FOTO | Cum arată primul restaurant subacvatic și cât costă o cină acolo!

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să mănânci sub apă?

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să mănânci sub apă? Nu vorbim despre Mica Sirenă sau Aquaman, ci despre primul restaurant subacvatic, deschis în Europa. Restaurantul „Under” a fost inaugurat în Norvegia și are o capacitate de 100 locuri. Deși a fost deschis de curând, restaurantul se află deja pe lista multor turiști care vor să viziteze Norvegia.

Restaurantul, denumit „Under", care înseamnă şi "minune" în limba norvegiană,  se prezintă sub forma unui tub mare de beton parţial scufundat în Marea Nordului, în sudul Norvegiei.

Restaurantul a fost proiectat de firma de arhitectură norvegiană Snoehetta, care a creat şi clădirea Operei din Oslo şi Muzeul Memorial 11 septembrie din New York.

Intrarea restaurantului seamănă cu o saună, având scânduri de lemn care acoperă secțiunea superioară, însă coborârea pe scările ce măsoară opt metri lungime te conduce într-o zonă de luat masa, unde se află o fereastră transparentă gigantică, care duce spre ocean.

Fondatorul Snoehetta, Traedal Thorsen, a declarat că această construcţie este concepută pentru a rezista la condiţii meteo extrem de vitrege şi pentru a face faţă la ceea ce el a numit "valul secolului".

Cât costă o masă într-un astfel de restaurant?

O masă completă cu 18 feluri pe bază de ingrediente locale şi fructe de mare poate costa până la 3.700 de coroane (430 de dolari) de persoană, cu băuturile incluse.

În această construcție te vei afla sub apă, între uscat și mare. Acest lucru îți va oferi o nouă perspectivă și un nou mod de a privi lumea, atât de deasupra cât și de sub linia apei”, a spus arhitectul restaurantului.

Foto: BoredPanda

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.