Bursele de excelenţă acordate la Balul Rotary 2018

Clubul Rotary din Târgu-Jiu a organizat şi în acest an competiţia pentru Bursele de Excelență Rotary 2018. În urma înscrierilor desfășurate în perioada 19 martie-20 aprilie 2018 au intrat în competiție 17 propuneri de tineri cu performanțe deosebite ce studiază în școlile din Județul Gorj. Competiția a avut două etape: o primă etapă în care au fost analizate candidaturile tinerilor înscriși în competiție și o etapă finală constând în prezentarea unui eseu motivaţional şi susținerea unui interviu. Câștigători celor 3 burse acordate sunt Popescu Ioan – Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, Roşca Raluca – Colegiul „Gheorghe Tătărescu“ din Rovinari şi Cioplean Marian – Colegiu Naţional „Virgil Madgearu“.

Premierea elevilor a avut loc vineri, 4 mai, în cadrul evenimentului Balul Rotary 2018, care a avut drept scop şi strângerea de fonduri pentru continuarea proiectului Burse de Excelență. Cei prezenţi au avut ocazia de a licita pentru mai multe tablouri, operele de artă fiind toate adjudecate la preţuri bune. Ştefan Ghimişi, preşedintele Clubului Rotary Târgu-Jiu, a confirmat că „a fost o acţiune reuşită, din toate punctele de vedere. Au fost licitate toate operele, foarte bine, astfel că anul viitor o să continuăm proiectul Burselor de Excelenţă şi cu siguranţă, o să dăm mai multe burse.”

Invitatul serii a fost artistul Nicu Alifantis.

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Technogods – 10 copii extraordinari care au reprezentat România la compeţia internaţională de robotică de la Detroit

Technogods Robotics Team, echipa de robotică a Colegiului Naţional Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, calificată să ne reprezinte țara în Statele Unite ale Americii, în etapa internațională a concursului FIRST TECH CHALLENGE, a reuşit performanţa de a fi singura echipă din Europa care a ajuns în semifinale! Este cea mai bună performanță pe care a obținut-o România până acum la acest campionat. În semifinale, echipa Technogods a fost învinsă de către campioana mondială din acest an.

La competiție au participat 128 de echipe, acestea fiind împărțite în 2 divizii: Edison și Ochoa. Echipa Technogods a fost în divizia Edison alături de alte 2 echipe din România: Xeo (Alba Iulia) și Autovortex Fan Curier (București). În calificări, echipa Technogods a jucat 9 meciuri în care a obținut 8 victorii, clasându-se pe locul 4 în clasamentul diviziei și astfel ajungând în semifinale.

Ne bucurăm mult pentru Technogods! Avem motive să fim mândri de românii noștri!

Tag-uri: , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Gorjbotics – prima ediţie, miercuri, 18 aprilie – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu

Ce înseamnă Gorjbotics? Un eveniment unic pentru comunitatea locală, primul pas in dezvoltarea comunitatii STEM din Gorj.

Echipele de robotică Technogods Robotic Team și Tea Borgs vă invită să vedeți cum funcționează cei 2 roboți gorjeni participanți la First Tech Challenge România și să cunoașteți mințile din spatele lor!

Miercuri, 18 aprilie, ora 19:30, la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din TgJiu.

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Prietenii noștri robotici s-au calificat pentru competiția din USA

Vă prezentam prin februarie o echipă de tineri talentați și pasionați de robotică din Târgu Jiu care vor participa anul acesta la București la un nou sezon de FIRST TECH CHALLENGE: Technogods Robotics Team de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu.

Iată-i azi, după confruntarea finală de ieri, pe scena competiției BRD FIRST Tech Challenge România, primindu-și emoționați premiul:

 

Cele 4 echipe care pleacă la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit:
Inspire Award 1 - Team RO001 Xeo Alba Iulia, Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia,
Inspire Award 2 - Quantum Robotics - RO 077, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București,
Winning Alliance Captain - QUBE.., Colegiul Național Mihai Viteazul din București,
Winning Alliance 1st Pick - Technogods Robotics Team, Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, Târgu-Jiu.

 

Ionuţ, Stama, Edi, Robert, Dumi, Vlad, Nico, Denis, Ovidiu, Mihai - felicitări copii, dar și mentorilor Mihaela Runceanu şi Alex Budin! Aveți în continuare tot sprijinul nostru!

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Kiss Fm susţine Technogods Robotics Team

Sunt tineri, isteţi foc, entuziaşti pân-la cer şi înapoi, sunt echipa de robotică a Colegiului Naţional Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu - ei sunt Ionuţ, Stama, Edi, Robert, Dumi, Vlad, Nico, Denis, Ovidiu, Mihai - sunt Technogods Robotics Team. Îndrumaţi de mentorii lor, Mihaela, Adrian şi Alex, ei construiesc un robot cu care vor participa în luna martie la Concursul naţional de robotică şi tehnologie FIRST Tech Challenge România.

Anul trecut au fost prima și singura echipă care a reprezentat județul Gorj la prima competiție FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Tech Callenge București. După 6 meciuri lungi, 4 victorii și 2 înfrângeri, au luat locul 13 din 54 de echipe din țară la primul sezon al concursului.

