Cele mai bune filme de pe Netflix pentru oamenii care nu cred în dragoste

Dacă urăști Ziua Îndrăgostiților, uită-te la filmele astea care dovedesc că dragostea e o minciună.

Acum vreo doi ani, mă vedeam cu o tipă de vreo câteva săptămâni și am hotărât s-o scot la o întâlnire pe bune: cina și un film. A fost de acord și întâlnirea a mers brici până când tipa m-a întrebat: „Auzi...știi că duminică e Ziua Îndrăgostiților, nu?”

Bineînțeles că habar nu aveam că duminica aia urma să fie Ziua Îndrăgostiților. Dar ce era să zic? M-am prefăcut că știam, am chemat-o pe la mine, am comandat mâncare tailandeză și am ales cel mai deprimant film din lume la care să ne uităm: Touched with Fire, o dramă despre doi poeți bipolari (jucați de Katie Holmes și Luke Kirby) care se întâlnesc într-un spital de boli mintale, se îndrăgostesc cu disperare unul de altul și au o relație toxică. E ultima chestie la care să te uiți cu iubita sau iubitul de Ziua Îndrăgostiților. Și totuși, noi ne-am simțit grozav.

Ideea e că tu faci Ziua Îndrăgostiților așa cum vrei să fie. Dacă ești îndrăgostit și vrei să vezi un film romantic cu iubirea vieții tale, bravo ție. Dar dacă ești genul care vrea să-și amintească de lipsa de sens a vieții în ziua sfântă a pasiunii, iată niște filme de pe Netflix numai bune pentru tine.

45 Years

Poți cunoaște vreodată cu adevărat pe cineva? Drama britanică a lui Andrew Haigh trece prin foc ideea de căsătorie prin intemediul unui cuplu jucat de un Tom Courtenay diabolic de inocent și de o Charlotte Rampling mai bună ca niciodată. Cei doi găsesc un corp înghețat de câteva decenii cu câteva zile înainte de aniversarea lor de 45 de ani și chestia asta le schimbă viața. Dacă vrei să fii devastat până la capăt, uită-te și la The Night Porter după ăsta. Merge la fix.

Raw

Drama horror Raw duce expresia „îmi vine să te mănânc de dulce ce ești” la un cu totul alt nivel. Filmul de debut al regizoarei franceze Julia Ducournau arată cum un ritual dintr-o școală veterinară îi deschide unei eleve pofta de carne de om. Cică au fost oameni care au leșinat la un festival unde s-a proiectat filmul.

Boogie Nights

Filmul clasic al lui Paul Thomas Anderson ne duce înapoi în 1977, pe când motto-ul la ordinea zilei era „make porn, not love.” O poveste despre eșecuri umane a cărei vedetă e proteza de penis gigantică a lui Mark Wahlberg.

The Tribe

Am inclus filmul The Tribe pe lista cu cele mai bune filme pe care să le vezi spart, dar crede-mă că drama asta ucrainiană care se petrece într-o școală de surzi nu e genul de chestie pe care s-o vezi la întâlnirea cu iubita. Filmul, care se desfășoară în limbajul semnelor, fără subtitrare, are un scurt moment de tandrețe pe la mijloc, urmat de un lanț brutal de violențe care culminează cu un final sângeros.

Heathers

Christian Slater e bărbatul de vis pentru tine? Mai gândește-te, pentru că e un psihopat! Morala poveștii e că bărbații sunt de căcat și ar fi trebuit s-o alegi pe Martha Dunnstock de la început.

Before Midnight

Continuarea continuării celui mai romantic film din toate timpurile, Before Midnight arată ce se întâmplă când îndrăgostiții încep să se sature unul de mizeriile celuilalt. E finalul noroios al unei trilogii și, după cum sugerează și numele, e mai întunecat decât celelalte părți.

The Panic in Needle Park

Cu șapte ani înainte să se scrie scenariul la Requiem for a Dream, Pacino umbla distrus pe străzile din New York City și trăgea în jos după el tot ce iubea. Ce poate fi mai puternic decât dragostea? Bineînțeles, dependența.

Margot at the Wedding

Un alt titlu posibil al acestei drame de familie ar putea fi „Oameni albi cu cel mai nasol comportament posibil”. Nicole Kidman e coloana vertebrală a acestei povești, iar felul amar în care te face s-o iubești până la final te face să te întrebi dacă o fi, de fapt, adevărat că sângele apă nu se face.

Teeth

Au trecut zece ani de la premiera acestei comedii horror, dar ideea de vagin cu dinți a rămas la fel de proaspătă în istoria filmelor feministe. După cum a scris Sirin Kale anul trecut, Teeth „nu e doar o critică aspră la adresa puritanismului american, ci și un comentariu incisiv asupra patriarhatului, a consimțământului și a violenței sexuale. ”

The Imitation Game

Un film despre cum l-a ucis dragostea pe criptograful care a spart codul nazist. Mesajul e clar: dacă vrei să-ți meargă bine în viața asta, uită de sentimente și concentrează-te pe știință.

Nymphomaniac, partea 1 și 2

Cine altul decât sadicul danez de Lars von Trier ar fi putut înfățișa mai clar urâciunea relațiilor umane la fel de bine ca marchizul de Sade? Ai dragoste, ai sex și ai futai. Ce-ți mai trebuie de Ziua Îndrăgostiților.

Le-ai văzut pe astea? Încearcă și lista de filme pe care să le vezi spart

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.