Care este cuvântul anului 2018! Pentru tine semnifică ceva?

Iată care este cuvântul anului 2018!

În fiecare an, cei de la site-ul dicționarului Oxford  anunță care este cuvântul anului, iar în 2018 au ales cuvântul „toxic”. Se pare că în 2018, căutările pentru cuvântul „toxic” au crescut cu 45%, din cauza subiectelor dezbătute în presă. Cuvântul a devenit popular în urma scandalului privind otrăvirea agentului secret Serghei Skripal, dar și în timpul mișcării „Me Too”. În plus, termenul „toxic” a fost folosit în toate articolele privind poluarea mediului.

„Toxic” a reușit să surprindă cel mai bine „etosul, spiritul sau preocupările” anului 2018, după cum anunța site-ul dicționarului Oxford.

Cuvântul anului 2017 a fost „youthquake”, care semnifică o „schimbare importantă culturală, politică sau socială produsă de acţiunile sau influenţa tinerilor“.

Totuși, Merriam-Webster vine cu o altă alegere și propune cuvântul „justiție”, drept cuvântul anului 2018. Se pare că acesta s-a aflat printre cele mai căutate cuvinte ale anului datorită evenimentelor care au avut loc în ultimele 12 luni.

Față de 2017, căutările pentru cuvântul „justiție” au crescut cu 74% pe site-ul Merriam-Webster, care are 100 de milioane de vizualizări și aproximativ 500 de milioane de vizitatori pe lună.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.