Anul acesta țintesc primele 3 locuri pentru a putea merge în finală, unde, dacă vor câștiga, vor putea merge mai departe la etapa internațională în Statele Unite ale Americii. Au nevoie de ajutor financiar pentru a cumpăra piese (doar anumite piese impuse de organizatori), pentru transport, cazare și masa la concursurile la care vor participa. Până acum au cheltuit peste 13000 lei, bani strânși de la părinți, foști elevi şi câteva firme, și încă mai au nevoie de ajutor.

Kiss Fm îi susţine aşa cum poate mai bine, pentru ca Technogods să-şi vadă visul împlinit: robotul construit de ei să fie între primii trei şi echipa lor să reprezinte România la concursul din Statele Unite. Dacă puteţi şi vreţi să îi ajutaţi financiar, voi vă punem la dispoziţie spaţiu de emisie în programele noastre locale. Tot ce trebuie să faceţi, pentru început, este să luaţi legătura cu ei, Technogods Robotics Team, pe facebook sau cu noi, Kiss Fm Târgu Jiu.

Împreună putem pune oraşul nostru şi România pe harta inovaţiei şi tehnologiei!

 

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Kiss 4 Love pe 14 februarie în Shopping City Târgu Jiu

În luna iubirii, surprizele te pândesc la tot pasul. Cum ar fi, de exemplu, acest panou foto amplasat la una din intrările în Shoping City Târgu Jiu.

Pentru sărutări pasionale sau selfie-uri haioase, panoul Kiss4Love vă aşteaptă alături de celelalte surprize pregătite în săptămâna iubirii pentru voi!

Tag-uri: , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Winterkiss Rânca 26-28 ianuarie

La sfârşit de săptămână ne găsiţi pe pârtiile din Rânca, cu cea mai bună muzică, premii şi veselie!

Din zori de zi până târziu în noapte, suntem cu voi în aventurile pe pârtie sau la apres-ski.

Hai la Rânca!

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Suntem radioul numărul 1 în România! Vă pupăm şi vă iubim!

Kiss FM este în continuare cel mai ascultat radio din România conform ultimului val de sondaje, iar mulțumirile noastre se duc și de această dată către ascultătorii noștri, cea mai cool gașcă de oameni care iubesc muzica!

Voi sunteți cei care ne mențineţi pe cea mai înaltă poziție, iar împreună formăm cea mai mare comunitate on air și online! La fel ca până acum, promitem să vă livrăm pe frecvențele Kiss FM umor de calitate și cele mai fresh hituri! Pentru că sunteți cei mai tari ascultători!

Și ca să nu existe niciun fel de dubiu, vă lăsăm și datele oficiale:

Conform studiului de audiență realizat în perioada 28 august -17 decembrie 2017 de IMAS- Marketing și Sondaje S.A. și MERCURY RESEARCH S.R.L, la nivel național Kiss FM este ascultat zilnic de 2.462.100 de persoane.

VĂ MULȚUMIM!

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

RÂZI CU RUSU ŞI ANDREI. DIN 15 IANUARIE, LA KISS FM

Anul nou începe ca naiba pentru Kiss FM! Asta pentru că a trebuit să găsim un prezentator nou pentru matinalul numărul 1 din Romania, care, din 2014 și până la finalul lui 2017 s-a numit „Râzi cu Sergiu și Andrei!”, pentru că Sergiu...

Sergiu Floroaia, spre noi orizonturi

Sergiu Floroaia și-a dorit să petreacă mai mult timp cu familia sa, dar și cu angajații SpaceX care i-au promis că va fi primul bărbat de pe planeta Venus. A decis să facă această schimbare la începutul anului. A fost singura rezoluție de anul nou pe care a respectat-o, promisiunile să se apuce de sală și să mănânce mai sănătos au fost deja abandonate încă din 1 ianuarie.

Ionuț Rusu e singurul pe care l-am găsit ready and willing și are toate calitățile pe care ni le dorim de la un prezentator de matinal: a zis că vine! Așa că l-am luat! Băiatul ăsta va face echipă cu Andrei Ciobanu și vor prezenta, din 15 ianuarie, în fiecare zi matinalul, de luni până vineri, de la 06:00 la 10:00! Asta în ciuda propunerii lui Andrei de a începe matinalul undeva după prânz, măcar din când în când.
Andrei Ciobanu s-a bucurat nespus la auzirea veştii că va avea un coleg nou la emisiune. "Mai bine mă lăsaţi singur, că oricum tot aia era!" a declarat el, entuziasmat. După care ne-a blocat apelurile, sms-urile, WhatsApp-ul. Sperăm că vine, totuşi, la muncă de luni.

Ar mai fi fost loc şi de un citat de la Ionuţ Rusu, dar n-a zis nimic interesant, aşa că n-avem ce să scriem.

"Râzi cu Rusu şi Andrei". De luni, 15 ianuarie, de la 6:00 la 10:00, la Kiss FM.

Atât s-a putut.

Tag-uri: , , , , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »

Mos Crăciun şi Kiss Fm Târgu Jiu fac echipă în Shopping City

Moș Crăciun vă așteaptă în Targu Jiu - Shopping City cu daruri dulci de la Magic FM Romania și Kiss FM 🎅

Sărbători fericite!

Tag-uri: , , ,

Comentarii: Nu sunt comentarii »