Cum funcționează platforma „Școala pe Net” și cum îi ajută pe profesorii din România

Proiectul „Școala pe Net” vine în sprijinul profesorilor care au nevoie de resurse pentru adaptarea la noile metode de predare din mediul digital.

Chiar dacă școlile s-au închis din cauza epidemiei de coronavirus, cursurile încă se desfășoară în mediul online, iar profesorii țin legătura cu elevii în fiecare zi. Iar pentru ca lecțiile online să decurgă fără probleme, cei de la Școala pe net le vin în ajutor cadrelor didactive, oferindu-le sprijin și suport, prin resurse gratuite, pentru ca aceștia să continue să predea pe platforme ușor de accesat și utilizat.

Profesorii care vor accesa platforma www.școalapenet.ro, vor putea afla ce fel de servicii online pot să folosească în comunicarea cu elevii, ce beneficii au acestea și pentru ce tipuri de activități pot fi folosite aceste platforme.

Inițiatorii platformei spun că proiectul „Școala pe Net” vine în sprijinul profesorilor care au nevoie de resurse pentru adaptarea la noile metode de predare din mediul digital. Pe această platformă li se va explica, pas cu pas, ce mijloace tehnice și pedagogice au la dispoziție pentru a ține cursurile online, cum își pot crea conturi pe diferite aplicații digitale și platforme de e-learning sau sau cum își pot adapta conținutul educațional folosind noile tehnologii, indiferent de nivelul abilităților tehnice pe care le au.

Proiectul este dezvoltat de un grup de inițiativă format din Centrul de Resurse în Comunicare, Asociația Techsoup, Teach for Romania și Seeding Knowledge Foundation, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și cu sprijinul Kaufland România.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.