INTERVIU | Descemer Bueno, despre prietenia cu Enrique Iglesias şi cea mai mare provocare din carieră

Află mai multe acum despre Descemer Bueno, autorul hitului "Bailando"!

Descemer Bueno este cunoscut în întreaga lume, datorită hiturilor „Bailando” și „Subeme la radio”, care i-au adus mai multe premii Grammy şi Billboard, dar şi un succes incredibil în topurile internaţionale. În acelaşi timp, Descemer este un nume exotic, mai ales pentru industria muzicală din România, unde a devenit cunoscut datorită colaborărilor sale cu Andra și Lidia Buble.

Se pare că artistul s-a îndrăgostit între timp de ţara noastră, şi a revenit la Bucureşti, pentru a ne povesti mai multe despre "Margarita", cocktail-ul muzical pe care l-a lansat alături de Lidia Buble. Piesa cu ritmuri latino are un vibe caliente şi te va duce cu gândul la vară, aşa că dacă încă nu i-ai dat play, e momentul să o faci!

Iar în timp ce savurezi piesa "Margarita", te invităm să îl descoperi pe Descemer şi povestea sa.

"Fericirea pentru mine este o stare. Încerc să fac numai lucruri care mă fac fericit. Spre exemplu, Bailando este piesa care mă face mereu fericit", spune Descemer.

Piesa Bailando i-a adus succesul internaţional lui Descemer, dar şi o mulţime de premii Latin Grammy. Însă Descemer nu a crezut din prima în succesul acestui cântec şi nici în Enrique.

"După câteva luni după ce am lansat „Bailando”, piesa concura deja cu alte cântece latino lansate în aceeași perioadă. Era o nebunie. Mă uitam la topuri și vedeam cum piesa devine din ce în ce mai populară. Enrique mi-a zis de la început că piesa o să fie un boom, dar nu l-am crezut. Apoi, unul dintre directorii de la Universal Music, Jesus Lopez, mi-a spus „Piesa asta o să fie No.1”. Și iată că așa a fost! Așa am început să cred în succes", a povestit artistul cubanez.

Iar "Bailando" a fost doar începutul pentru Descemer, deoarece succesul a continuat să crească, iar numele său s-a auzit din ce în ce mai des la radio.

"Dacă Enrique și Gente de Zona s-au bucurat de și mai multe popularitate de pe urma piesei „Bailando”, ei bine, eu am crescut și mai mult în calitate de compozitor. Ca artist, am avut încă un boom în carieră apoi, cu piesa „Subeme la radio”. Am mers totul foarte bine!".

Şi totuşi, din Cuba până în România e cale lungă, dar dragostea pentru muzică l-a adus pe Descemer în ţara noastră.

"Mi-au trimis piesa "Margarita" și de cum am ascultat-o, mi-am dat seama că o să fie o nebunie. Tocmai de aceea am și acceptat să o cunosc pe Lidia și să facem această piesă împreună.

Din păcate, nu am avut prea mult timp să vizitez România, mereu am fost pe fugă, și de fiecare dată când ajung aici trebuie să muncesc. Dar mi-ar plăcea să vizitez România, să am timp să fiu turist."

Iar dacă "Margarita" i-a adus împreună pe Lidia şi Descemer, am vrut să aflăm care e reţeta unui cocktail perfect, aşa că am cerut o părere avizată din partea unui cubanez!

"Nu prea mă pricep să gătesc, nici măcar nu știu să conduc, dar tot ce știu să fac este să fac muzică. Dacă aș face un cocktail muzical, aș adăuga ceva din toate colțurile lumii".

Deşi Descemer are mereu o atitudine pozitivă şi este plin de energie, acesta a avut şi câteva provocări în carieră, iar unul dintre ele a fost să cânte în deschiderea unui alt superstar.

"A trebuit să deschid un concert pentru Enrique Iglesias în Mexic, iar întreaga experiență a fost o adevărată provocare. Țin minte că i-am spus lui Enrique că vreau să cânt în deschiderea lui și el m-a întrebat „Ești sigur?”. Pe moment nu am înțeles la ce se referea, dar apoi mi-am dat seama că oamenii care vin la concertele lui Enrique, cumpără un bilet pentru că vor să îl vadă pe Enrique, nu pe altcineva. A fost dificil pentru mine să mă conectez cu publicul lui. Cred că a fost unul dintre cele mai bizare momente din cariera mea", a povestit Descemer Bueno.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.