Amintiri din copilărie | Cum era viața cu telefonul fix?

Iată câteva amintiri din perioada telefoniei fixe!

Astăzi suntem nostalgici, așa că o să ne aducem aminte de cum era viața cu telefonul fix. Dacă astăzi telefonul este peste tot cu noi, ei bine, acum câțiva ani eram destul de „atașați” de telefoanele cu fir.

Mai știți când trebuia să vă grăbiți acasă pentru că „așteptați un telefon”? Vremurile acelea au apus, iar astăzi rareori folosim această expresie, datorită telefoanelor mobile, pe care le purtăm oriunde cu noi.

#1 Ora Exactă

Pe vremea când telefoanele mobile erau doar un vis, românii puneau mâna pe telefonul fix și sunau la numărul scurt 958 pentru a-și potrivi ceasurile.

La semnalul următor va fi ora...”, era vocea care te întâmpina după ce sunai la numărul de telefon. La celălalt capăt al firului era un așa zis robot, care îți spunea ora exactă, însă acesta a fost înlocuit ulterior cu vocea crainicei TVR, Georgeta Perlea.



#2 Funcția Redial

Mai știți telefoanele cu disc sau rotiță, care sunau ca un tramvai și la care îți lua mult prea mult timp să formezi un număr de telefon? Ei bine, după ele au apărut telefoanele analogice și o dată cu ele și noi funcții. Printre cele mai cunoscute opțiuni era și funcția „redial”, care îți permitea să reapelezi ultimul număr la care ai sunat.



#3 Cele două telefoane din casă 

Dacă ai avut vreodată două telefoane în casă atunci știi ce urmează. Unii dintre noi am avut câte două telefoane fixe în casă și sunau amândouă când cineva ne apela. Puteai să răspunzi la oricare dintre ele, dar de multe ori ni se întâmpla să ridicăm pe ascuns receptorul celui de-al doilea, ca să ascultăm conversația.

#4 Telefonul cu cuplaj

Telefonul cu cuplaj are o altă poveste, pe care sigur vi-o amintiți! În esență, pe o singură linie telefonică erau două persoane care aveau același număr. Dacă se întâmpla să ai același număr cu vecinul de la doi, trebuia să ajungeți la o înțelegere în privința apelurilor. 



#5 Prefixul și Paginiile Aurii

Dacă ai răsfoit vreodată Paginile Aurii, știi că erau acolo o mulțime de numere de telefon și că puteai suna pe oricine de acolo. Și cu siguranță ai dat și de lista prefixelor pentru fiecare județ. Așadar, dacă voiai să o suni pe bunica din Constanța, trebuia să formezi mai întâi prefixul județului, urmat de numărul de telefon.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.