Știai ce tradiții de Crăciun au celelalte țări din Europa?

Uite care sunt obiceiurile altor țări atunci când vine vorba de Crăciun.

Împodobirea bradului de Crăciun sau primirea colindătorilor se numără printre obiceiurile pe care le practicăm an de an, în preajma sărbătorilor. Totuși, fiecare țară are tradițiile ei în perioada sărbătorilor de iarnă, așa că ne-am gândit să vă spunem care sunt acestea.

În Suedia, Moș Crăciun vine pe un cal alb și lasă cadourile în ghetele așezate la ușă. Cei mici obșinuiesc să pună în încălțăminte fân și zahăr pentru calul Moșului.

În dimineața de 25 decembrie, norvegienii primesc darurile de Crăciun într-un mod neobișnuit. Cadourile sunt puse deasupra ușii, într-un sac.

Copiii din Islanda au parte de 13 Moși Crăciuni. Ei primesc cadourile cu 13 zile înainte de Crăciun, atunci când primul Moș vine și le pune dulciuri în ghete. 

Cei din Danemarca mănâncă în Ajunul Crăciunul o budincă specifică, care conține o migdală. Se spune că cine găsește migdala va avea un an norocos. 

Se pare că germanii au un obicei ciudat pentru a ține departe de ei lucrurile rele. În noaptea de Crăciun ei ard un butuc și astfel consideră că vor ține la distanță hoții tot anul. 

Englezii îi compun lui Moș Crăciun scrisori, iar la finalul serii le aruncă în șemineu, pentru ca dorințele să iasă pe horn.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.