Dascălii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj prepară dezinfectant pentru personalul medical

Cadrele didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj vin în ajutorul medicilor.

Cadrele didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj vin în ajutorul medicilor. Profesorii prepară dezinfectant pentru mâini, iar până acum zeci de litri au ajuns la spitalele din județ.

Într-o oră se produc în jur de 10 litri de dezinfectant și tot procesul va continua atât cât va fi nevoie, spun reprezentanii Universității.

Am organizat un mic flux tehnologic. Acest alcool este din donaţii, de la o companie privată şi încercăm să preparăm în cantităţi mici. Acum nu mai durează aşa mult, la început a fost mai mult, ne organizăm destul de binişor şi avem pregătite toate ingredientele. Într-o oră facem cam o şarjă de 10 litri”, spune Ovidiu Crişan, profesor Universitatea de Farmacie Cluj.

„Facultatea de Farmacie s-a mobilizat foarte repede, am centralizat materia primă pe care o aveam în facultate, am preluat o reţetă recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii tocmai pentru aceste situaţii. Produsul se prepară în şarje mici, asta este şi recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până la 50 de litri, se lucrează de dimineaţa până seara, toate cadrele didactice s-au oferit să ajute medicii. Vom face asta cât timp va fi nevoie”, a declarat pentru Mediafax, Geanina Crișan, Decanul Facultății.

După ce dezinfectantul ajunge în flacoane, alţi profesori lipesc etichetele, iar produsul este gata de livrare. Dezinfectantul este preparat întru totul după reţeta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.