Studenții din Cluj au construit un robot sumo și au nevoie de ajutorul tău pentru a pleca în Japonia

Află mai multe despre Team Vision și ajută-i să ajungă în Japonia pentru a-și îndeplini visul!

Dacă nu ai auzit până acum de robot-sumo, a venit timpul să îți prezentăm o echipă de tineri talentați din Cluj Napoca, specializați în construirea unor astfel de roboți. Tinerii din Team Vision se pregătesc să plece în curând la o competiție importantă din Tokyo, unde robotul lor va concura pentru marele premiu, însă pentru a ajunge în Japonia, clujenii au nevoie de susținere materială! Tocmai de aceea, vrem să le ducem povestea mai departe, așa că am stat de vorbă cu  unul dintre membrii echipei.

Ce este mai exact un robot sumo?

În concursurile de robot sumo, se încearcă imitarea modelului de sumo uman, din Japonia, de unde a și pornit întregul concept. Robotul câștigător într-o astfel de competiție este cel care rămâne ultimul pe ring. Pentru fiecare robot există anumite specificații pe care trebuie să le respecți, iar printre acestea se numără și faptul că robotul nu trebuie să fie mai mare de 20x20 cm și să nu depășească 3 kg.

Cum ați început să construiți roboți?

Noi am ales să construim roboți pentru că suntem cu toții studenți la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Cluj. Când am intrat la facultate, ni s-a prezentat un concurs care avea loc în Cluj, am fost și ne-a plăcut ce am văzut acolo. Ne-am gândit că astfel de competiții ne dezvoltă mult abilitățile de ingineri, pentru că toți ne dorim să urmăm o astfel de carieră.

Când ați construit primul robot și cât de lung a fost procesul?

Noi acum avem mai mulți roboți. Dar de primul ne-am apucat în octombrie 2016 și l-am terminat prin aprilie 2017. Noi nu aveam deloc experiență la început și nici sponsorizare. Acum, după toată experiența acumulată, putem să construim un robot întreg în aproximativ o lună. În momentul de față avem cinci roboți, iar ultimul, care este și cel mai bun, este cel cu care ne dorim să plecăm în Japonia.

Roboții Sumo nu sunt chiar jucării, dimpotrivă, pentru japonezi treaba asta este ca o religie sau ca un sport. Copiii de acolo încep încă de la șapte ani să construiască astfel de roboți. Noi am rămas surprinși când am fost la o astfel de competiție, pentru  că acolo erau copii de 12-13 ani care aveau roboți mai buni decât ce am construit noi. Ei au parte de sponsorizări serioase, iar campionatele sunt transmise la televizor.

Cu ce greutăți v-ați confruntat până acum, mai ales când a venit vorba de competiții?

Când vine vorba de competiții internaționale, avem mereu nevoie de susținere financiară. Acum avem nevoie de o sponsorizare de 5000 de euro, pentru a ne cumpăra bilete de avion, pe ruta Cluj Napoca – Tokyo. Noi trebuie să fim acolo pe 12 decembrie, așa că avem nevoie de ajutorul unui sponsor cât mai repede!

Dacă ți-a plăcut robotul creat de cei de la Team Vision și vrei să îi ajuți să ajungă în finala din Japonia, îi poți contacta la adresa contact.teamvision@gmail.com, sau aici.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.