5 lucruri pe care nu le știai despre fetițele Powerpuff

Au trecut peste 20 de ani de la lansarea desenelor animate Powerpuff Girls, iar noi ne-am gândit să-ți divulgăm niște secrete!

Îți mai aduci de fetițele Powerpuff? Dacă ai crescut cu Cartoon Network, atunci cu siguranță știi despre ce personaje vorbim. Blossom, Buttercup și Bubbles erau celebrele eroine care salvau orice situație în Townsville. În serialul animat, acestea au fost create de Profesorul Utonium, care juca rolul unei figuri paterne pentru cele trei Powerpuff Girls. 

Au trecut peste 20 de ani de la lansarea acestor desene animate, iar noi ne-am gândit să-ți divulgăm niște secrete!

Aveau nume diferite în alte țări

Știai că fetițele Power Puff au avut nume diferite în țările în care s-au difuzat desenele animate?  În Marea Britanie și în America, ele erau cunoscute drept Bubbles, Buttercup și Blossom, însă în America Latină, personajele erau numite – Bubble, Chocolate și Acorn.

În schimb, în Italia, acestea erau cunoscute cu numele de Dolly, Lolly și Molly, iar în Franța – Belle, Bulle și Rebelle.

Deși numele lor a fost schimbat, personajele erau la fel, inclusiv culorile care le reprezentau. Totuși, producătorii au decis să le schimbe numele datorită diferențelor culturale.

Ochii foarte mari

Cu siguranță ai remarcat și tu că fetițele Powerpuff aveau ochii exagerat de mari. Același lucru l-am observat și la personajele din tablourile filmului „Big Eyes”, din 2014, în care au jucat Amy Adams și Christoph Waltz. Se pare că ochii au fost inspirați din creațiile pictoriței Margaret Keane, a cărei poveste a stat la baza filmului „Big Eyes”.

Margaret Keane a fost o pictoriță din Statele Unite,  ale cărei creații au fost furate de soțul ei. La un moment dat, aceasta picta non-stop, câte 16 ore pe zi, iar soțul ei și-a însușit tablourile, devenind unul dintre cei mai renumiți pictori din acea perioadă.

După ce și-a părăsit soțul, Keane a dezvăluit că ea a fost cea care a realizat toate acele picturi și că și-a recâștigat drepturile asupra lor, în urma unui proces de defăimare.

Fața lui Miss Bellum

În fiecare episod în care apărea Miss Bellum, ne întrebam cum arată chipul acestui personaj. Secretara primarului era unul dintre cele mai misterioase personaje din Powerpuff Girls, iar cei de la Tesco au profitat de acest aspect și au lansat chiar și o jucărie. Păpușa avea capul întors în cutie, iar dacă voiai să-i vezi fața lui Miss Bellum, trebuia să cumperi jucăria.

The Beattles, sursă de inspirație pentru desene

Seria PowerPuff Girls a inclus o mulțime de referințe din anii 80 și 90, iar într-unul din episoade s-a făcut referire chiar și la trupa The Beatles.  Episodul „Meet the Beat-Alls” îi avea în centrul acțiunii pe Mojo Jojo, Him, Fuzzy Lumpkins și Princess Morbucks,  care formaseră o gașcă de răufăcători, pregătiți să creeze haos în Townsville.

La finalul episodului își face apariția și Mojo Yono, de care Mojo Jojo se îndrăgostești iremediabil. Din cauza lui Mojo Yono, gașca se destramă, așa că putem spune că povestea lor este asemănătoare cu cea a lui John Lennon și Yoko Ono.

Diavolul sau HIM?

La începutul seriei, personajul HIM era denumit Diavolul, însă producătorii au primit plângeri din partea părinților, așa că au fost nevoiți să îi schimbe numele. Până la urmă, producătorii i-au modificat numele în HIM, o prescurtare de la His Infernal Majesty, iar personajul a devenit unul dintre cei mai populari răufăcători din serial, alături de Mojo Jojo.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.