INTERVIU | Portugal. The Man: „România este un loc pe care am vrut să îl vizitez toată viața”

Citește acum interviul nostru exclusiv cu Portugal. The Man, trupa care a câștigat un Grammy pentru hitul „Feel It Still”!

Ai ascultat de o mulțime de ori „Feel It Still” și te-ai întrebat oare cine e Portugal. The Man? Ei bine, nu este vorba despre un singur artist, ci despre o trupă, care are deja vechime în industria muzicală. Băieții au început să facă muzică în 2004, iar în 2017 au dat lovitura cu un mega-hit, care le-a adus și un Grammy! Chiar dacă nu au ajuns pe la noi, băieții au un coleg îndrăgostit de România, mai exact Zachary Carothers, basistul formației, care a stat de vorbă cu noi!

Salut, Zach! Ce culoare porți azi? Mov, galben, roșu sau albastru?

Sunt îmbrăcat în negru azi! În general combinăm multe culori când suntem în turneu. Chiar îmi plac culorile din piesa noastră, dar totuși nuanța mea preferată este albastru.

Dacă tot a fost Valentine’s Day mă gândeam să facem un interviu mai... romantic! Ce zici?

Sigur! E o idee genială!

Cu ce piesă de la Portugal.The Man aș putea să impresionez un tip?

Dacă tipul a auzit de trupa noastră, aș alege ceva mai greu, ceva ce doar un fan adevărat ar recunoaște, poate „All Your Light”. E una dintre piesele mele preferate!

Îmi place mult și „Feel It Still” și chiar mă gândeam să te întreb care e treaba cu 1966 și 1986. Anii aștia sunt legați de niște evenimente?

În primul rând rimează! Asta a fost cea mai importantă parte! Dar sunt și câteva motive specifice, însă ideea generală a fost să dăm timpul înapoi și să ne aducem aminte de generațiile care au schimbat ceva. Spre exemplu 1966 a fost un an important, atunci a avut loc lupta pentru drepturile civile în America, iar în afară s-au făcut o mulțime de descoperiri, care continuă și în ziua de astăzi.

Dar am făcut referire și la 1986, pentru că în acel moment muzica hip hop începuse să devină populară în New York, în special Beastie Boys, care au lansat „Fight For Your Right To Party”, în 1986. Am scris versul „A rebel just for kicks”, când lucram cu Mike D de la The Beastie Boys, deci cumva piesa „Feel It Still” este un tribut adus acelei trupe.

Cum ați reacționat când ați văzut că „Feel It Still” v-a adus în topuri lângă Justin Bieber?

Hahaha! A fost o nebunie” Am știut că avem un cântec bun, i-am adăugat câteva elemente speciale, dar nimeni nu a preconizat că piesa va merge atât de bine. Am 36 de ani, sunt din Alaska și sunt în topuri lângă Taylor Swift și Justin Bieber, iar asta e o nebunie! A fost ceva de necrezut! Am câștigat un Grammy!

Unde ați pus trofeul?

Încă nu îl avem! Dacă câștigi un Grammy, trebuie să aștepți pentru trofeu, pentru că toată lumea folosește aceeași statuetă pentru poze, care este destul de grea, și care nu are niciun nume scris pe ea.

După asta, trebuie să aștepți cam două luni, pentru că ei gravează fiecare trofeu cu numele câștigătorului și apoi le trimit. Încă nu știu unde o să îl pun, probabil că o să i-l dau mamei. Sau poate că o să-l păstrez eu o vreme.

Îmi promiți că vei posta o fotografie cu adevăratul trofeu?

Normal! Abia aștept!

Pe albumul „Woodstock” este încă o piesă care mi-a atras atenția, „Live In The Moment”, care a ajuns pe soundtrack-ul de la FIFA 2018. Este cineva din trupă pasionat de jocuri video?

Normal! John este foarte pasionat de jocurile video, dar niciunul dintre noi nu este fanul celor sportive. Știu mulți oameni care preferă astfel de jocuri, iar pentru noi a fost o oportunitate ca piesa noastră să fie folosită pentru FIFA! În copilărie, când locuiam în Alaska, nu aveam internet, și descopeream toate piesele tari din filme sau din jocurile video.

Noi am început cu Super-Mario!

Oh, da, era popular în Alaska! Apropo, cum e România? Am urmărit fiecare film cu Dracula până acum, personajul lui Bram Stoker! Și din ce am văzut, România pare un loc fascinant!

Dacă ești în căutare de vampiri, sigur vei întâlni câțiva pe aici! Haha! Apropo, aveți România pe lista voastră de turneu?

Încă nu avem nimic programat, dar România este un loc pe care am vrut să îl vizitez toată viața, așa că trebuie să ajungem acolo cât mai repede. Chiar o să îmi sun colegii să îi rog să stea cu urechile ciulite, poate află ceva, pentru că e o țară minunată și chiar vreau să ajung acolo.

De la România trecem la Portugalia! Cum a luat naștere numele trupei? Aveți rădăcini latine?

Am ales numele trupei înainte de a vizita Portugalia. Oricum ideea a fost aceea de a crea un personaj fictiv, cum a făcut David Bowie cu Ziggy Stardust. Noi mereu vom fi o trupă, nu va fi vorba niciodată de o singură persoană, așa că am decis să ne numim proiectul după o țară.

O țară are un singur nume, e un singur grup de oameni, o singura voce în lume, și ne-am gândit că Portugalia ar fi o idee cool pentru „băiatul nostru”. Am fost în Portugalia de câteva ori, e o țară minunată, cu oameni cumsecade.

Într-un interviu v-ați descris ca fiind „bătrâneii fresh” ai industriei. Încă vă simțiți așa?

Haha! Îmi aduc aminte acel interviu, era pentru Grammy! Trebuie să ții minte că suntem niște oameni cu picioarele pe pământ, ne știm locul, dar sunt multe persoane care sunt mereu atente la ceea ce spui și la cum te îmbraci. Nimănui nu îi pasă de noi. Chiar dacă am câștigat un premiu la o categorie importantă, eram conștienți că vedetele petrecerii erau Bruno Mars, Beyonce și Jay-Z și noi eram cumva ăia cei mai ciudat îmbrăcați de la balul de absolvire. Eram ca un pește mic într-o baltă mare, așa că le-am spus băieților să nu își facă griji. Mike D de la Beastie Boys ne-a dat același sfat, atunci când l-am sunat să îl întrebăm ce să facem la Grammy-uri. Îmi aduc aminte că ne-a spus: „Nu trebuie să faceți nimic, doar fiți voi înșivă!”, și asta am făcut.

Zach, am nevoie un hashtag cool pentru acest interviu! Mă poți ajuta cu o sugestie?

Wow! Hai să fie #Romania.TheMan!

 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.