6 utilizări neobișnuite ale lucrurilor obișnuite

În viața de zi cu zi suntem înconjurați de lucruri care ni se par obișnuite așa că nu ne mai gândim cum au apărut sau ce scop aveau la momentul respectiv. Noi ne-am decis să vă arătăm scopurile mai puțin cunoscute ale lucrurilor uzuale.

În viața de zi cu zi suntem înconjurați de lucruri care ni se par obișnuite așa că nu ne mai gândim cum au apărut sau ce scop aveau la momentul respectiv. Noi ne-am decis să vă arătăm scopurile mai puțin cunoscute ale lucrurilor uzuale.

1.      Gaura din mijlocul gogoșilor – Gustarea asta a apărut cu sute de ani în urmă. Oricine a urmărit până acum „Cake Boss” sau orice altă emisiune de făcut torturi și prăjituri știe că pot avea orice formă ne putem imagina. Nimic nu e imposibil. În trecut, însă, tehnologia nu era așa de avansată așa că patiserii se chinuiau să coacă uniform aluatul. Ca să nu mai rămână crud la mijloc, ei au inventat gaura din mijloc și acum a rămas o tradiție.

2.      Banda neagră de pe parbriz – Știm cu toții banda neagră din marginile geamurilor de la autobuz care se termină cu punctulețe și ne face să ne întrebăm mereu de ce e acolo. Ei bine, noi am reușit să găsim un răspuns. Ea protejează substanța care sigilează spațiul rămas pe lângă geam la montare și se termină cu acele puncte pentru a arăta estetic.

3.      Ochelarii de soare – Ați crede că scopul lor e înțeles de la sine datorită numelui. Dacă ne uităm un pic la istoricul lor, realizăm că de fapt au fost creați de popoarele Arctice din cauza zăpezii orbitoare (se pare că cei care poartă ochelari de soare și iarna știu cu adevărat la ce se folosesc). În secolul 12 au început să fie purtați și de judecătorii din China  pentru a-și ascunde emoțiile.

4.      Marginile de caiet – Deși e greu de crezut, ele nu erau destinate comentariilor furioase ale profesorilor. Știm cu toții că în trecut rozătoarele erau o adevărată problemă, rodeau tot ce găseau, inclusiv hârtie. Ca informația să nu fie mâncată odată cu hârtia, au fost inventate marginile goale.

5.      Găurile de dedesubtul lacătului – Oricine are lacăte le folosește în general afară. Mai știm totuși că ploaia, zăpada și chiar soarele grăbesc deteriorarea lor. Un truc foarte deștept este să turnați niște ulei în gaura de dedesubtul lacătului și acesta va merge „ca uns”.

6.      Dungile de pe jack-ul de la căști – Căștile sunt esențiale în ziua de azi și toți avem măcar o pereche (și poate încă una sau două de rezervă). V-ați întrebat vreodată de ce jack-urile au câteva linii paralele pe ele? Noi am aflat că nu sunt doar decorative: de la ele pleacă fire conectate la ambele căști. Fără ele, sunetul s-ar auzi numai într-o cască.

Nouă ni s-au părut interesante informațiile astea. Tu le știai?

Sursa: Brightside.me

Foto: Brightside.me

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.