit cu atâta entuziasm de către studenți. Este un prilej de bucurie pentru toți, români și străini. Am decis să organizăm petrecerea de Crăciun cu o lună înainte pentru ca studenții să se poată bucura cât mai mult de această sărbătoare”, a explicat Ramona Todericiu.

Tag-uri:

Comentarii: Nu sunt comentarii »