Un român a încercat să jefuiască Monetăria Regală a Belgiei, în stilul serialului „La Casa de Papel”

Un român a încercat să fure 5 kilograme de monede din Monetăria Regală a Belgiei!

Serialul „La Casa de Papel” a devenit o sursă de inspirație pentru un cetățean român, care s-a gândit să jefuiască Monetăria Regală a Belgiei. Conform niuewsblad.de, poliția din Bruxelles a reținut două persoane două persoane, care au intrat în Monetăria Regală a Belgiei, încercând să fure 5 kg de monede deteriorate, care fuseseră scoase din circulație și nu au nicio valoare.

Cei doi suspecți, E.B, un român de 21 de ani și S.T., de 22 de ani, din nordul Africii au fost prinși în noaptea de joi spre vineri de un agent de securitate al monetăriei după ce au spart ușa clădirii și și-au umplut rucsacii cu 5kg de monede.

Erau copii deteriorate care nu mai pot fi folosite. Specimene îndoite, găurite su deteriorate cu chimicale. Monedele utilizabile nu sunt ținute în clădire”, a declarat un purtător de cuvânt al FPS Finance.

Cei doi au fost eliberați după audieri și nu au mai avut probleme cu legea în trecut, însă aceștia urmează să apară în fața unui judecător pe 5 martie. Deocamdată nu este clar de ce au ales să încerce să fure monezi deteriorate, care nu pot fi folosite.

Din câte se pare, suspecții susțin că voiau să  filmeze un clip în care jucau fotbal în monetărie, fiind inspirați de serialul „La Casa de Papel”, în care o grupare de hoți jefuiește Monetăria Națională a Spaniei și dispare cu o sumă uriașă de bani.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.