Mesajele emoționante transmise de elevii unei școli din țară pentru personalul medical care luptă împotriva coronavirusului!

Mihaela Popescu, o învățătoare de la o școală din Droberta Turnu Severin, și-a încurajat elevii să scrie o scrisoare de mulțumire pentru personalul medical!

În plină pandemie de coronavirus, avem nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate și pozitivism. La fel s-a gândit și Mihaela Popescu, învățătoare la Școala Gimnazială „Alice Voinescu”, din Drobeta Turnu Severin, atunci când a venit cu câteva idei pentru elevii săi, pentru a crea împreună o școală altfel.

Chiar dacă cei mici participă la cursuri, de la distanță, doamna învățătoare s-a gândit să pregătească pentru cei mici o lecție despre două dintre cele mai importante valori: bunătatea și solidaritatae.

Astfel, împreună au organizat campania „We are one. Totul va fi bine" și au sunat persoane singure, izolate, în vârstă, sau care sunt nevoite să muncească non-stop și nu au timp să se bucure de compania celor dragi. Mai mult, cei mici au redactat o scrisoare de mulțumire pentru personalul medical, au trimis mesaje de susținere românilor rămași în străinătate și au lipit pe ferestre desene, care să le aducă zâmbete celorlalți trecători.

Iată cum sună câteva dintre mesajele elevilor de clasa a patra transmise personalului medical, care se află în prima linie în lupta cu coronavirusul.

Dragii noștri Eroi,

Eu nu mă pricep la viruși, tratamente sau carantină, dar după reacțiile părinților mi-am dat seama că traversăm o perioadă grea. Am înțeles că va expuneți la mari riscuri și faceți multe sacrificii pentru a vindeca oameni bolnavi. De aceea vă mulțumesc și vă apreciez.

Cu stima, Mihnea”.

Cu toții știm că urmează clipe grele pentru fiecare dintre noi,dar ceea ce contează cel mai mult este că suntem acolo unii pentru alții.Prin urmare,am vrut să vă reamintesc că nu sunteți singuri în aceasta luptă și indiferent de ce ne rezerva viitorul o sa fim de aceeași parte a baricadei.Întotdeauna vom fi acolo ca să vă sprijinim așa cum și dumneavoastră ne ajutați în fiecare zi.Sunt sigur că vom trece peste acest obstacol și totul va fi bine. #rămânemuniți

Cu deosebită stimă, Negrescu Gigi Darius!

Dumneavoastră, se cuvine să vă mulțumim mult mai mult în aceste zile, în care lucrați, cu timp și fără timp, pentru depistarea și vindecarea celor atinși de acest virus viclean. Ne rugăm lui Dumnezeu să vă întărească în această luptă, vă urmăm cu strictețe sfaturile atât de folositoare tuturor și vă prețuim ca pe niște mâini vindecătoare ale lui Dumnezeu

 Cu stimă și respect,

 Pădureanu Mircea Damian

Vă mulțumim pentru efortul depus în a salva viețile multor oameni dragi și vă datorăm  tot respectul nostru. Nu există pe lume ceva care poate recompensa munca devotată față de cetățenii acestei țări. Suntem alături de voi și TOTUL VA FI BINE!”

Ciulcă Vladaia Innes

De asemenea, învățătoarea Mihaela Popescu s-a gândit să le ofere o temă specială elevilor săi, încurajându-i pe copii să arate întregii comunități o parte din talentul lor:

"Dragi copii,

Voi sunteti Vocea României viitoare! Sunteți viitorii nostri doctori, antreprenori, oameni de stiință si de artă, care vor salva oameni și vor dezvolta lumea prin cunoștințele lor. Dar sunteti și vocea României prezente! Sunteți, deja, actuali creatori, visători, "makers and doers", autori ai atâtor idei interesante și  perspective noi de a vedea lumea! Datorita vouă, clasa noastră este un centru de talent, creatie, generozitate, inovare.

Invățăm, în aceasta perioadă, că talentul individual capătă înțeles doar când se alătură altor talente. Trebuie să oferim celorlalți din cunoștințele noastre, pentru că doar împreună putem salva și construi!

Pentru a arăta comunității talentele voastre, veți alege o activitate care vă place și vă veți înregistra video în timp ce o realizați. Fie că veți cânta la un instrument, veți dansa, veți găti un preparat în bucătarie, veți spune o poveste amuzantă/un moment stand-up, veți arăta miscări de ju-jitsu sau de yoga, veți oferi instrucțiuni pentru un desen ingenios în timp ce voi îl realizați, vrem să îi inspirăm și învățăm pe ceilalți să își petreacă timpul de stat acasă în mod util", suna cerința temei pentru acasă.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.