Trupa Vunk se pregătește să pună în scenă cea mai mare producție a formației din acest an, concertul simfonic rock „Cameleom”, care va avea loc la Arenele Romane, pe 24 mai! Cu această ocazie am stat de vorbă cu solistul trupei, Cornel Ilie, care ne-a povestit mai multe despre eveniment!
Cornel, dacă tu ai fi un cameleom, ce culoare ar avea fericirea ta? Dar dezamăgirea?
Cred că fericirea ar fi verde. Este culoarea pe care o caut mereu, fără să-mi propun asta. Iar dezamăgirea cred că ar fi ceva translucid.
Spune-mi o piesă din repertoriul VUNK, care transmite exact ce gândeai sau simțeai la un moment dat! O piesă care te dă de gol.
În toate piesele mă dau de gol puțin câte puțin. Totuși, cred că “Fiecare” spune cel mai mult despre mine.
Suntem în era tehnologiei! Cum crezi că vom ajunge să ne exprimăm emoțiile peste zece ani? Pe un ecran, prin holograme, sau prin zâmbete și lacrimi?
O să existe o reîntoarcere la comunicarea fără tehnologie. Trebuie să existe. Dar să definim de la început că tehnologia este minunată pentru a transmite informații. Comunicarea directă, de la om la om, este necesară pentru a transmite emoții.
Povestește-mi puțin despre viitorul concert! De ce Arenele Romane?
„CAMELEOM” este născut din nevoia de a știi că există oameni care-și asumă cine sunt ei cu adevărat, care se acceptă așa cum sunt, chiar dacă sunt mai multe rele decât bune. Este un concert pe care l-am dus la Arenele Romane, pentru că arhitectura locului este cea mai potrivită pentru aura pe care o va avea concertul, aceea de simfonic rock.
Veți avea un decor la fel de impresionant ca cel de la ultimul concert de la Sala Polivalentă?
Nu putem compara, sunt concepte diferite, locații diferite. Întotdeauna comunicăm foarte mult și vizual în timpul unui concert, dar de data asta, muzica va respira mai mult.
Ai regretat vreodată că nu ai spus ceea ce simțeai la momentul potrivit?
Da, s-a întâmplat. Și am încercat să învăț lecția asta, să nu se mai repete, pentru că nespunând ce simți este ca un microb care rămâne în tine și frământă, macină pe dinăuntru.
În astfel de cazuri, te păcălești pe tine sau simți că îi protejezi pe cei din jur?
Am trecut prin ambele variante. Este de preferat să protejezi ideea de adevăr și asta va duce unde trebuie, chiar dacă mai târziu decât vrei tu.
Dacă te-ai transforma într-un supererou, care ar fi prima cauză pentru care ai lupta?
Exact asta: de a ne exprima emoțiile și ideile fără piedici puse de noi, înșine.