Darko Peric, actorul care îl interpretează pe Helsinki în „La Casa de Papel”, a locuit ani de zile în România! Iată povestea sa de viață!

Știai că Darko Peric din serialul „La Casa de Papel” a locuit ani de zile în România?

Dacă ești fan al serialului La Casa de Papel, atunci cu siguranță îl știi pe Helsinki, hoțul sârb care face parte din gașca de infractori antrenată de El Profesor. Darko Peric este cel care îi dă viață celebrului personaj, iar povestea sa de viață este una impresionantă, mai ales că o serie de amintiri îl leagă de România.

Darko s-a născut în Kladovo, un mic orășel din Iugoslavia, iar încă din copilărie, acesta a fost pasionat de arte. Debutul și l-a făcut pe o scenă mică, atunci când un artist cubanez l-a invitat să cânte alături de el celebra piesă „Guantanamera”. Pentru un puști de șase ani, acea experiență a fost cu siguranță una care memorabilă, pentru că acest lucru l-a determinat pe Darko să joace în piese de teatru, încă în timpul școlii.

De la actorie la medicină

În 1991, Darko spera să urmeze o școală de actorie în Zagreb, însă planurile sale au fost date peste cap din cauza războiului din Iugoslavia. Părinții săi au decis atunci ca fiul lor să studieze medicina, iar Darko a fost trimis la Facultatea de Medicină Veterinară din București, unde actorul și-a redescoperit pasiunea pentru cinematografie și teatru, mulțumită prietenilor săi de la Academia Română de Film.

Din București la Timișoara

Darko a combinat pasiunea pentru teatru cu studiile de medicină, iar în 1994, acesta s-a mutat la Timișoara, pentru a-și continua facultatea. Actorul a locuit timp de șase ani în Timișoara, unde a cântat în trupe punk și hardcore, fiind implicat în organizarea mai multor evenimente culturale. De-a lungul carierei, Darko a întâlnit diverși artiști care l-au convins să se mute în Berlin, unde a fost implicat în diverse proiecte cinematografice.

Din Berlin la Barcelona

În 2004, Darko s-a mutat în Barcelona, unde a fost cooptat pentru câteva show-uri ale televiziunii locale TV3, urmând ca primul său job important să fie în serialul „Crematorio” pentru Canal +, în 2010. Totuși, rolul care l-a ajutat să dea lovitura în industrie a venit puțin mai târziu, în 2016, când Darko a interpretat rolul lui Oso, un gangster ucrainian, în filmul „Mar de plastico”.

Din 2017, Darko Peric a obținut rolul lui Helskinki, în serialul  „La Casa de Papel”, care s-a dovedit un succes internațional, fiind premiat la categoria Best Drama, în cadrul galei Emmy Awards.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.