Doliu în lumea modei: Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani

Karl Lagerfeld, celebrul designer al casei de modă Chanel, a murit la vârsta de 85 de ani.

Karl Lagerfeld, celebrul designer al casei de modă Chanel, a murit la vârsta de 85 de ani. Celebrul designer a decedat într-un spital din Paris, după o lungă luptă cu cancerul pancreatic.

Karl Lagerfeld și-ar fi petrecut ultimele două săptămâni în spital, lipsind de la show-urile haute couture ale casei de modă Chanel, care ar fi avut loc în Paris, pe 22 ianuarie. Atunci, reprezentanții companiei ar fi declarat că acesta se simțea obosit.

Cine a fost Karl Lagerfeld?

Karl Lagerfeld a fost un celebru designer, fotograf și caricaturist german, care a locuit în Paris. În 1982, directorul Chanel, Alain Wertheimer, i-a propus lui Karl Lagerfeld să lucreze pentru compania sa, iar atunci toți apropiații săi l-au sfătuit să nu accepte propunerea.

Pe atunci Chanel era considerată o casă de modă care nu mai avea nimic de oferit, decât istorie. „Cu mult timp în urmă, Chanel nu mai era în pas cu moda. Doar nevestele doctorilor din Paris mai purtau. Nimeni nu o voia, era fără speranţă”, declara Karl imediat după lansarea primei sale colecţii, în ianuarie 1983.

Totuși, Karl a acceptat propunerea și a reinventat tradiționalul, readucând în prim-plan sacoul clasic, fustele scurte, perlele, beretele și bijuteriile supradimensionale. Pe atunci, Lagerfeld a riscat destul de mult cu imaginea casei de modă Chanel – „Unii oameni spun că eleganţa a murit. Se înşală. Are o faţă nouă!”, spunea designerul în apărarea brandului său.

Karl Lagerfeld a reușit să aducă strălucirea de odinioară a casei de modă Chanel și a lansat în același timp și propriul concept: monocromia excentrică. El a creat costume pentru piese de teatru, care au fost apreciate de o mulțime de critici, iar în același timp, și-a continuat și pasiunea pentru fotografie. Designerul realiza toate fotografiile pentru colecțiile sale, care acum vor rămâne doar o amintire.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.