VIDEO | Cum este în backstage la festivalul UNTOLD

În prima zi de festival am făcut un tur în backstage. Iată ce a ieșit!

Te-ai întrebat vreodată cum e în backstage? Locul acela unde stau artiștii înainte să intre pe scenă și să cânte în fața a mii de oameni? Ei bine, noi am făcut un tur în prima zi de festival și am vorbit cu Edi Chereji, care ne-a explicat cum funcționează totul.

Dan Fințescu a făcut un tur rapid în backstage, iar Edi Chereji i-a fost ghid! Dacă noi suntem obișnuiți cu partea din fața scenei, unde totul arată perfect, trebuie să știți că în spatele unui festival este multă muncă, iar de partea tehnică nici nu mai vorbim!

Edi ne-a făcut cunoștință cu sistemele de sunet, instrumentele trupelor, rezervele de lumini, dar și culoarul de „load in“, pe unde  sunt transportate echipamentele.

Scena principală este cea mai impresionantă de anul acesta și este mult mai mare decât anul trecut. Dan Fințescu l-a luat pe Edi l-a întrebări și a reușit să afle cât a durat construirea celei mai mari scene din cadrul festivalului.

„Construirea scenei durează aproximativ două săptămâni, cel mai mult durează partea structurală, care reprezintă siguranța festivalierilor și a artiștilor, după care urmează partea interesantă, se aduc pereții de leduri. Anul acesta avem peste 500 mp de leduri și aproximativ 3000 mp de decorațiuni. Pentru prima dată, anul acesta avem elemente 3D în decorul scenei“, ne-a spus Edi Chereji

Ca în fiecare an, festivalierii petrec până dimineață, iar asta nu e o treabă ușoară nici pentru organizatori, nici pentru artiști! 

„În fiecare dimineață, în jurul orei 5 se termină concertele, însă atunci când Armin e pe scenă avem surprize plăcute. În fiecare an a cântat cel puțin până la ora 7. Mă întreba cineva cum facem dacă Armin va sta până la ora 7, atunci când clujenii vor merge la muncă. Și am zis ce e rău în a merge la muncă, în timp ce îl auzi pe Armin cum pune muzică în continuare?!“, a spus Edi Chereji.

FOTO: UNTOLD

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.