RecoMedica asigură triaj și evaluare medicală online gratuită

Recomedica îi ajută pe utilizatori să identifice dacă simptomele pe care le au sunt urgente sau dacă sunt legate de virusul COVID-19.

RecoMedica, startup-ul românesc care oferă ghidare și asistență medicală online, a lansat o campanie specială pentru a ajuta utilizatorii să identifice dacă simptomele pe care le au sunt urgente sau dacă sunt legate de virusul COVID-19.

RecoMedica asigură acest serviciu cu ajutorul celor peste 60 de medici la nivel național din rețea. Astfel, platforma poate fi folosită de români complet gratuit și beneficiază de o mare susținere din partea medicilor de familie din țară.

Suntem printre primele proiecte medicale din Europa care au luat atitudinea de a ajuta la gestionarea situației actuale. Acum avem validarea că funcționează proiectul și dorim să venim în ajutorul autorităților și a oricărei persoane care are nevoie de noi. Vă cerem susținerea în perioada următoare pentru a ajunge și a ajuta un număr cât mai mare de oameni”, a declarat Eduard Cioroaga, co-fondatorul și CEO-ul RecoMedica.

În ultima săptămâna platforma înregistrat deja peste 2.000 de solicitări online pe site-ul RecoMedica, iar numărul vizitelor zilnice este în creștere cu fiecare zi cu care avansează pandemia. Răspunsurile rapide sunt oferite cu ajutorul medicilor activi zilnic care răspund rapid solicitărilor.

Cazurile înregistrate până în prezent în platformă au fost clasate astfel:

– 80% au primit Nivel de Urgență Zero sau Ușor – au făcut o simplă verificare și au doar probleme minore de prevenție medicală;

-13%  au primit Nivel de Urgență Mediu – au fost direcționați în zilele următoare spre un serviciu medical de tip Medicina de Familie;

– 2%  situații medicale complicate (care stăteau acasă de mult timp cu o problemă reală, dar pentru care nu au acționat deloc până atunci);

– 2% persoane cu depresie sau anxietate;

– 3 % probleme respiratorii – au fost direcționați spre Medicii de Familie/ Camera de Urgență / 112.

 

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.