„inDEPENDENT”– proiectul prin care actorii își ajută colegii din teatrul independent cu plata chiriilor!

Mai mulți actori angajați la stat vin în ajutorul colegilor independenți în această perioadă de criză!

Odată cu epidemia de COVID-19 și noile măsuri luate, unul dintre cele mai afectate sectoare a fost cel cultural – artistic. Mulți dintre actorii independenți au rămas fără unica sursă de venit, iar colegii de breaslă au pornit o inițiativă prin intermediul cărei le vin în ajutor.

Actorii Marius Manole, Mihai Călin, Oana Pellea, Şerban Pavlu, Istvan Teglas, Vlad Zamfirescu şi regizoarea Chris Simion-Mercurian au decis să vină în sprijinul artiştilor independenţi care în această perioadă nu mai pot fi plătiți. Astfel, cu ajutorul Fundaţiei „Calea Griviţei" ei au lansat proiectul „inDEPENDENT", prin intermediul căruia doresc să adune fonduri pentru plata chiriilor acestora.

„Vrem să ajutăm cât mai mulţi oameni, să le plătim chiria pe lunile astea în care ei nu vor juca. (...) E momentul să le oferim actorilor independenţi mai mult decât aplauze, ca să poată să rămână independenţi şi luna viitoare", a declarat Marius Manole pentru AGERPRES, precizând că actorii independenţi, „dacă nu joacă, nu sunt plătiţi".

Cum funcțonează?

Actorii care s-au implicat își spun povestea lor şi pe cea a unui coleg din teatrul independent care apoi, iar clipurile pot fi găsite pe platforma https://actorindependent.ro.

În acest moment, proiectul se desfăşoară doar în Bucureşti, dar ar urma să se extindă pentru actorii independenţi din toată ţara. Platforma este deschisă pentru oricare actor angajat la stat care vrea să susțină un independent și își dorește să îl ajute cu plata chiriei, dar și pentru publicul larg care poate face donații.

Cum poți ajuta?

Cei care doresc să doneze o pot face în contul RO96 RZBR 0000 0600 2168 1172 al Fundaţiei „Calea Griviţei" sau cumpărând bilete virtuale la „spectacolul realităţii" inDEPENDENT de chirie, direct de aici.

Până acum, în primele zile de la lansarea platformei s-au strâns 54.052 de lei.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.