Singura țară din Europa care nu este afectată de coronavirus. Care este secretul?

Ce măsuri au luat autorătățile pentru a ține virusul la distanță!

În timp ce întreaga lume este cuprinsă de noul coronavirus, se pare că în Europa încă mai există o țară unde nu a fost identificat vreun caz de Covid-19. Muntenegru – o ţară cu aproximativ 614.000 de locuitori rămâne, pentru moment, singul stat de pe continentul european, care nu a raportat nicio infectare cu noul virus.

„Nu există cazuri de coronavirus în ţară. 392 de persoane se află sub supraveghere medicală, de la începutul răspândirii bolii, urmărim starea a 2.000 de persoane”, a declarat Igor Galich, şeful Institutului de Sănătate Publică din Muntenegru

Deși în toate celelalte state ale Europei există cazuri de infecție, Muntenegru este singurul care nu apare în cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Care este secretul?

Cu toate că țara nu are încă niciun caz confirmat, autoritățile au luat măsuri din primele momente. Astfel, micul stat din fosta Iugoslavie a restricţionat libertatea de circulaţie între Muntenegru şi anumite ţări, inclusiv Italia, Spania, China, Coreea de Sud şi Iran.

În tot acest timp, 114 ţări au fost afectate de noul coronavirus, care a preluat, potrivit OMS, caracterul unei pandemii şi care afectează majoritatea statelor europene.

La nivel global, noul coronavirus a ucis cel puţin 4.923 de persoane de la apariţia sa în luna decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP. Cele mai afectate țări, după China, sunt Italia, Iranul, Spania și Coreea de Sud.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.